PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Commentaar

Pagina's

sdijaits

<a href=https://top1ab.ru/laboratornye-produkty-bezopasnosti/izmerenie-mikroklimata-na-rabochix-mestax/>контроль температуры на рабочем месте</a> или <a href=https://x-laba.ru/izmerenie-vybrosov/>измерение выбросов</a>

<a href=https://41ab.ru/inzhenerno-ekologicheskie-izyskaniya/radiacionno-ekologicheskie-issledovaniya/>оценка радиационного риска</a>

https://1aba.ru

Ещё можно узнать: <a href=http://yourdesires.ru/it/1248-kak-vvesti-znak-evro-s-klaviatury.html>как пишутся евро</a>

Замеры выбросов

Donaldjam

В Германии допустили использование Украиной Patriot против авиации в России
<a href=https://kraken8-at.net>кракен 19 </a>
МОСКВА, 15 июн - РИА Новости. Возглавляющий спецштаб по вопросам Украины при министерстве обороны ФРГ генерал-майор Кристиан Фройдинг допустил применение Киевом зенитно-ракетных комплексов Patriot для "поражения" российской авиации над территорией РФ.
"Вполне возможно, что системы Patriot теперь будут использоваться также в районе Харькова и над Россией... Они могут применяться в рамках международного права. У нас есть большая уверенность, что украинцы... будут его (международное право - ред.) соблюдать", - сказал Фройдинг в эфире телеканала ARD.
kraken2
https://kraken16-at.com

michel2

Het seizoen 2023-2024 is alweer aan zijn einde.

Vorige jaar werd er geschreven dat het niet het meest memorable seizoen van G.B. was. Helaas werd dit seizoen bijn een copy van vorig jaar. Maar dit keer lag het aantal forfaits wegens geen spelers nog hoger. 10 matchen moeten afzeggen wegens spelerstekort. Dat is vrij dramatisch. Het begon nochtans vrij goed , maar naarmate de wedstrijden elkaar opvolgden haakten meer en meer spelers af. Na nieuwjaar werd het alleen maar erger. Uiteindelijk volgenden de forfaits elkaar snel op.Marnick en zijn team deden er nochtans alles aan om spelers bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk hebben door hun zoektocht 39 spelers de kleuren van G.B. verdedigd.

Er werden 24 matchen gespeeld. 15 daarvan winnend afgesloten, 6 verloren en 3 gelijk. Op zich geen slechte cijfers. De belangrijke debys liepen niet allemaal goed af. Tegen ODT werd de eerste match nog 3-3 gelijk gespeeld, maar het volgend treffen kreeg G.B. een forfaitscore om de oren.. Ook tegen de Gul werd stevig verloren, gelukkig trok G.B. in het laatste treffen aan het langste eind door onverwacht op de Gul te gaan winnen. Onze andere buur Ubbersel troffen we dit seizen maar 1 maal. Deze wedstrijd werd wel winnend afgesloten.

Er werd in total 83 keer gescoord en 54 keer werd er een doelpunt geslikt. Voor het tweede seizoen op rij heeft de speler die het 100 ste doelpunt zou maken dan ook geen vat moeten geven.

Nico werd topschutter met 25 doelpunten, op verre afstand gevolgd door Robin 9 en het duo Kleine Vis/Bossie met 8.

Onze intussen al clublegende Nick Cuppers werd tot man van het seizoen verkozen met 111 punten. Op de tweede plaats Yannick (Vis) 90 stemmen gevolgd door Keizer met 84 punten.

Keizer alias Kris Caubergs. (Of was het andersom) eindigde dan ook nog eens aan de top van de waarheidstabel. 24 op de 24 wedstrijden aanwezig!!!! Van goudwaarde voor onze club.

De strijd voor de gouden Schoen seizoen 2023-2024 zal dus gaan tussen Nico,Nick en Keizer. Dit belooft een spannende verkiezing met zo wie zo een verdiende Winnaar.

 

De verkiezing gouden Schoen 2022-2023 werd dit jaar traditioneel op het clubfeest gehouden.Kris Geus haalde deze binnen in een tweestrijd tegen de vorige gouden Schoen MK. Het clubfeest was ook weer een success. Lekker eten en veel drinken. Een dike merci aan de organisatoren.

Om volgend seizoen te kunnen opstarten zouden we nog een 3 a 4 spelers moeten kunnen inlijven. Marnick heeft nog een oproep gelanceerd naar iedereen om zich hier achter te zetten. Hopelijk kunnen we in September dan ook voor het 58 ste jaar op rij opstarten.

 

Tenslotte iedereen nog een fijn verlof toegewenst.

michel2

Het seizoen 2022-2023 zal niet direct de geschiedenis in gaan als een van de meest memorabele.

Wegens gebrek aan spelers zowel bij GB als tegenstanders konden er tal van wedstrijden niet door gaan. Er werd dan ook amper 22 keer het veld betreden. Het leek wel een corona jaar.

De derbys tegen ODT ,Stal en Gul beten we in het zand. Maar uiteindelijk werden toch nog 15 van 22 wedstrijden winnend afgesloten. Twee maal werd er gelijk gespeeld en 5 maal werd er verloren. Er werd 89 keer gescoord en 51 maal een doelpunt geslikt. Op zich zeker geen slechte cijfers.

Kris Geussens werd man van het seizoen met 98 punten, gevolgd door MK met 96 en Kurt met 76 punten. Geus is ook aan de top van de waarheidstabel geëindigd.

MK werd dan weer topschutter met 22 doelpunten uit 16 wedstrijden, gevolgd door Thomas 17 en Robin 10.

De strijd Gouden seizoen 2022-2023 zal dan ook gaan tussen MK en Geus. Zal Geus zijn eerste nemen of MK de tweede op rij? De gouden schoen seizoen 2021-2022 werd immers gewonnen door MK. Na een weer legendarisch clubfeest won hij zeer zeer nipt tegen Tom Leeten en mocht hij het gouden Kleinood in de lucht steken.

Het clubfeest was weer een geweldig succes. Met het daar aanwezige spelersmateriaal konden we 2 ploegen opstellen. Helaas was het voor onze trainers de weken erna weerom knokken om een elftal op de been te krijgen. Chapeau voor de inspanningen die hiervoor wekelijks geleverd werden. Helaas was het meermaals een gevecht dat niet kon gewonnen worden met aantal afgelastingen als gevolg.

Hopelijk krijgen we het spelerstekort snel opgelost en kunnen we er in september er weer als vanouds tegen aan gaan!

Geniet nog van de vakantie iedereen!!

michel2

Een lach en een traan.

 

September 2021. Eindelijk terug voetbal na een hele lange droogte wegens corona. Heel G.B. was super enthousiast om er weer in te vliegen. Iedereen was vastberaden om er een onvergetelijk seizoen van te maken. Het werd ook een onvergetelijk seizoen. Helaas niet alleen van plezier maar ook van menselijk drama waar we nog allemaal stil van worden.

De start was moeizaam. De eerste 4 wedstrijden werd er 2 maal verloren en 2 maal gelijk gespeeld. De trein kwam moeilijk op gang en het echte G.B. moest nog opstaan. Na de eerste zege op de 5de speeldag echter waren we meteen vertrokken. De volgende 25 wedstrijden bleef G.B. ongeslagen. Met 21 overwinningen  en 4 gelijke spelen kon men bijna een perfect rapport voor leggen. De 2-1 nederlaag tegen FC moderne op 23/4 kwam dan ook vrij onverwacht.

 

Verliezen is nooit prettig, doch op het terras na de match zat de sfeer er terug wat in en liep niemand er wat verloren bij.”

 

Dit was de afsluitende zin die de dag erop te lezen was op onze commentaar pagina. Naar wekelijkse gewoonte schreef onze trouwste supporter, bestuurslid en vriend Peter Lenz een leuk relaas van de voorbije zaterdag namiddag. Niemand besefte toen dat dit zijn laatste verslag zou worden. Een dag later maandag 25/4 werd Peter totaal onverwacht naar spoed gebracht. Hij heeft nog tien dagen gevochten voor zijn leven maar helaas kon hij dit gevecht niet winnen.

Heel G.B. bleef verweesd achter. Iedereen zocht steun  bij mekaar  om dit drama te verwerken. De zin om voetbal was even weg, maar al gauw kwam ook het besef dat we toch door moesten. Dat waren we aan onszelf en Lenz verschuldigd. Het teambuiding weekend ging uiteindelijk ook door en was naar verluid voor herhaling vatbaar. De kalender zat de laatste weken wel wat tegen. Er werden wegens omstandigheden een aantal wedstrijden afgelast waardoor buiten een minivoetbal weekend er maar 2 wedstrijden meer gespeeld werden. Hiervan werd er nog eentje gewonnen en de laatste verloren.

Het werd dus een seizoen van ups en downs. Van vreugde ( met onder andere sinds 2 jaar nog eens een geweldig clubfeest) maar helaas ook van verdriet.

Het werd een seizoen van een lach en …

 

Hierbij nog enkele cijfers.

Van de 32 gespeelde matchen werden er 22 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 4 verloren.

Er werd 150 gescoord en 60 keer een tegendoelpunt geslikt.

Mk werd topschutter met 45 doelpunten voor Robin 40 en Nico 15

MK werd ook uitgeroepen tot man van het seizoen met 163 punten voor Leeten 147 en Joris 125

Leeten eindigde aan de top van de waarheidstabel voor MK en Keizer.

De strijd voor de gouden schoen zal dan ook gaan tussen onze toppers Leeten en MK.

 

Tenslotte nog een dikke merci aan iedereen ( spelers en supporters) die zich weer ingezet heeft voor de club. Met speciale dank aan Steven Schuyten en Marnick om week na week onvermoeibaar alles in het werk gezet te hebben om voetbal op zaterdag namiddag mogelijk te maken. Ook aan Geus die zorgde voor het veld en de kantine. Onze voorzitter,bestuur en natuurlijk ook de sponsers . En uiteindelijk ook Postuum aan Lenz voor zijn jarenlange inzet en passie voor de Geren-Bij!

 

Een fijn verlof iedereen!!

RB

MEMOIRES

Supporteren is een vak, en de Vlaming heerst daarin als geen ander. Voetbal bij voorkeur, andere disciplines zijn ok indien verenigbaar met GB. Doch vandaag een enkel probleem: we moeten altijd ‘ergens’ zijn, en zo komen we dus nergens.

Het wedstrijdverslag Geren Bij is daarbij uniek. Consensus. Toch regelmatig – op het moment van schrijven – in vraag gesteld door de auteur omwille van kosten-baten, haha. Minimum twee uur pennen, max. 1 nacht. Het kleinood rolde in de goal, maar wie maakte die 8e goal? MK of Robin. Soit, ge moet het verslag zelf ooit eens geschreven hebben om die opinie te kunnen begrijpen.
Spelers beleven de match, maar als de entourage niet aanwezig kan zijn, gaat die beleving verloren. De laatste generatie hanteert frequent whatsapp, doch buitenstaanders en anciens blijven in het ongewisse. Zonde! Dus resoluut ja, het verslag is top. Al jaar en dag, waarvoor dank Michel. Witte doet dat met veel plezier, maar opvolging is welkom denk ik? Eerdere poging tot opvolging werd vakkundig ontweken of bleek niet succesvol. Zolang Michel pent echter nog geen probleem, bij afwezigheid was tot op heden nog altijd de commentaarpagina het plan B waar men terecht kon voor het betere schrijfwerk.

Al jaar en dag had ik een alternatief klaar in de vorm van een wekelijkse column: “De Peter Weter”. Combinatie verslag en commentaarpagina (1+1=2?). Een wekelijkse analyse geschreven door onze eigen huisanalist. Overigens Win-Win situatie op LT GB. Wie vaak genoeg de commentaarpagina las en het betere schrijfwerk kan appreciëren weet dat daar een uniek talent huist. Anno 2020 stopte Kaaiman (Koen Meulenaere, De Tijd) met zijn column, voor mij was dat nummer één, qua humor top, tweede plaats resoluut Lenz. Met grote voorsprong… Wereldklasse live vanuit ‘den Elsenbos’!

Van een droomscenario naar een nachtmerrie. Trouwste supporter GB, + raad van bestuur, Chief Financial Officer en huisanalist zal vandaag niet meer schrijven waardoor we genoodzaakt zijn mijn alternatief te laten varen. Niemand zal hem ooit kunnen vervangen, een mokerslag voor GB als geheel. De komende weken zullen er zijn van diepe rouw en ontroering.

Tijd is Priori-tijd. Als men de GB niet ‘eerst’ zet zal men er doorgaans geen tijd meer voor hebben. Peter had altijd tijd, prioritijd. Waarvoor eeuwig dank. Een grote meneer.

We schrijven beide graag. 'Schrijven is schrappen' is het devies? We hebben vaak tussen pot en pint (o.a. Vagant) gebabbeld en gelachen over het schrijven van uw memoires zonder je uit te wijden hoe en wat. Ik zou ze hoe dan ook ooit lezen. Toekomstmuziek. Nu sta ik hier. Had je ze al geschreven, of niet? Liggen ze ergens gebundeld? Na al die jaren valt mijn frank nu pas. Zij hebben hier altijd gestaan. Je hebt ze hier al die jaren lang neergepend, en ik heb het nooit doorgehad. Peter, je bent een genie. Bedankt voor alles makker.

Bedankt Lenz.

Maeske

Rip Lenz ! Dju toch

lenz

VERLOREN

Tal van verklaringen brengen echter weinig zode aan de dijk. Er werd verloren. Simpel. Was de nederlaag te vermijden? Jazeker. Was een gelijkspel juist geweest? Jazeker. Werd er verdiend verloren? Jazeker: 1 goal minder dan de tegenstander, haha. Winnen doen we samen, dus verliezen ook dan maar zeker?

Op een klein veldje ging de match zeer intensief van start en er bleef tempo in tot aan de rust. De 0-1 was zeker niet onverdiend. Klungelen in de passing was aan weerszijden een bikke aan de orde. Immers op een klein veld moet een diepere bal 100% juist zijn, zoniet is ‘m voor “iemand anders”. De 0-1 bewees deze theorie. Een bal die “aankwam”, knap afgewerkt door MK. Dezelfde MK drukte wat later knap af en een leuke zwieperbal viel achter op de kruising. Een niet alledaags fraai effect op een bal, normaliter waarneembar tijdens CL matchen op televisie. Om het effect op een bal vakkundig te beoordelen verkiezen we voor elke voetballer een bijkomende biljart hobby boven ping-pong. Zonder uitgesproken missers voorin te kunnen aankaarten was gerust een grotere scoringskloof mogelijk. Zeker gezien de beperktere mogelijkheden aan de overzijde. Centraal achterin hadden we de match onder controle. Goei match van deze gastspeler. Uiteraard flink geholpen door de traditionele superbacks GB: Marnick en Nick. (niet toevallig vandaag de top in het mvdm gebeuren)

Hoewel GB deze zaterdag op verplaatsing speelde vroeg de tegenpartij “last minut” of iemand van ons wilde fluiten. T1 nam deze taak op zich. Anders dan dat er vandaag op TV wordt gefloten via een “farizeeër en tollenaars techniek”, met de toepassing van de letter der reglementering hoog in het vaandel, floot T1 vandaag vooral in de geest van de wedstrijd: het voetbalspel op zich primeert. Eigen aan bepaalde spelers is dan dat men die geest van het spel test en wil verruimen, haha. In de tweede helft werd het daarom ietwat minder eenvoudig, maar de wedstrijdleiding voltooide met brio de match. En vooral: de bal bleef rollen…

De tweede helft bleek de opponent iets sterker dan het GB team en scoorde 2x. Centraal op het middenveld krijgt GB een vrije trap tegen. Niemand, maar dan ook niemand gaat voor de bal staan om te zien hoe het zit met de opstelling in eigen rangen. In een leuke spontane vrije sfeer, “ja er is wel wat wind, maar laat ons vooral genieten van de lentezon”, bewonderde men de traptechniek van de tegenpartij. Een afgemeten “vrije trap/sublieme dieptepass” bereikte een vrijstaande man in de baklijn van GB en 1-1 was een feit.

Het moment van de match had kunnen zijn: Steven M. die voor mijne neus 4 man in de wind zette aan de zijlijn. (waarvan er 2 waren teruggekomen, dus eigenlijk 6). Echter de passing die erop volgde bereikte niemand: dus streng gezegd een 0 actie. Op zichzelf een zeer knappe actie, doch zonder rendement…. Er werd door beide partijen sterk gestreden. De opbouw van GB was bij momenten eerder chaotisch. Langs de zijlijn tekende men al voor een gelijkspel. Bij de tegenpartij lukte de opbouw wat beter en een diepte bal op een flank voorin geraakte in de 16 en er volgde na wat geharrewar een schot op goal. De GB goalie koos voor een voetreflex waarbij het been een meter korter bleek dan gewenst: 2-1.

Op het laatst wenkte met beide armen de 2-2. Helaas, een vrije kopkans resulteerde in een strakke kopbal recht oppe keeper z’n borst in ’t midden van de goal…

Verliezen is nooit prettig, doch op het terras na de match zat de sfeer er terug wat in en liep niemand er wat verloren bij.

lenz

ADEL VERPLICHT

Sommige matchen op een voetbalveld geven de indruk dat suffragettes een betoog houden via een optocht in korte broek, doch vandaag was het anders. We zagen misschien niet het betere voetbal, maar we zagen strijd. De aanwezige ridders van beide teams gingen voluit.

GB pakt dit seizoen tegen De Gul de volle buit met 6 op 6 en wint van de laatste 10 rechstreekse duels er 8? Een mooi gemiddelde tegen een topploeg uit een recreatieve topsport. Immers, alle poker facen vallen als maskers met een zwak elastieksken af na het scoren van een doelpunt. Dergelijke ontladingen verraden concentratie en “bezig zijn met de match” vooraf. We zagen dit zowel bij de 1-1 als bij de 0-1 en 1-2.

Geen makkelijk match om te fluiten. Een missing links of rechts loert om de hoek. En het waren er 2 vandaag, haha. Desalniettemin: goei match Witte. Weet ge, ik ben altijd redelijk gerust als Michel fluit en heb meer dan voldoende vertrouwen: het verhaal van de stroper en de boswachter. Als onze goalie Tom mist is het 100% goal en als de arbiter mist slechts bijna, das ’t verschil, haha. Interludium. Graag effe stevig applaus voor “the linesmen” (linnekesmannen) Zeer belangrijke referentiepunten voor de scheids. Eenieder denk al snel denigrerend “moet ik hier met dat vlagske gaan lopen?” “Goe zot zeker?”. Wel, in een totaalgebeuren betreft dit een zeer belangrijke rol, minstens adequaat hamburgers bakken na de match…

Beide teams konden niet rekenen op bepaalde sterkhouders wegens blessures, onvoorziene omstandigheden, vooraf geplande buitenlandse reizen, alsook een ping-pong tornooi in openlucht, in eigen dorp, zonder tafel (!?) … Een stevig duel kondigde zich vooraf aan en ging vervolgens van start.

Bait opereerde soeverein als vanouds centraal achterin. Beste man van de plein! Enkel zijn enkel dwong hem vandaag naar de zijlijn. Na een bepaald duel tijdens time 2 beoordeelt de arbitrage corner (foutje nr.2). In een blok voet tegen voet is het ALTIJD verdediging bal. Vooral als er twijfel is. De arbitrage geeft corner. In de opwinding bij dit scheidsrechterlijk dwalen die erop volgt misstapt Bait zich en verzwikt zijn enkel (uitleg Lenz nvdr). De hoekschop werd getrapt en dan volgde de wissel. Mannen gelijk Faab en Robin zie je niet graag een tikje minder fit noodgedwongen het speelveld verlaten. Bedevaart is een optie? Scherpenheuvel is naar alle waarschijnlijkheid niet afdoende. Water van de bron in 't Koersels Kapelleke is het proberen waard: gratis en vlakbij. Tevens wordt er ernstig overwogen om beide heren op kosten van de club een Lourdes reis aan te bieden, op voorwaarde dat de devoties OK zijn. Ginds in Café Cognito hebben we nog wel wat contacten. Soit, GB dwong in time 1 meerdere mogelijkheden af zonder scoren. Aan de overzijde bleek de scherpte op goal eveneens onvoldoende: 0-0 halve. Geen scores, wel intensieve match.

De tweede helft schiep 3 goals. Ik heb altijd al een zwak gehad om voorspelers achterin te posteren. In het verleden zagen we in deze context al sterke matchen van oa Sé en Witte. En zagen we bij De Gul niet ooit Johan C op de laatste man posteren? Ergens weer het verhaal van de stroper en de boswachter... Deze namiddag speelde Bossie "zijn" match achterin. Samen met Fa en Ma (ja het tikte effe leuk op het klavier) en stevig geholpen door de middenveld buffers, trok RB stevig zijn streng op de laatste lijn. (Ooit samen met VDB een sterk centraal gelegenheids duo achterin in provinciale). En hup, op een gepast counter moment zet Raf na de pauze zijn spurt in, enkel zoals hij dat kan van achteruit, om het veld kleiner te maken. Qua atletiek een stevige sportieve applausibele inspanning, eens voorin aan de bal volgt de twijfel oppe bank: hoog ingezet en wat nu? Haha. Gelukkig terug voetbal en Bossie trapte leuk de 1-0 tegen de netten. Knappe rush, knappe baltoets van de medemaat en knap afgewerkt!

Net zoals aan den toog is tijdens de match de regel geldig: ééntje is geentje. 1-0 werd wat later 1-1, volgend op een stilliggende fase na vermeende hands.

Adel verplicht. MK was op de afspraak en scoorde de winning goal, en hoe! Keeper van dienst werd verschalkt vanop 45 meter. Perfecte boogbal. Wereldgoal! Galerij der groten.

lenz

OP DE VLAKTE

Vorige week was volgens velen een match om snel te vergeten. Wat dan te zeggen over de recentste match? Persoonlijk vind ik het geen wedstrijd om snel te vergeten, immers elke match kent een specifiek verhaal.

De laatste wedstrijd van GB, ja daar leek het op: weinig animo en slechts 1 GB toeschouwer langs het veld. Evenwel “laatste wedstrijd” in de context van “Het Laatste Nieuws” bedoelen we dan. Hoewel, veel nieuws was er niet aan. Het leek eerder diep in de tweede helft op een klein dozijn ouwe knollen die je aan de straatstenen niet krijgt verkocht, haha. Nu, de wind vandaag veroorzaakte moeilijk voetballen en drukte een stevige stempel op de match. Wederom ouwe koeien uit de gracht, maar ooit in Bokrijk (open vlakte tot en met) stonden we met Genk VV tijdens de rust 0-5 voor… En moeten krasselen om de match met 5-6 te winnen. De wind is vies, vandaag een reden, doch geen excuus. (lees net tikje minder beaufort)

Na de 0-1 werd een paar keer de 0-2 gemist en voorkwam spectaculair majestueus onze goalie de 1-1. Vervolgens boden er zich nog wat kansen aan met de wind in de rug en gaan we slechts met 0-2 aan ’t water. Tja, vroeger noemde dat koffie of Thee. Een bal, in bezit van Nick na verovering via duel, werd een kleine meter van de grond, als lange bal onverbeterlijk doorgetrapt over de verdediging in de loop van één van onze topspitsen: 0-2. Klasse pass!

Draaien met 2 goals verschil in de wetenschap dat we tegen de wind in gaan sjotten. Geen nood, want een wissel tijdens time 2 scoort in het begin van de tweede helft de 0-3. Wie anders, met vista dan MK. (diezelfde MK zat langs ons in dug-out tijdens de eerste helft -geen minuut verveelt als toeschouwer- en stimuleerde de pers om de gemiste kansen van Robin te accentueren, hetgeen hogerop dezer tekst diplomatisch gebeurde, haha)

Tijdens deze tweede helft werd MK door de home-referee 2x onterecht terug gefloten wegen buitenspel. GB had immers de match onder control en den brave man zal/kan gedacht hebben “’tis al genoeg”. De tegenpartij schakelde eerder al een aantal leuke jonge voetballers in, doch de match bleef op slot. Vooral Geus had centraal deze jonkies onder control via getimede sterk op de bal interventies.

Kantelpunt. In de grote baklijn aan de doellijn op het uiterste punt richting cornervlag zag de arbitrage een overtreding. Of het fout was kan ik van ver niet beoordelen, maar als een GB sterkhouder beweert, als betrokken partij, dat het geen fout was, dan geloof ik hem voor de volle 100 procent. Wel niet de beste move om binnen de carré op die plek sterk in duel resoluut te interveniëren? Ja Sé, 1-3 en de tegenpartij trekt zich daaraan op. Hun talentvolle jongeren prikken binnen de 2 minuten de 2-3 en dan weet je: die gasten krijgen vleugels. In de dug-out teken je dan al voor een gelijkspel, want je ziet GB zo stilvallen en het erop en erover scenario ligt klaar…. Eenieder die veel langs of op het veld stond weet: als de denkbeeldige motor op 3 poten draait is de switch terug naar 4 cilinders niet evident. Zelfs Baar en Lange konden dat niet. Dan heb je als deelnemende voetballers het kaliber Bait (actueel) of Witte (in zijnen tijd) nodig. Spelers die van achteruit de zaken opvangen en gaan organiseren en/of herorganiseren. Op dat vlak, op hun niveau, sterker dan Arie Haan. Ik voeg er nog een derde GB’r aan toe: MK kan dat ook. Vista, weet je wel, maar hij bleef vandaag, trouw aan een ploegopstelling, voorin wachten op Godot? Ergens tussen de linies gaan zweven is gene avans. Echt van achteruit de organisatie zien en vastpakken is dan het devies. Geen verwijt hoor aan niemand, maar het spelbeeld van GB was te oppervlakkig.

lenz

WEDSTRIJD

Een zeer respectabel GB clubicoon Jos Vanhove sprak ooit wijze woorden: hoe meer matchen op rij je wint, des te dichter wenkt een nederlaag. We wonnen vandaag 3-1 na 0-1 achter en 1-1 ruststand. Voetnoot: tijdens de eerste helft speelde GB tegen 10 man. Change was needed. Niet zozeer qua pionnnen, doch eerder in aanpak van spel: duels, balcirculatie enz. Immers, als de ploeg wat draait gaan de spitsen mee in een flow.

Spitsen: de begrippen verguizing en bejubeling wandelend hand in hand. De ene strafschop is binnen bereik van de keeper, maar men treft raak door de goalie de verkeerde duik te laten nemen. Of men mist omdat de goalie den truuk doorziet en goed een redding gokt en atletisch/statisch uitvoert. Of men treft ALTIJD raak doordat men binnen het doelkader buiten het bereik van de doelwachter trapt (plaatsing en snelheid van den bal). Wie het kader mist is pas echt een kieken. Daarom: strak achterste nethoekje van de goal viseren (immers tikje speling met de staak). No way dat een goalie de overschrijding van de bal over de doellijn dan kan voorkomen. En altijd schuine aanloop! Trainerschool uit 1924, ik weet het, ma toch. Het is een en-en verhaal. Via een schuine aanloop kan men in de draai een tegenovergestelde richting bekomen of men kan makkelijk de richting van de aanloop behouden en doordrukken. Een rechte aanloop zet potentiele energie iets meer om in kinetische energie, doch blijkt statistisch minder succesvol op internationaal niveau door de jaren heen.

“Winnen en verliezen als groep” betreft een open deur intrappen, maar blijft in teamsport steevast realiteit. Two, zwei, deux, twee, du (esperanto) , due persone : Bait en MK, zijn wel de matchwinners van vandaag. Elke neutrale kenner zal zeggen, na het aanschouwen van de recreatie wedstrijd van vandaag, “kijk vriend, daar loopt van de 22 spelers 1 voetballer tussen, das uw laatste man”. Bait verloor geen enkel rechtsreeks duel, ving elke bal in zijn zone op en duwde tijdens een uitschakelings maneuver voorwaarts de bal ogenschijnlijk iets te ver langs de tegenstander, maar met vista en in de stelligste zekerheid “ik heb hier wat ruimte” om vervolgens uit te voetballen.

MK werd als voorspeler verdiend verkozen als mvdm met 1 stem verschil op Bait (niet minder dan waarschijnlijk kwam deze stem van Bait, haha). MK, naar eigen zeggen in een mindere dag, bleek een voorlijn op zijn eigen en trof 3x raak! En niet simpel: er was werk aan de winkel! Klasbak tijdens de tweede goal wegens doorzettingsvermogen tijdens een rush en klasbak bij de derde door de bal onhoudbaar snoeihard tegen de neten te pegelen: krakende doelpalen KFC MK.

Allewijl spellen we met 3 vanachter. ’t Is nie mijn doens, evenwel de ganse groep wil modern en bompa moet mee met den tijd, haha Full backs krijgen disciplinair in de recreatieve sport hierdoor enigszins minder mogelijkheden om creatief te zijn. Hun rol in het toneelstuk “Voorwaarts, door streven hogerop” werd herschreven. Als de zakken op de flank, euh excuseer, als ze zakken op de flank, mag de full back hogerop?

Ik, voor mij, zie dan geen beletselen. Zolang de druk op de bal blijft. Tussen de 0,8 en 1,0 bar tijdens de wedstrijd.

lenz

BRANIE

Het clubfeest van vorig weekend bleek gelukkig actueel geen schade toe te brengen aan onze zogenaamde toppers. Vermeldenswaardig voor de argeloze lezer is het feit dat tijdens deze manche niet minder dan 2 gouden schoenen werden uitgereikt. Corona weet je wel.

Enfin, het genre van overbrugging in termijn waarbij bijvoorbeeld, ietwat overdreven, La Esterella niet langer in aanmerking kwam om zangeres van ’t jaar te zijn, enz. Twee gouden schoenen: Brecht en Bait! Ja, daar kan je mee thuiskomen in de voetbalwereld. En wij als GB meer dan hun. Hoewel we maar al te graag minimaliseren gaan we dat in deze context niet doen! OK, ons vader kocht ooit een nieuwe wagen en ik betaalde de banden…. En zeg nu zelf: een auto zonder wielen?

Bescheidenheid siert de mens? Jazeker, maar een bikke lef qua voetbal hoort erbij: liefst al voetballend. Onze noorderburen noemen dat “branie” en verwarren af en toe gokpraat met branie. “Hoogmoed komt voor den val” zeggen dan de “nuchtere” Belgen. Julius Caesar is “de” overwinnaar volgens velen. Wel, die held heeft een volkerenmoord op zijn conto om U tegen te zeggen, doch daar het lang genoeg geleden is blijkt dat actueel geen probleem. Meer zelfs, er wordt “beschaving” onderwezen in zijn context. Al wie dergelijke toestanden (en toepassingen) uit de oudheid toejuicht is niet goed bij z’n zinnen. Dan maar terug in hutten en met z’n allen in vrede?

Vandaag zagen we langs de zijlijn iets te vaak Bokrijk voetbal: het ging niet voorruit, haha. Die laterale passing over 35 meter kwam wel aan, doch bracht weinig zode aan de dijk. Spel verplaatsing? Hallo, dan spreken we wel over diagonalen o v e r de middenlijn. Gelukkig loopt er bij GB niks mis vanachter en kunnen we rustig rondtikken rond de eigen baklijn zonder druk van de tegenstander? Ja, hallo!! Wie de techniek heeft om lateraal een pass te geven over 35 meter die parallel aankomt op 19 meter voor de eigen 16, heeft toch ook de techniek om de bal te trappen voorwaarts? OK, die man stond niet vrij…. Maar in de loop van uw trap misschien wel hé? Niet te statisch denken aub. Tikske scheve baltoets achterin kan fataal zijn.

Johan Cruijff gaf als coach in Barcelona frekwent de laatste man de opdracht mee om de verste man te zoeken in de passing (rest kan aansluiten). Hebben we de branie om dat dat tegen te spreken?

Veni vidi vici. We zagen vandaag een sterke match van beide recente gouden schoenen. Come back X van Bait was meer dan geslaagd. Daar kom je als toeschouwer voor uit je luie zetel om het live mee te maken. De afwezige toeschouwers hadden alweer ongelijk. Wat een klasse in eenvoud heeft deze man! Duelkracht, doorzicht, verbaal aanwezig, moed en zelfopoffering voor het team. En… simpel houden als luie hond af en toe! “Laat die bal maar gaan”. (coaching aan backs waarbij de bal na een touch van de tegenstander los over de doellijn mocht lopen. Binnenhouden zou risico op crazy zijn geweest, daar we vanachter als GB goed voetballend er kunnen uitkomen, haha -maar, dat had ik al gezegd zeker-). Bait? Voor mij categorie Marcel Put. Wie is Marcel voor de jongeren? Ja zoek maar op. Ik weet dat ooit Johnny Velkeneers (ex Anderlecht en ex Brugge) ooit tegen me zij in een commotie periode van Tielemans bij Anderlecht: “Tielemans? Marcel Put was 10 keer beter!”.

Stevig applaus op de tribune voor “unser immer Comeback Kid” Fabio!

SPITS. Ne foskeu buitenkant links ging rechtdoor en flagrant decameters langs de goal. Eigen aan klasse spitsen is dat men na gemiste kansen blijft scoren. Meer en meer met voorsprong de beste GB spits allertijden: Robin. Een resterende 2 procent had blijkbaar de vraag niet goed begrepen: “MK was vandaag top”, doch 98% zei ja. De stand was 0-1. OC schoof diep in doelend op buitenspel: een mes aan 2 kanten zei ik al honderduzend keer. Aan de middenlijn krijgt MK de bal en we zien Robin oppe rand positie kiezen. De bal kwam niet optimaal om Robin direct te lanceren, waarbij deze laatste al meteen buitenpel stond. In een fractie van een seconde behield MK de tegenwoordigheid van geest en vertrok zelf vanop net over de middenlijn tussen 3 man, vol zelfopoffering in functie van het team richting goal. Vooruit denkend in die actie had ie voorsprong op de verdediging, maar ge weet ook: lopen met of zonder bal is een verschil. Mk kon met bal zijn voorsprong behouden (topklasse) en in de baklijn voor het afdrukken werd de noodrem getrokken door iemand uit de achtervolgende groep. Geen enkele discussie mogelijk: penal! Tenzij men Röthlisberger heet (Weber tegen duitsland). De stevige debatten hieropvolgend handelden niet over een terrechte elfmeter, maar over het al dan niet toekennen van een kleur kaart. Uiteindelijk werd na 4 minuten verstrooing de bal koel met branie binnengetrapt vanop de stip.

Kantelpunt van de match: beslissing MK om vanop 50 meter zelf door te gaan richting doel.

lenz

GEMISTE KANSEN

Op het grote A veld kwam er vandaag veel ruimte vrij tussen de linies waardoor het middenveld de spitsen goed kon bereiken. Tijdens de aanvangsfase van de match werden bepaalde opportuniteiten niet ten volle benut, maar mvdm Robin bewaarde gepast het overzicht en fungeerde als foerier om de score te openen. Uiteindelijk strooide Robin in de match 4 keer de laatste pass en scoorde zelf 4 keer. Waarbij ie 2 keer zichzelf assisteerde door de bal vrij te maken voor afdruk en 1 keer de keeper verschalkte via een lob vanop ruim 40 meter voor de 9-0. Merckxiaans? Ik dacht van wel. Zelden gezien in een verloop tijdens één wedstrijd. Uiteraard werd dit bewerkstelligd door een sterke collectieve prestatie.

De 0 werd gehouden via een attente verdedigende voet en/of via een vingertip van de goalie. Tom Leeten, een stevig sluitstuk achter (wat nu volgt is tikske overdreven, haha) “een hechte GB defensie”… Soit, sterk collectief vandaag, daar blijf ik bij. Het was tegen FC Bos. Ginds scoorde we pas in de laatste minuut 3-3 via een schot van buiten de 16, getekend Nick. Vermeldenswaardig omtrent het actuele treffen is zeker ook het feit dat MK 4x scoorde. Zeer heugelijk feit, daar er de voorbije matchen links en rechts al wat twijfel opdook over de scherpte van diens kanon. In een sterk collectief behoorde MK vandaag zeker tot de uitblinkers. Poulidoriaans! MK was, is en blijft een topper.

Ooit scoorden we tijdens match fases aan 100%. Zo kwamen we in oktober van vorig jaar 0-2 voor op de counter, tegen de gang van het spel in, op Stal Sport. (Via een straffe Bren, reeds meermaals beschreven in andere columns) Statistisch fenomenaal blijft dat we toen 2x 3 goals voor stonden (0-3; 1-4) en slechts met het kleinste verschil konden winnen… Tom Leeten, ook een naam die dit seizoen over meerdere matchen gespreid frekwent terugkomt, trok de overwinning over de streep tegen een sterk Stal. Vorige week tijdens de terugmatch op eigen veld wonnen we 3-2, alweer met het kleinste verschil, in een spannende match. Stal stond in de organisatie sterker en was ook steviger in de duels. (rond het randje, echter voetbal is nu éénmaal een contact sport). Geen makkelijke wedstrijd om te fluiten. Chapeau Witte! Wij waren qua individuele klasse voorin iets sterker en konden op die basis een verschil maken. De openingsgoal werd tegen de netten geprikt na een vlijmscherpe counter uit het boekje. Centraal geopend via een 29,3 meter pass richting flank rechts, waabij vervolgens de bal schuin werd gekruist over 31,3 meter richting inloop buiten de baklijn aan de tweede paal. Robin scoorde en trof die vrijdagavond bijkomend 2x raak: 3 goals en 3-2… en feest. Een Nederlandse ex-voetballer en ex-trainer uit 1ste klasse zou zeggen: “ik hoowp da die gowzer jouw pen nog lang naar superlatieven kan dwingen Peejter”.

Good/great- old en tevens jonge Baar, die ooit op het veld samen met Benji het GB team op sleeptouw nam, vierde 25/02 jongstleden mee, haha. Bij deze een kleine aanmoediging aan “alle” ex spelers van “alle clubs” om blijvend op bepaalde frequentie een match mee te pikken bij een favoriete ex-ploeg. Tijdens de match zal het langs het veld iets minder zijn dan vroeger tussen de lijnen, doch na het laatste fluitsignaal…

Maak er geen gemiste kans van.

lenz

FIBL - FC Stroobants 3-6

Jawel dames en heren, in een pittige, doch sportieve partij scoorde Robin 5x. (0-1; 1-2; 2-3; 3-5 en 3-6). Na de 3-3 ruststand was het wel Joris die met de 3-4 een in tijdsduur vergevorderde match ergens deed kantelen.

Pluspunt in Ham betreft zeker ook het feit dat Geus sterk aanwezig was in de lucht (man staan bij kopduels). Iets te veel omhoog gekeken? Mogelijks, daar een inlegger voor leeg doel over de deklat werd gedevieerd, haha. We onthouden vooral van Geussens actueel de bevestigde capaciteit om kopduels te winnen (zo nodig foutje tegen laten fluiten op een ongevaarlijke plaats).

Tuurlijk wint GB vandaag met gans het team! Evenwel een minpuntje van de groep vanmiddag was de niet 100% overtuiging bij de passing. Proberen de bal te spelen is geen optie, met overtuiging die bal doorspelen naar de medemaat is het devies. En ja, dan kan het nog misgaan, we zijn geen robots, maar slechte passing vereist een “en masse” teruglopen richting eigen goal, soms veel overbodige K-i-l-o-m-e-t-e-r-s, haha. De taak van de makkers is dan om steken op te rapen, daarvoor zijn het makkers OK, doch ik zou er persoonlijk niet ALTIJD op rekenen.

Het loopvermogen van Bren oppe flank tijdens de match was applausibel op Fibl. De tweede helft stonden we langs de zijlijn aan zijne flank waardoor de kans op een valling (lichte verkoudheid) voor ons niet ondenkbeeldig is: zoef naar voor, zoef naar achter. Kilometer man, nodig op een flank.

Het werd 1-1 nadat de kans op 0-2 werd gemist. Oog in oog met de goalie ontspon zich de optie om de bal aan de eerste paal binnen te duwen. Een 101% frisse MK legt die bal altijd in het mandje, maar vandaag las de goalie de voetintentie van de aanvaller perfect en veegde de bal met een voetreflex in corner…

Tijdens de afgelopen match was er geen tijd aan de bal om een tas koffie te drinken en effe een mop te tappen, Fibl zat er kort op. (Hetgeen we algemeen meer en meer ondervinden tegen actuele tegenstanders) Wie taffelde was gezien. Andersom ook: een kleine aarzeling tussen laatste man en keeper zorgde voor de 0-1. De opportunist van dienst: Robin Stroobants!
22.01.2022 gaat de voetbalgeschiedenis in als “goals uit onmogelijke hoek” datum. De afwezigen hadden ongelijk. Wat we deze namiddag zagen op een voetbalveld is uiterst zeldzaam. Als het al ooit is vertoont? Dat een bal vanop minder dan 1 meter van de achterlijn, vanop 5 meter langs de goal naar de verste paal wordt binnen geduwd is sowieso niet alledaags. Echter Robin deed dat in Ham 2 keer op een kwartiertje… 2x zelfde onmogelijke hoek (theoretisch uiteraard niet onmogelijk, want er is een mogelijke lijn), 2x dergelijke goal in 1 match! Nooit meegemaakt.

Jammer dat er geen toeschouwers langs de zijlijn mochten postvatten waardoor enkel rechtmatige clubfunctionarissen dit kunnen getuigen.

Lenz

VITESSE 2022

Post Corona verloor GB een match in Laren met 8-1. Nooit meegemaakt. Altijd hoge scores gewoon in ons voordeel sedert half jaren 90 met Rob en Witte in de voorlinie, samen met Lange, Baar en Luc vanuit linie 2 of zelfs 3. We komen die match 0-1 voor en een strafschop op 0-2 werd niet gegeven. Na de 8-1 verliesmatch zat ik met Robin langs het veld op een bank terwijl eenieder kantienen of douchen opzocht en betrof de tendens vooral zwijgen. De kracht van stilte weet je wel! De weinige woorden van mij waren “Robin, effe laten bezinken”. En we hebben daar nog 00:10:08 tijd gezeten zonder iets te zeggen. (Het ganse gebeuren van het zwijgen werd in boekvorm uitgebracht bij uitgeverij De Bezige Bij en kost 0 Euro)

Recent tegen de Gul was het plan vooraf dat MK samen met Robin voorin zou spelen en dat RB achterin wat snelheid zou opvangen. Berekend tactisch risico door T1 Steven, daar we weten dat een show gehalte achterin nefast kan zijn. Aan den aftrap was Robin onverwacht afwezig. Oei plan? Jaa, den prutser, hé Vis? Bij de aanvang van de match stond RB voorin en Stevie op de back. We komen 1-0 achter, we werden achterin vlot gepakt ondanks DC (geen verwijt), maar we zien Robin afkomen: vandaar dat we langs de lijn roepen wissel! (Defence yes, ma ge hebt wapens nodig voorin) Eerste baltoets mijnheer Robin: twijfel in defensie Gul en 1-1. En dan ineens, Maurice, ge had dat moeten zien: een mislukt sjot vanop links dat strak voor de goal doorkomt en waarop Robin met een detante om U tegen te zeggen de bal overhoeks met de kop binnen weet te deponeren. Jaa, de ex schepen van sport in Heusden-Zolder had op die moment geen dikke nek (ge weet hoe kwade tongen spreken), maar vooral een lange nek. Ex nationale spelers Corver en Belien hoor je dan vanop 30 meter denken: “da kan niemand bij GB, behalve Stro…” Enfin, ze kakten just nie in hun broek van ’t verschieten? Meer zelfs, had Samyn (toch wel een topkeeper in de kempen op n° 2 na Frederix) tussen de doelpalen gestaan: goal.
Men beseft dan bij de tegenpartij: GB heeft wapens die wij niet hebben? En das FOUT! (nooit onder de indruk zijn van een gebeuren). Tuurlijk gaan wij GB liever rusten met een voorsprong. DC en RB vingen achterin tijdens time 2 alles op en vooral Nico samen met MK voorin konden de zaak bestendigen en vervolledigen. Alweer een overwinning van GB tegen dinges…

Ook leuk dit najaar was de overwinning in Stal tijdens een frisse vrijdagavond match. Dit na meer dan een maand vooraf wat jennen door ex GB spelers wiens zonen in Stal actief zijn, ge kent dat… De veteranen van Stal hebben een stevig ploegske en dan teken je vooraf niks, ma je zou willen tekenen voor een gelijkspel, haha. Terecht zo bleek na 10 minuten: langs alle kanten overvleugeld blijf je in de dug-out hopen op een zolang mogelijke 0-0. Wie weet op de counter wat mogelijk is? Die counter is een wapen waar GB nooit of zelden gebruik van maakt, doch in Stal ging het niet anders. En ja, zeker om de counter te spelen heb je in eigen rang een goalie nodig hé. En een centrale verdediger achterin die het spel geen seconde uit het oog mag verliezen met interceptie mogelijkheden. Nonchalance is uit den boze. Enfin, qua GB moet het dan allemaal 101% meezitten. (100% doen we zelf, ma just die 1% weet je wel…) Ineens doen we 150%! Nie van meezitten, ma van knappe counter met strakke kopgoal van Bren! Vanop linkshalf pijlsnel diagonaal aan de eerste paal opgedoken waarop een voorzet vanop rechts snoeihard werd binnengekopt. Gezien de spanning van het moment een top 3 GB goal allertijden! Een weinig later: loopactie vanop links naar de tweede bal: voet tegen een bal vanop rechts en binnen 0-2. Bren! Nu moet je wel weten geachte lezer, we kwamen in Stal tot 2x toe 3 goals voor en hebben moeten strijden om met 1 goal te winnen. Soit, prijzen aan de meet zeker?
Ik zei het al honderdduizend keer: de PSCYCHOLOGISCHE OORLOGSVOERING van een team wordt gewonnen op DE FLANKEN “gij in mijne rug of ik in de uwe?”. Het geklets centraal is bijzaak, genre “goe gefloten arbiter, menneke wacht tot sebiet, sorry, enz”. Nieje, gaas nondedju. Ik verklaar me nader. Marathon man Benji speelde ooit in de nazomer van zijn rijke voetbalcarrière bij GB een match (effe kwijt, dacht tegen de Gul) op de rechterflank. Drie keer hebben ze gewisseld om Benji te kunnen volgen, haha. (men had taktisch Benjamin centraal verwacht)

En dan kwam er dit najaar de kers op de taart. Match in Laren. Eenieder wist dat we ooit (lees recent) met 8-1 ginds de boot ingingen (en we hadden er toen makkelijk nog 5 stuks meer kunnen binnen krijgen). Erop terugkijkend effe diep naar beneden kijken en schamen. Qua herkansing hop het veld op en winnen aub. Dame fortuna staat die match aan onze kant en de score verloopt vlot en verdiend in ons voordeel: 1-7. Na de match handje klets, waarbij Lenz uiteraard tevreden, ma toch “goalke te weinig” repliceerde. Happel? Mogelijks, haha. Na de match werd het wel leuk: zonder het te weten hadden we Laren van de tiende opeenvolgende overwinning met bijbehorend mosselfestijn onthouden…

Knap GB dees daag. Winnen op Laren met hoge score, winnen in Stal en 2x winnen tegen sterk Geneiken. OK weeralis gewonnen tegen de Gul is bijzaak, doch blijft leuk. Ik begrijp dat men zich op de tennis in Koersel er wat druk over maakt, maar ik mag toch hopen dat men ginds weet dat voetbal wordt beoefend zonder balletje klets via een raket met apen geluiden van oes, whang en aas?
En… nie verloren van Ubbersel. Niet gewonnen ook. En eerlijk? Als in de laatste duels één ploeg moest winnen dan was het nie GB…

Doch aan allen, weet winnen is slechts lenen.

Ergens jaren 90 kwam ik bij GB terecht langs de zijlijn waar er toen meer verloren werd dan gewonnen. Mits toevalligheden verliep het sindsdien in steigende lijn en verloren we tot op vandaag praktisch geen match. Ik denk dat we sedertdien ca 86,4% van de matchen wonnen… (koop het boek, uitgave Bezige Bij “Winnen zonder omkoping”, haha). De architect van het “dream team” was kleinzoon GB en spits Witte. Toen later Witte wegens omstandigheden enkele jaren de GB niet kon vervoegen nam Sé met brio het roer over. Sé was ook direct gewonnen voor het verhaal Lange en Baar centraal! Toenmalige voetbalkenners binnen en rond de ploeg meenden Baar het best oppe flank, want wat te doen met Luc? Men heeft achteraf gelukkig Luc in een centrale driehoek gezet samen met Baar en Lange: punt naar achter, enfin ge kent dieje theoretische zever, in de praktijk technisch sterk volk rond de bal met loopvermogen…

Een kar trekker binnen de GB groep was zeker ook goalkeeper Fred. (Fred was ook barkeeper, haha). Nog voor er sprake was van GSM en GPS fikste Fred een match tegen de reserven van Hedera-Millen (toenmalig fusie ploegske in nationale reeks met 2 reserven elftallen, later opgegaan in SK Tongeren) Alle matchen waren afgelast wegens onbespeelbare velden en via Fred togen we derwaarts in een wintermaand naar de kleigronden. Eén van de top drie matchen GB allertijden vond toen plaats. We wonnen ginds tegen een verbouwereerde tegenstander die er alles aan deed om niet te verliezen. EB, alias CMD speelde in Millen effenaf een topmatch (waarbij ge langs de zijlijn de handen tegen het hoofd drukkend met tranen van geluk in de ogen denkt: wat is dees). Rob H. bewees dat ie ook in belangrijke matchen het verschil kon maken en bleef continu de tegenpartij tarten. Rob is mijn ogen de Polle. De Polle zulde zeggen? Awel, Pol Van Himst. Cravatje langs de zijlijn en op de plein gene Lukaku, maar beregoed voorin. Tijdens deze match moest noodgedwongen Luc postvatten (4-4-2) op de voorstopper. Luc kon fysiek goed inschuiven, was sterk aan de bal, had ne laatste pass, kon koppen en kon schieten: een kwel voor de getrainde organisatie van de tegenstander. Discussie: voor wie is die man, haha. De voetballende voorstopper GB was geen uitvinding, maar een ontdekking!

Tuurlijk later Bart en Benjamin centraal! Die gasten hadden nen band: ze wisten van mekaar wat den andere niet kon…

Lenz

COMMOTIE?

Altijd leuk om wat matchen voor de wedstrijd op te blazen. Brengt leven in de brouwerij voor en na. Om enkele waanbeelden aan den toog te weerleggen zijn er statistieken van “officiële” matchen. (voor zover betrouwbaar zoals ze werden ingevuld, haha)
Website GB (via recreatie official MD). Duels tegen De Gul van de laatste 5 jaar olv respectievelijk T1 Sé, Witte en Schuyten. (Slechts 3 trainers op 5 jaar: voorbeeld voor Genk)

23.04.2016 GB – gul 1-0
17.12.2016 gul – GB 2-5
10.06.2017 GB – gul 5-1
23.12.2017 gul – GB 2-3
24.03.2018 GB – gul 6-3
27.04.2019 gul – GB 1-3
15.02.2020 GUL – gb 4-1
11.12.2021 gul – GB 1-4

Op 8 matchen tijdens de laatste 5 jaar (inclusief Corona pauzes) tellen we 7 overwinningen GB en 1 knappe zege van de Gul. 28 goals voor GB en 14 goals (oftewel 50%) voor de Gul. (Aanvullend op deze gegevens eindigde ergens tussendoor een oefenmatchke op 1-1)

Lenz

DE LAATSTE
Gezien het huidige sluitingsuur op café evolueerde “de voorlaatste” naar effectief “de laatste”. Ondanks de kille temperaturen van de laatste dagen hadden de afwezige toeschouwers vandaag ongelijk. Immers, de laatste tijd poogt GB leuke voetbal op de mat te leggen.
Een ietwat terughoudende tegenstander bewerkstelligde onze laatste man “in een zetel” vandaag voor ca 60% van de match.
Op ’t laatst bleek dat Fibl wel degelijk goe kon sjotten.

We hebben de nul kunnen houden vandaag en de verwachtingen om geen tegengoal te krijgen in een aantal matchen tijdens het verder verloop van ’t seizoen nemen toe. OK we komen 0-2 voor via leuke goals, maar als de 1-2 valt kan een match kantelen: zou niet de eerste keer zijn.
Missen van kansen, interventies van Tom en een paal die in de weg stond resulteerde in 0 goals voor Fibl na eindsignaal.
GB bracht fris voetbal (’t was ook koud genoeg) en de neutrale toeschouwer had de indruk dat elke pion bij GB op zijn beste positie opereerde. (Bren schudt met zijn hoofd als hij dit leest, haha).

Nu volgt een rare redenering, en waarschijnlijk niet m’n laatste (haha): een ploegspeler oppe flank die voorin zich in de debatten mengt durft al is gemakshalve wat later terugzakken, maar een full back met een tegenwoordigheid van geest die lekker voorin inschuift weet dat ie snel terug moet. Weliswaar vereist dit de fysiek van een afstandsloper. (hoewel, ’t is max 100 meter, haha)

Na vorige week TL was het vandaag extra leuk dat VDB (collega omgetoverde goalie naar veldspeler) de 0-1 prikte. Leuke goal! Waarom makkelijk maken als moeilijk ook kan. Geachte lezer kom is wat dichter want we gaan effe fluisteren: op ne gegeven moment, ssst, komt dieje bal in de buurt van Nick… goal open, met links binnen duwen, psst echtwaar, dat was de beste optie, ssst, zeg het tegen niemand, schakelt die 2 man uit om zijn rechter te positioneren… Bam Goal! Applaus op de tribune.
Onze beste spits allertijden, na MK, Robin stond op het wedstrijdblad voor de tweede helft en maakte de opmerking in time 1: “hebt tegenwoordig meer aan uw keepers dan aan uw spitsen”. Tijdens de tweede helft vertrok Robin met de bal aan de voet in het middenveld en rolde een heel deel spelers op. Ik hoorde een opmerking van de supporters van de tegenpartij “die blijft gaan hé”. De efficiëntie van de laatste baltoets bleef vandaag na die actie echter uit.

In het hoofdstuk “keepers en scoren als veldspeler” nog een leuke annekdote. In de glorietijd van GB was Sé speler trainer en positioneerde ie ooit Steven Frederix (gastspeler en toenmalige topgoalie in nationale reeks) als voorstopper. De logica zelve daar een keeper optimaal in de as kan presteren via spelherkenning als zodanig.
Op het veld van Moderne vertrekt Steven met de bal aan de voet, voor de middenlijn, op zoek naar een vrije medemaat. Niet meteen gevonden schakelde hij één voor één een reeks tegenstanders uit. Ineens in de baklijn nog langs iemand door en scoren…. Makkie top 3 knapste GB goals allertijden.

Knappe goals krijgen een extra dimensie via de spankracht tijdens de match. Nogmaals in Stal tijdens een avondmatch recent, stuurde GB centraal Nico de laan in op rechts. Excellent positie spurten positioneerde Bren vanop links aan de eerste paal rechts en MK aan de tweede paal links via diagonaal kruisen… Nico trok een strakke center en Bren kopte snoeihard de bal binnen aan de eerste paal. Ja, ik val in herhaling over deze goal, en dat zal waarschijnlijk niet de laatste keer zijn, haha. Subjectief is mijn nr.1 topgoal GB allertijden deze van Vanoppen. Spankracht ten top tijdens één van de legendarische duels tussen GB en de Gul in de winter… Ieder met zijn eigen ploeg zonder versterking. Nu niet meteen om te stellen dat we bulkte van het talent, maar de spelers toen op het veld betroffen “eigen volk” met capaciteiten. Circa 60 toeschouwers langs de zijlijn met gespannen zenuwen voor degenen die echt niet wilde verliezen en een aantal nieuwsgierigen no stressers. Stand is 0-0. Duels winnen was van levensbelang. Den tweede bal was eens voor hun, dan is voor GB. Enfin geen lijn in te trekken. Op een bepaald moment recupereert GB de bal centraal en schakelt snel om. Sé duikt op rechts de ruimte in en krijgt de bal zuiver in de linie waarop hij voortrekt naar de tweede paal. Stijn pegelt vervolgens de bal met links in de vlucht onhoudbaar onder de lat. A la van Basten (Vanbatsen volgens Goethals, haha). Het moment uiteraard kleurt veel. De spankracht, de stevige duels, die balverovering, die pas, die center en die goal… Echt TOP!

Recreatie voetbal . Vorige week stelde Witte tijdens een flashback “ik kan zo 20 ploegen opnoemen die gestopt zijn”. Waarop ik hem aankijk. “Vraag me nu niet om ze alle 20 op te noemen” repliceerde Witte m’n blik. Ik telde “1…” En we begonnen eraan. We zijn, dames en heren, gestopt met tellen op ca 30 ploegen die niet meer actief zijn….

GB sedert 1967. We blijven graag het meer winnen dan verliezen ambiëren. Door streven hoger op, haha. Qua stoppen als team in recreatievoetbal: graag als laatste!

lenz

JAAR EN DAG

Al decennia lang verkondigen we, doelend op een “afrekeningslogica” in de voetballerij, dat een eerste round-up van een ploeg en klassement pas kan gemaakt worden rond Allerheiligen. De tweede beoordeling volgt rond Kerstmis en een serieuze indicatie is pas in februari waarneembar. Vanaf die tweede maand van ‘t jaar tellen de punten eigenlijk dubbel gedurende ca 6 weken. In februari werden al vele competities beslist richting eindafrekening. (open deur) Just uit, of nog net in, de winter, ge kent dat: waarneembare effecten van de zonnewende… Pasen brengt duidelijkheid, doch soms ook voldoende spanning om het leuk te houden. Een verrijzenis voor een ploeg achterin met 10 punten achterstand op de voorlaatste is er helaas nooit bij. Ook al gaat men te voet vanuit bv. Koersel naar Lourdes met een omweg via Scherpenheuvel en Kopenhagen (keubenhav).

Aujourd’hui menen voetbal experts in augustus en begin september al het één en ander te weten richting mei (of was het 1 april?), tja met experten kunnen simpele kenners zich niet meten, haha.

Ploegske GB nam geen al te beste start dit seizoen. Na voorafgaande nederlagen en enkele draws konden we aanknopen met onze eigen oude glorie via enkele belangrijke overwinningen. (nvdr “we” als we winnen en “ze” als ze niet winnen, haha). Vandaag op 30 oktober staan we terug tussen de mensen! Leuk waren de matchen tegen rood-zwart: Ubbersel en Stal. Ubbersel kwam verdiend op voorsprong en wist op het laatst als sterkste ploeg de zege uit handen te geven door iets te expliciet op de lauweren te rusten. Stal Sport was vanaf minuut 1 de betere ploeg en dan kan je als toeschouwer enkel hopen: zo lang mogelijk de 0 en we zien wel. Stef speelde een grote rol in die 0. Uiteraard hij niet alleen, maar geen krimp geven en het spel lezen is in dergelijke situaties toch eerder een voordeel achterin: just nog die stevige voet ertussen, weet je wel.

Het terugdringen door de tegenstander en het verplicht disciplinair groeperen als team schept kansen aan mannen met fysiek, waarvan we al jaaren weten dat ze tegen een bal kunnen trappen, maar die via een overdreven vrijheid (te veel luxe) in het verleden al te vaak, naar mijn goesting haha, onkunde aan de dag legden.

Onder druk presteren is het kenmerk van de allergrootsten en bij een leuke counter ontspon zich de volgende fase. Na balrecuperatie centraal (oh zo belangrijk!) schoof onze linkshalf Brendan al diagonaal op naar voor, een goeie opener vanuit het centrum gaf Nico op rechts een vrije straat, ondertussen was de loopactie van Bren richting eerste paal ingezet en koos spits MK (kent uiteraard het spelletje door en door) in een loopbeweging voor de tweede paal. Verdediging bikke uit verband. De strakke center van Nico bereikte de eerste paal (net binnen de 5,5 –kleine baklijn voor de leek-) en Brendan kopte snoeihard binnen! 0-1 Ja, de keeper moest positie kiezen en had ook oog voor MK uiteraard aan de tweede paal. Tuurlijk van de moment dat de bal aan de eerste paal komt en Bren klasrijk een kopbal lanceert (combinatie loopsnelheid en vitesse van de voorzet) kon de keeper enkel bewegen richting bal, ingrijpen was onmogelijk. Vervolgens vierde de scoorder een goal zoals we het graag zien: geen carnavalstoet richting cornervlag met uitvoerige dansbewegingen en ontbloot bovenlijf, maar teruglopend naar het aftrapgebied met een gebald vuistje via een geplooide arm zijdelings ter hoogte van de onderste ribben met mimiek “Yes!”.

Vermeldenswaardig betreft het feit dat de man van het topverslag achteraf, Raf B., langs de dug-out stond. (Raf maakt deel uit van onze talentvolle schrijvers lichting op deze webpagina. Zonder afbreuk te doen aan anderen zijn we momenteel apetrots op Marnick, press section “voorbeschouwing” en Raf, press section “matchverslag”) Bon, na de kopgoal van Brendan kijk ik naar Raf en hij kijkt naar mij met de legendarische woorden: “Bren zo? Wa heeft die gegeten vandaag?”, haha.

We zagen op dat moment in Stal een voetbaltheorie in uitvoering uit het grote boek! Strak uitgespeelde counter met weinig tussenstationnekes. Slag op slinger, met tikje meer tussenstationnen kopte Bren opnieuw ijzersterk goedgericht naar de eerste paal, maar er zat nog iets tussen… Nog wat later dook Brendan op aan de tweede paal om een bal die daar terecht kwam via binnenkant rechts strak en droog binnen te duwen: 0-2. Oogcontact Raf (we zijn beiden supporter Bren): “ja, jazeker, jajaa”. “BAL BREN!”
Stal Sport kreeg effe een tikje, doch bleef de betere in het spel.

Als GB in groep effe centraal druk zette op de bal konden we/ze hun pijn doen. Mes dat kan snijden aan twee kanten uiteraard: oftewel verover je de bal, ofwel schakel je via druk naar voor zonder balverovering jezelf voor 80% uit en kan je na die uitschakeling centraal in groep enkel met de neus in de vingers staan te peuteren terwijl alles achter je open ligt. Jawel, zo snel speelde Stal. Spannend tot de laatste minuut! In de dug-out ijsbeerden de vervangen spelers, niet van de koude. Marnick in alle spanning “da kan toch nie dat we hier nog gelijkspelen”, waarop ik repliceerde “als we al niet verliezen…”, haha. Jazeker, we zagen tot 2x toe een voorsprong van 3 goals slinken op 1 match (0-3 en 1-4). Op ’t laatst hadden we 1 goal over… “Drie seconden geluk is soms belangrijker dan x-minuten goed voetbal”, dixit Rik Desaedeleer.

Maar in Stal, tegen Ubbersel, ODT, recent Hulst en nog een aantal matchen was keeper Tom de grote mijnheer en voorkwam een fiks aantal tegen doelpunten. Topgoalie! Normaliter Tom schrijf ik over een doelman “een stevig sluitstuk achter een hechte defensie”, maar dat van die hechte defensie? Haha.
Nogmaals, verdedigen doe je met gans een team! Zeer zeker als de technische staf verkiest om achterin “modern voetbal” te spelen. Geen verwijt aan de technische staf: keuzes hebben nu eenmaal zowel voordelen als nadelen! Ssst, effe close, vertel het aub niet verder, we hebben Tom voorgedragen aan de internationale bevoegde instanties als “Sportman van het jaar”. Hierop kregen we het volgende antwoord: “gezien de huidige tendens waarbij het cumuleren van titels en functies resoluut een blokkade kent, is Tom helaas niet weerhouden voor deze nominatie”. Bleek dat Tom ook in de running is voor “Man van het jaar”. Het argument dienaangaande 2021 betreft volgens ‘t schijnt “groot zijn in een kleine gemeenschap”, daar men tijdens de coronaperiode wereldwijd vele leiders kent die “klein zijn in een grote gemeenschap”. We wachten effe af. Bescheiden blijven is het devies. Gewoon met geplooide arm en een gebalde vuist zijdelings ter hoogte van de onderste ribben is een leuk zegegebaar. Immers, wie op een voetbalveld langs zijn schoenen loopt… heeft zijn veters niet goed gebonden, haha.

Soit, onze doelwachter voorkwam recent nederlagen, punt. Applaus! Maar ook meerdere anderen sleepten punten uit de brand. Denk aan de magistrale trap van Nick in Tessenderlo! En vergeet niet onze ouderdomsdeken Kris C. die, nadat we achter stonden tegen de betere ploeg Ubbersel, de tegenwoordigheid van geest had “we staan maar 1 goal achter” en mee de debatten centraal kwam voeren en net die ene bal voor de voeten kreeg waarbij ie een magistrale pass verstuurde, over de grond door het centrum, a la Franz Beckenbauer (Bernd Schuster, Benjamin Thijs, Wilfried Van Moer, Luc Liesenborgs, en andere absolute toppers) waarbij Joris, via een opduiken in de grote carré de lijn van de bal volgend, adequaat Erwin Vandenbergh de gelijkmaker tegen de netten duwde…

Recent, match tegen Hulst, hadden we langs de zijlijn iets van “vandaag is het niet onze dag”. Ergens zat er wel een voet tussen bij de tegenstander of raakte de keeper de bal nog net waarna ie op de lat ketste, of troffen we de paal na een strak schot, enz. Verdiende overwinning GB weliswaar. Ik had persoonlijk effe de indruk “Hulst, ga anders alle 11 in de 16 bivakeren?”. Oeh, alle volk achter de bal na hun voorsprong… En dan toch nog via een afgedwongen scrimmage de GB zege over de streep… Waarna nog een extra goal volgde waardoor de argeloze lezer in de gazet op maandag met zekerheid waarneemt “weeral makkie?”. Pers divers, haha.

Hopelijk kunnen we bij Kerstmis een tweede round-up lanceren. Rare tijden of rare regering? Wat overmorgen blijkt, lijkt eergisteren.

lenz

WAAR IS DE TIJD
Het is al lang geleden dat GB een resem matchen aan mekaar koppelde zonder winst. Post Corona? Mogelijks een flauwe excuus.
Gelukkig kon een fitte MK door toedoen van ervaring en actuele voetbaltechniek het verschil maken op het veld in Tessenderlo achter de Lidl (hopla effe verpozen voor reclame). Neen, de vriendelijke lezer situeert zich niet op youtube, maar oppe site GB.

MK kent het spelletje door en door en is de fox oppe plein. Wie scoort brengt stabiliteit in een evenwichtig team. We kunnen met z’n allen zes uur achter een bal hollen, er tegen trappen als we eraan kunnen, maar eens moet die bal in de goal. Liefst via een combinatiespel waarbij meerdere teamgenoten zijn betrokken. Lukt dit niet, mag het individueel. Een individualiteit is geen prioriteit, daar voetbal voor zover ik weet een ploegsport betreft. We zagen mooie combinaties, tja een spits moet ook een bal “krijgen”, maar vooral 1 goal van MK springt in het oog: na leuke combinatie centraal voor doel de bal met een krul binnenkant kruising. Dat is pure klasse. Caubergs zat langs me op de bank en beaamde: “schoen goal” via die krul. Van het ogenblik dat oudere nog spelende voetballers langs de zijlijn zich positief uitlaten over een doelpunt zit het snor. Frekwent geweten: ja, maar dat moest zus of zo.

MK (nogmaals MK) kreeg de zware taak op de schouders om Robin te remplaceren. Robin, dames en heren, toch wel de man van de GB goals de laatste jaren. Pak die goals weg en we lopen deels voor lul. Wat een klasse. We zagen het recent nog op een match in Hal: Robin scoort 2x voorsprong, valt uit en de ploeg verliest… Geen druk/gevaar voor de goal van de opponent.
Nog een klein voorbeeld. Laatste match tegen ODT. Pak volk langs de plein. De ouderen hadden uit de zon onder het platen barakske postgevat. Van het ogenblik dat Robin aan de bal kwam schoven de toeschouwers een meter naar voor om beter te zien: er stond iets te gebeuren. Er gebeurde vervolgens veelal niks, ma toch!

Ikzelf beweerde en blijf beweren dat de best geplaatste medemaat in de baklijn de bal dient te krijgen om de scoringskans te verhogen naar een limiet toe van 100%. Jaren geleden kreeg ik van Robin al de opmerking, “ja maar ze doen er niks mee”. In een recente match gaf ie niet egoïstisch het pasje wel en werd de kans, euh verkwanseld is zacht uitgedrukt, hoe gaan we dat noemen mannen? Haha. Missen is menselijk en ja de beste missen…

Robin en MK voorin samen met Bossie: moet kunnen. Als ge met drie vanachter durft spelen heb je pionnen over waardoor je met drie voorin kan spelen. Dit enkel onder voorwaarde dat de drie spitsen het weekend exclusief voor GB spelen. Van Robin weet ik het zeker… Belangrijk dan is ook dat de drie spitsen niet in hun neus staan te peuteren als de bal 20-30-40 meter in hun rug wenst getrapt te worden.
Evenwel, er zijn geen goden bij GB. Tenzij we het allemaal zijn. Neem nu Geus. Nog nie echt een supermatch gespeeld, ma hij blijft een zeer waardevolle entiteit! Kris zal nie rap de kaas van zijne boterham laten eten (mijne bal) en als het in duel kletst, ja dan kletst het. Meerdere toeschouwers hebben zeer genoten van zijn actuele matchen. Af en toe een mini frigobox nodig om 3 seconden over zijne kop te trekken, ma voor de rest een pilaar van het team. En… scoren met de kop!

Zeer vermeldenswaardig bij de seizoenstart GB is ook de actie van spelersmakelaar Stef: welkom Nico. Jawel geachte lezer, na Lenaerts hebben we een nieuwe Nico! Op het veld van Bos gaf ie effectief zijn visitekaartje af. Na het incasseren van de 3-1 (match gedaan) trapte hij bij het aftrappen vanop de middenstip gewoon de bal in doel: 3-2! En ja, dan hoor je meteen ergens thuis in de GB galerij van de allergrootsten: Benjamin en Bait. Bleek effe later dat Nick met een afstandsschot van buiten de 16 de 3-3 wist uit de brand te slepen. (Strak schot a la bekwame voetballer. OK de keeper ging nie vrijuit, ma nie geschoten is altijd mis!)
Stef is ook zo een clubspeler om trots op te zijn en als ie straks bij thuismatchen nog is afwisselend gaat fluiten, zoals afgesproken aan de kaarttafel, aheum, wordt ie regelrecht een clubicoon.
Noodzakelijk is wel dat Stef dan een fatsoenlijk fluitje ter beschikking krijgt. (ik kocht er ooit 2 voor Baar in de Vatana, maar waar zijn die gebleven? Voor de nieuwe lezers: aan de kassa vroeg toen een over enthousiaste medewerkster “zijn ze OK?”, vervolgens ben ik dan in een paskotteke er driemaal gaan op blazen, ah ja, ge gaat dat aan de kassa niet doen hé –ouw mop-)

Belangrijk in deze is dat fluiteniers bij de hobbyisten tijdens recreatief voetbal goed de tijd in het oog houden: ca 35 minuten. Het hoeft geen Rolex te zijn en 1 uurwerk is voldoende.

lenz

21 augustus nadert. GB neemt o.l.v. een jongere generatie vol de honneurs waar. Vooral de spelers zijn belangrijk. Een brede kern van hier tot in Tokio is niet voldoende. Aanwezigheid van minstens 13 spelers per match is noodzakelijk.
Met uitbreiding van het zelfregulerend elftal tussen de kalklijnen tijdens de match: de zelfregulerende groep. Ideaal als iemand een uitstap met het gezin automatisch uitstelt als ie weet dat er binnen de groep anderen “uitzonderlijk” belangrijkere afspraken hebben na te komen…
Een goeie organisatie verplicht niemand om te komen, maar zorgt ervoor dat eenieders betrokkenheid dusdanig is dat steevast 13 spelers ter beschikking staan, ongeacht mails, apps, en dergelijke frivoliteiten meer die qua organisatie eerder een achteruitgang betreffen terwijl een sterke organisatie het uitgangspunt betreft.
Engagement is het sleutelwoord!
Een zelfregulerende groep heeft langs het veld, in de kleedkamer en kantine, opportuniteiten te over om dit voor mekaar te krijgen. Tuurlijk zijn er gidsen nodig binnen de groep om alles te resumeren en te coördineren. Enfin, managers met de kwaliteiten van SS, MV, SB, MK, enz.

Sé is de ongekroonde topmanager van team GB gedurende losweg 15+ jaar. Hijzelf zette een stapje opzij om met een kleiner balletje te schitteren, maar ik mis hem nog elke voetbalweek. Michel nam het over van Sé en hij deed het op zijn manier. Nie slecht hoor! Tactisch tikje sterker dan Sé, maar qua People management was Sé dan weer de betere. Enfin anders. En je weet: anders is niet per definitie beter, maar ook niet meteen slechter. Het engagement van beiden was/is enorm.

Meer goals maken dan de tegenstander betreft een volkszegswijze. Niks tegenin te brengen. Evenwel om als groep te scoren is het altijd en overal zeer belangrijk om de best geplaatste pion op het veld hieromtrent aan te spelen. Daar is gene weg langs! Slechts als je 98,3% zeker bent da je scoort mag je het zelf doen. Immers, wie mist vreet de bonen, haha. Ploegsport.

Achterin niks weggeven is nog een leuke stelling. Dit hangt af van de kwaliteiten achterin, maar ook van het middenveld dat qua aanvoer ook tegenvoer moet aankunnen… En de goalie die de verdediging stuurt.

Sta me toe om stil te staan met het (GB) verlies door het heengaan van Freddy Put. Tochwel de betere keeper bij Heusden SK ooit actief en later bij GB. In eerste instantie gaan de gedachten uit naar zijn familie en intieme vrienden. 64. Een drama. Daar zijn geen woorden voor.

Wat ik qua voetbal langs de lijn van hem leerde, sommige keepers doen het, anderen niet, was bij een vrije trap van de tegenstander vanop 20-25 meter: het geroep van Fred “uit die baklijn!”… Fred kon uitkomen en was daarenboven een goeie lijnkeeper. En een top gast qua team engagement.
Van harte bedankt Fred om gedurende jaren de kar te trekken in de organisatie van GB en om als stevig sluitstuk bij het GB team te acteren tijdens vele matchen tussen de doelpalen.

De verdediging sturen, Leeten, is dienaangaande geen uitdaging maar een blijvend actueel gegeven.

Apetrots mogen we als GB groep wereldkundig maken dat Steven Schuyten de huidige taak van ploegmanager op zich neemt. Succes Steven!

Nog één keer Tijl Uilenspiegel. Tijl verdiende eens zijn boterham om mee een kasteel met valbrug te helpen verdedigen. Hij slaagde erin om al eerste naar binnen te lopen bij alarm (ophalen valbrug) en als laatste naar buiten te lopen tijdens de tegenaanval… GB invers, haha.

Pagina's