PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Commentaar

Pagina's

labedroomCit

<b><a href=https://labedroom.com/>Furniture for sale</a></b>
On our site our store you waiting colossal assortment at yourself cost.Catalog contains quotes, cheap mirrored furniture information about possible varieties complete sets, modules, colors, varieties accessories.Each item office and home furniture produced directly from factory manufacturer. Lowering quotations on farmhouse style decor formed due to the absence of trade trading floors, for use which necessary make payment and minimum staff workers. No such costs allow to establish very affordable prices for each buyer for all categories goods.

lenz

Corona versus voetbal. Een blijkbaar niet te kloppen tegenstander. Straks achter gesloten deuren matchen op top niveau? Zonder het volume van een vol stadion is uiteraard een single stemvolume geldig! Vrancken versus Wolf. In een leeg stadion is de stem van de coach immers waarneembaar voor iedereen, analoog café voetbal.

Ooit ne match oppe Gul: bal vertrekt in een omschakeling centraal perfect naar de flank, center en Stijn pegelt het kleinood met vluchtschot recht inne pin. (oeverloos in geschreven context al aangehaald?) Klasse! Als je dan langs de lijn met overtuiging “jaaoaah!” riep, sneed dit met brio de benen van de Gul, effe figuurlijk, af! Hetgeen een scorend team vertrouwen verschaft. (voor de nieuwe lezer: het mixen van OTT, OVT enz. schijnt kunde van de schrijver, ooit meegekregen ca 35 jaar geleden, haha)

Schitterende goal, doch weliswaar een klein voorbeeld van mogelijkse coaching surplus. Straks gaan we zien “achter gesloten deuren”. Vrancken is baas. Wolfke kan er nie tegenop… enz.

Corona. Iedereen schijnt te weten waarover het gaat, doch waarover het gaat schijnt niemand te weten. Ellendig lang kan je de nieuwsberichten en bulletins volgen. Het geeft toch geen pas dat je gelijktijdig om 7u op VTM en op VRT een journaal kent, waarbij de kijkcijfers op nr. 1 komen. In de omliggende buurlanden duurt een bulletin max 23 minuten, net zoals op de BRT vroeger. Zelfs zonder Corona schijnt het in Vlaanderen in te zijn om journaals te produceren van drie kwartier! En dan hebben we nog de regionale met een half uur. Klap op de vuurpijl kennen we, nog zo een jeukwoord, “duiding” op Canvas. Wat gaan ze duiden? Dat we niet gelijktijdig kunnen kijken naar een post journaal soap Familie versus Thuis?

Qua prof voetbal is het onacceptabel dat een team in de context van een gans seizoen ongestraft een beslissende match achter gesloten deuren moet afwerken, dewelke een kwalificatie voor een POI systeem betwist, ongeacht de graad van belachelijkheid van het PO systeem: daar kom je in het buitenland nergens mee thuis.
Toch onnodig om de invloed van de supporters uit Sint-Truiden te benadrukken na een 3-0 achterstand? No way dat STVV die match nog gelijk speelt zonder break.

Mja, de tabellen zien dat zo niet.

De burgemeester van Beveren heeft een beslissende degradatiematch voor morgen verboden: alles (PO systemen) weer op de heling/helling?
Met wat zijn we met z’n allen bezig qua voetbal result? Assepoester trekt het schoentje aan dat past?

Tot leven en welzijn.

Lenz

“De lezer is gelijk aan de beklagenswaardige man die voor de aankoop van gruyère kaas een winkel binnenstapte, doch met lege handen naar huis toog omdat hij juist het gat getroffen had.” (Bomans)

Kaas met gaten zagen we vandaag: oogverblindend. 1 goal is geen voorsprong, dat propaganderen we al jaaaaren, maar… Man tegen man achterin, tegen tien, met 1 goal voor? Mjaaa, ik weet het niet. “Irgendwo ist etwas schief gelaufen”.

Nogmaals: de aanval vertrekt uit de verdediging, doch andersom toch ook? Praat voor de vaak? Mogelijks. Als we modern mogen praten is de eerste taak van de aanvaller verdedigen als het team de bal nie heeft. Air en flair van toeristische veld uitstapjes geven vervolgens geen pas. (op voorwaarde dat ze hunne pas al bijhebben)

Vele teams hadden en hebben problemen om oppe linkse flank ne linkse poot te kunnen posteren. GB schijnt de luxe te bezitten om ne linkse poot op rechts uit spelen en idem dito tegenvoets ne rechtse poot op links. Jaaa, naar binnen draaien: ik weet het. Optie ondergeschikt: teambelang primeert.

GB moet back to basic. De eenvoud van voetbal (zoals elk team) trachtend te evenaren. Frivoliteiten kunnen we achteraf nog zien. Iemand die op de rechtse flank speelt met ne rechtse poot kan ook in een teruglopen met rechts naar buiten tackelen. We hoeven daar toch geen Mercator projectie op los te laten? Met links tackelen gebeurt op rechts met gestrekt been in een poging de bal over de achterlijn te duwen met gigantisch risico op penal. Hetgeen gebeurde. Op rechts, met links defensief, naar binnen tackelen is helemaal uit den boze, tenzij het ganse team overloopt van zelfvertrouwen, haha. (hetgeen niet gebeurde deze match – ik bedoel de tackle).
Soit. Links is daar waar uw duim rechts staat.

Zeer vermeldenswaardig vandaag is nogmaals de klasse van Robin. Net als je denkt in een loop, standbeen lezend, “dit is mijn bal” tikt Robin de bal binnen. Prachtig. OK, Robin speelt in een dribbel voorin zijn bal soms kwijt, eigen aan en frequent discussie waardig, maar das voorin…
Met drie vanachter? Ik ben daar nooit voorstander van geweest. Geef mij maar den oubollige 4-4-2.

De wereld evolueert. Ik weet het. Niet eens zo lang geleden kenden we ladie die, mansjester unietet en de boek van de drei suizes (3 Suisses).

lenz

Geen match vandaag is geen/een uitleg. Klopt, ware het niet dat we op vrijdag op naam van GB telefoon kregen van Tom. Of we wilden meestappen in het project van Vrijheid Zolder. Eenieder kan dit project beoordelen via de nodige gangbare structuren, bijkomend waarneembaar oppe nodige kanalen.

GB is een Eversel club. Menigeen zien dat zo. Anderen zien dat misschien anders? Ikzelf ben van oordeel dat ik na 2002 meer dan mijn werk deed (bijna 18 jaar) en bijgevolg me niet ga moeien. Wie een andere mening heeft: sta op en zeg uw gedacht. GB was gedaan in 2002, ma ge moet spelers hebben die er willen voor gaan. (en kar trekkers) -interludium ‘k zal nooit vergeten dat aan de tafel van ‘de gebuisde trainers’ in Oostham bij Marina in café Posthoorn, het bijna een jaar duurde eerdat het gezellige genootschap doorhad dat ikzelf nooit trainde… (en daar zaten “namen” tussen) Ze gaan nu zeggen van wel, ma haha. Leuk!

Baar en Benji, en Luc zijn algemene toppers in context GB. Ja, ik weet het, daar wordt mee gelachen. Da mag, ma toch…
Vraag is: wie lacht daar mee? Het antwoord betreft onbetrouwbare prullenmannen, want wie echt met de zaken bezig is herkent de voetballers.

Los daarvan: wat nemen we waar.

Bijvoorbeeld Sarajevo. Ja ik zag de film onlangs. “Sarajevo is een Oostenrijkse tv-film uit 2014 en gaat over het onderzoek naar de moord op Frans Ferdinand van Oostenrijk wat de aanleiding was voor WOI “. Set-up? Oordeel zelf. WOI is dan weer de aanleiding voor WOII waardoor we Amerikaanse muziek invloed kende, chocolat en wat weet ik veel. Tot spijt van wie het benijdt ‘damerikanen’ stuurden onze welvaart. (Marshall plan oa)

Al chance hebben we youtube om ’t één en ander te bewijzen. Drive in movie 1992 Club 9: op en top Amerikaans.
Niks mis mee. Thans anders?
Yep, Bruce Springsteen.

lenz

De beste ploeg vandaag heeft gewonnen. Daar kunnen we vrede mee nemen. Ware het niet dat… Haha, neenee, van mijn kant vandaag geen stoute opmerkingen. De Gul won vandaag voor 72,3% hun duels (ja; ik zag het juist op ‘t scherm na de calculatie via “hit and run”, een toepasbaar IT dinges vaak eigen aan zogenaamde topteams – hit was erbij, run ook, doch de and functie zagen we aan GB kant vandaag en de vorige weken niet.-) Voor de leek: bal inspelen en blijven bewegen. Jef Vliers zaliger zei oppe training: “na de pass is het nie gedaan”. Hij was dan ook de “manaaaager”, voor wie ‘m nog kent. Tja ik blijf in geschreven context een thema herhalen in de hoop dat potentiele betrokkenen mee zijn, aheum.

“Wachten op Godot” kunnen we vandaag transponeren naar de GB voorspelers hunkerend naar een bal…

De Gul was dit item vandaag baas. Tweede bal was voor 78,8% voor hun. Zij hadden wel een nummer 6 (bewerkstelligd door een gans team) en konden met de vingers in de neus verdedigend omschakelen enz. De Gul won vandaag overtuigend tegen GB zelfs zonder keeper. Chapeau aan hun veldspelers.

Zowel de Gul als GB kampte deze week met een tekort aan spelers via blessures enz. In de huidige context van financial fair play trekt GB dit seizoen vol de kaart van eigen spelers. Blank, rood, wit, zwart, geel, maakt nie uit bij GB: eigen volk eerst. Bij de gul in deze optiek toch wel wat gefoefel waar te nemen: de “eigen spelers fair play” werd lichtjes met de voeten getreden. Leterme zal nog oordelen, haha. Ja, ik weet het Maurice, Johan en Gert, als ge preséé wilt winnen…. Het was dan ook al jaaaren geleden dat de Gul van GB nog is de maat kon nemen.

Eigenlijk een zwakke match. ?? Ja de statistieken bewijzen het. De match werd beslist op betwistbare stilstaande fases. 3 discutabele hands penals en ne vrije trap zeer licht gegeven. Daar zijn we het toch met z’n allen over eens? De vrije trap werd op een zodanig leuke plaats neergelegd waarop zelfs ik ooit als linkse poot de bal met rechts binnen trapte. De hands penals zijn helemaal om mee te lachen. Meer lachwekkend zijn de spelers die om een penalty schreeuwen. Dat wij ook zo een strafschop kregen? Ikzelf zou op z’n Bosmans ook de bal aan de keeper gegeven hebben. De goalie moest wel effe plat, en dat was puik gedaan.

De kloterij is het risico dat de jeugd vandaag geen eigen visie meer heeft en zich laat meeslepen in een overdreven analytisch televisie verhaal. Wie met een helicopterview de zaken waarneemt stelt vast dat als ge de heren van de profliga 1 euro geeft, ze er 2 uitgeven. Geef ze 2 en ze doen er 4 op… Buitenspel wordt met een vergrootglas geanalyseerd. Een bal over de doellijn weten we aleens niet en een slecht positiespel of mindere passing is niet aan de orde. Met wat zijn we bezig?

Gul-GB. Hopelijk nog jaren discus.

lenz

Het reizend volkstheater GB had vandaag enkele entiteiten op skiverlof. Tot voor kort waren we nog aanwezig in Zuid-Amerika, vluchten naar de maan zijn geboekt, enz.
Het fanionteam GB trad vandaag aan in Florida. Manager VDV regelde dit. Keurig gedaan.

In een voor 80% evenwichtige partij kon GB met een 2-5 score het laken naar zich toe trekken. Zelfs na een bonus van 2 goals voor konden we een matchwinst niet meteen verzekeren.
Combinaties van en door ervaren ratten Joris en Geus stelde de overwinning safe. Voorheen legden Vos en Wes ook leuke combinaties oppe mat waar muziek in terug te vinden was (koptelefoon en versterker op 7), doch de bal overschreed de belangrijkste lijn oppe plein niet. Komt wel. Vandaag zijn de supporters een tikske verschoten van het vluchtschot van Vos: intrinsiek talent aanwezig. Het is nu aan de technische staf, i.s.m. met Vos zijn makelaar Bait, om via een vertrouwensprocedure de speler op topniveau te brengen.

Bij momenten betrof het spel van vandaag enkele vormen van de oud-Engelse voetbalschool, genre kick and rush. Inzet van beide teams was OK. Combinaties wat minder (oeh, veeel slechte passing) en een doelpunt kon zo onder de lat vliegen…

Wie soms niet mag ontbreken in een reizend volkstheater is arbiter Maurice. Manager VDV regelde dit. De Gilet jaune van dienst wist de regels keurig te interpreteren en hand te haven. Een duidelijk volume oppe fluit blazend om een fout aan te geven gedurende bijna 2 seconden en een kort luid fluitsignaal van een halve seconde om een stilgelegd spel terug aan te vatten zijn de basis om auditief te communiceren.

Na de match werd er in een beperkte kring (ja, Steven en Hilde moeten uitbreiden, haha) met ‘gepaste drank’ door GB’kes - oud, jong, zeer jong en piepjong- nagepraat over de voorbije match. Sommigen kregen de papfles. Manager VDV regelde dit, haha.

lenz

Bij nacht en bij ontij met kaarslicht achter een tekstverwerker: niks zo zalig dan dat. Keurig de wereld denkbaar/dankbaar in uw schuif. Echter 18/01 van de namiddag ging vooraf.

Arbitrage. Eenieder kent dit begrip. Arbitragehof: den tuin waarin op een zomeravond de arbiters een barbecue genieten? Het hof van beroep: barbecue van bv de dakwerkers? Cassatie: barbecue tijdens Parijs-Roubaix?

Mag ik even respect vragen voor de fluitenier van dienst? Dewelke tevens tijdens de halve partijdig een ploegopstelling diende door te voeren. Al sjans dat Witte dat enigszins met kennis van zaken kan combineren. Ik met mijne grote teut alvast kan het niet.

Als er bij een volgend clubfeest iemand in de bloemen mag gezet worden is het Michel Daniels! Geen showman en in de context van de club steevast present om, als executive producer, een meer dan belangrijke bijdrage te leveren. Graag zijn we met z’n allen toeschouwer, maar helaas, zo werkt het niet. Marnick! Nog zo een gozer. Top GB man! Iemand als Marnick (producer) moet je gewoon in huis hebben.

Tuurlijk zijn we ook akkoord met het feit dat als je als spits continu titsen krijgt dit gegeven op de zenuwen werkt. Uitleg hierover is repetitief: bal laten rond gaan. Ge moet u kunnen verplaatsen in de geest van iemand anders: das pas top. Vis weet ook, 2 man op een hoopje en ik ben de derde: no way dat de deur open gaat… Wel klasse van een aanvaller als, lees als, het lukt.

Hoewel, om nu geen namen te noemen bijvoorbeeld een, Sé in de voorlinie over een onderschatte snelheid beschikte en aanvallend dus inzetbaar was, speelde ie mijn inziens zijn sterkste matchen achterin: hij kon zelf titsen uitdelen.

Akkefietjes laten escaleren of uitlokken: voor alle duidelijkheid geen applaus oppe tribune! (beraad over het gebeuren) Daarvoor komen we op zaterdag niet buiten. Beste spelers, laat dit over aan de kaart tafel, haha. Wij menen daar te weten hoever je kan gaan in jennen…

lenz

2020. Nog steeds gekruide match tussen GB en ODT. Gelukkig nie van ‘klop op uw bakkes’ en dergelijke frivoliteiten meer die het verleden kaderen in een context van absurditeit. Met wat waren we bezig?

Gekruide voetbal vandaag in een wedstrijd die iedereen (meer volk langs de lijn als oppe plein) wou winnen. We moeten daar nie flauw overdoen: winnen. Wie in West-Limburg over voetbalduels praat heeft het niet over Ubbersel, maar over ODT.

Tijdens deze match, meneer Meynckens (Tja, het hoeft nie altijd Maurice te zijn om een waarheid te bekrachtigen in geschreven context) was ODT heer en meester in ’t spel. GB kreeg GEEN 2 goei passen na mekaar klaar. OK we hadden wind tegen… Inne dug out kunt ge enkel gaan hopen: 0-0 den halve in. … En dat het zo blijft.
ODT was de beste ploeg vandaag. Kort opzitten, duels winnen en technisch ‘Maradonna’ acties in de achterzak. ‘Ja Maurice, ja’. (haha)

Als, ma ik zeg als, ODT had willen doorduwen, ze hadden GB bij hun nekvel! Continu 4 man van achter houden en rekenen oppe capaciteiten (die er zijn!) om zonder voldoende aansluiting en infiltratie de heren die het moeten doen in de steek te laten is een keuze van bij aanvang. Duelkracht is nonsens als er offensief niet wordt gelopen waar de bal mag/kan komen. Bal moet rond gaan, voor de duizendste keer!

Balleke controleren was er voor de GB vandaag niet bij: tempo van uitvoering werd vooral bepaald door ODT. Helaas voor de objectieve sportliefhebber kon niemand, hoewel overschot kansen ODT, niemand met een score een match openen. Mede dankzij een attente goalie bij GB! De voornaam van Wesley (haha) ontsnapt me even, ma eenieder weet wie ik bedoel. Een goalkeper kan een match winnen! Sedert jaar en dag aangesloten bij GB. Niet dat we die gingen ‘bijhalen’ zoals andere teams plachten.

3 mannen bleken close combat ODT evenwaardig: Nick C., Vogel en Geus! 3 man ODT hielden zich bezig met Robin. Tja, 3+1 is 4 en konden ze een kaartje leggen. Tijd dat Robin leert met de kaarten spelen? Haha.

Gevleide overwinning, geef ik toe, doch GB-ODT 1-0 staat weer al maar is vast. Op leenbasis… Al goe.

Lenz

Enigszins met glans kon GB het jaar 2019 afsluiten. In de tabellen kan men lang na dato waarnemen dat de ruststand, en das geweldig uitzonderlijk, 1-8 was op Laak tegen de Veteranen van Helchteren. Ongezien. Enfin, ikzelf zag het in ons contreien nooit eerder. Een eindstand ja, doch score voor de pauze? Eigenaardig en niet eigenaardig: score tweede helft 0-1: eindstand 1-9. De verdienste van de tegenstander om het minder gemakkelijk te maken geeft onze sport een meerwaarde!

Om te scoren de tweede helft hadden we een snoeiharde center nodig. Voetbaldeskundige Jos V. zei nog tijdens het gebeuren (ja ook langs de zijlijn volgen we de aanpak en snelheid van een bal) “das te hard”. Iemand zei nog in een fractie van een fractie van seconde “kan goed komen”. In tussentijd had Robin de snoeiharde voorzet perfect ingeschat en kopte snoeihard de bal tegen de netten! Deze momenten bewijzen dat Robin klasse heeft/had op hoger niveau.

“De snelheid van uitvoering” zei Jos Heyligen en Maurice Kennes: “maakt het verschil”. Vandaag een leuk voorbeeld. Zeer knappe goal. Als toeschouwer ben ik er zeer over te spreken, maar dat had je al door, haha?

Net zoals vorige week missen we vandaag een strafschop. Namen zijn enkel aan de orde in de kleedkamer. Zou het nu echt zo zijn, dat zelfs na vorige week spelers denken dat ne column cinema is? “Goal drie dimensioneel”. Haha, was het maar dat we vanachter de tekstverwerker alles konden sturen. Lachwekkend bij deze is dat vele gazetten menen van wel…

Pluim ook voor de GB doelverdediger van vandaag. Tijdens een diep ingespeelde bal over de grond, naar de flank, kwam ie pijlsnel uit z’n kooi. Getuige van een timing die ingeschat is op een snelheid van een bal waarbij je nog ca 20 meter moet overbruggen om in duel te gaan, met een aanstormende opponent. Ja, hij was een meter eerder oppe bal. Ongezien op die afstand. Je ziet dan meteen: die gast is geboren om te voetballen. Superklasse.

Nick C. bewees wederom, na een weekje afwezig, dat ie achterin onmisbaar is. Snelheid van meters overbruggen en snelheid van gepaste interceptie in duel. Die “gepaste interceptie” is trouwens statistisch stijgend waarneembaar. (Ja Nick, en er is nog groeimarge. Op ne keer zal da wel terug dalen, maar laat ons dat nog wat jaren uitstellen, haha)

Engagement verdient applaus. Teamsport accentueert dit en betreft dusdanig een belangrijk maatschappelijk gebeuren: van korfbal tot trefbal. De creatie van een team dat zich kan amuseren in harmonie met andere teams blijft een na te streven summum.

Lenz

Geschiedenis kent twee facetten. 1. De feiten. 2. Het vertellen ervan. Erger is dat men soms van oordeel is om bepaalde zaken te moeten onderwijzen.

De tegenstander van vandaag was scherper oppe bal, we gaan daar nie onnozel over doen, ze deden dat goed. Evenwel waren ze nog niet aan de goal geweest, terwijl GB het spel in handen ‘mocht’ nemen. Een laat Sinterklaas geschenk in vroegtijdige Kerstmis cadeau verpakking met een kaartje waarop de nieuwjaarswensen stonden gedrukt in grote letters zorgde voor de 1-0. Ubbersels eerste kans van de match. Tuurlijk krijgen hun wat vleugels (1-0 voor) en zinken we wat weg. Een salvo van slechte positie innames met dito passing GB volgde.

Ubbersel bleek niet bij machte om de score uit te diepen en dan ga je halve vieren in de hoop dat onze manschappen niet sneuvelen op die ene flater.

Elke objectieve waarnemer kon vaststellen dat er de eerste helft meer scrimmage was voor het doel van Ubbersel dan dat Rogiers aan de overkant kon saven. En toch lagen we bij momenten onder. Raar hé?

Interludium. Voor de match was er een spelletje aan de gang tussen 2 teams die zichzelf hoger waarderen als zijnde ‘competitie’: niet om aan te zien. Bal aanname 0 enz. Ja, ’t was toen koud langs de zijlijn.

Gelukkig zat er wat meer drive in tijdens de tweede match. Zeker weten ook vanwege de supporters rood-zwart, haha.

De tweede helft start. Het blijft zoeken voor de GB’kes in zwarte outfit. In de marge mag ik je doodleuk vertellen dat het bewezen is dat een ploegmaat sneller visueel waarneembaar is in witte truitjes. Wit schept licht, althans volgens Van Eyck, haha. 1-0 We missen ne penal. Uiteindelijk toch 1-1 en ik denk verdiend op dat moment. Een knappe goal van Robin. Het genre van actie dat men op ons niveau (Ubbersel/GB) niet te rap ziet: klasse! Daar komt een mens voor naar buiten tijdens regenweer! Op punten van die goal winnen we vandaag vlot, haha. De gemiste strafschop uitgewist. Maar om effe terug te komen op strafschoppen nemen: hoe vaak moeten we nog vertellen dat een goal geen 2 dimensionele rechthoek is? Het betreft een in de breedte 3 dimensionele uitgerekte kubus! Daar zijn er veel mis in.

Flanken is psychologische oorlogsvoering: hoe dikwijls duik ik in de rug van mijn tegenstander en belemmer hem om het tegendeel te verwezenlijken. Ubbersel deed dit goed. We zagen een (bijna) leuke match. Na de 1-1 hing zelfs de 1-2 in de lucht. Het wordt evenwel 2-1 na… alweer een flater van GB. Sommigen moeten gedacht hebben “Valentijn en Pasen” komen er nog aan. Tja, en dan ga je risico’s pakken en volgt de 3-1. Leuke center, magistraal geplaatste kopbal.

Grinta. Van bij aanvang lag de factor in deze bij Ubbersel hoger dan bij GB. Een score verloop sterkt een groep vervolgens tussen de lijnen. Persoonlijk ben ik vandaag zeer te spreken over de grinta van Joris op achterstand. 2 duimen! Er werd zelfs een 100 procent penalty niet gefloten op hem.

Tactisch kan je oeverloos discussiëren over het ‘moderne’ 3 op een lijn vanachter. Ikzelf verkies een traditionele opstelling waarbij je zowel het middenveld kan versterken via een inschuivende verdediger of via een terugplooiende aanvaller… enz. (sb 4-4-2)

Handicap vandaag ook was wind, regen en een enorm vettige plein, ma da was voor alle 22 ’t zelfde.

lenz

Antoon: “Vleugje”?
Prosper: “Jazeker”.
Jean-Claude: “niet te evenaren”

Lenz

Vorige week. De match van GB was vandaag alles behalve super. OK de score was net OK. Erger bij de vrienden van KRC. Voor beiden kan men na de match de spelers verzamelen in de cabines en dominant vragen: “How did we do?” Repliek in koor: “we didn’t do very well”. Vervolgens “How did we do?”. Crescendo respons: “we didn’t do very well.”

Mopke gepikt uit de legendarische BBC reeks ‘Dad’s Army’, oppe BRT televisie bekend als ‘Daar komen de Schutters’. Meer bepaald de aflevering ‘We Know Our Onions’. Arthur Lowe is mijn inziens de beste acteur allertijden. Ja, hij kon ook comedy en hoe. Stan Laurel is de max (gene zever), Lowe evenwel adequaat, anders ma absolute top. Ook leuk uit de serie is ‘Boots, boots, boots’. En daarbij hadden we nog John Le Mesurier als topacteur En tal van anderen. Op en top getrainde acteurs uit de royal schakespaer dinges. En elke voetballer weet: drama spelen is moeilijk, comedy nog moeilijker, of was het andersom?

Qua GB voetbal is het simpel. We misen Baar en Lange. Een duo! Brecht en Joris kunnen dit ook, ma nog fineske? Slechts één kleine bijsturing is nodig T1-2-3-4-X.
Interludium. Baar moest in de beginjaren voor velen oppe flank. Ikzelf en gelukkig nog één iemand zag het anders. ‘Baar en Lange altijd centraal’, Sé zag het ook en hij bepaalde de posities. Succes!

Tot dusver vorige week statement.

Thans kunnen we jammeren over hetgeen ooit was geweest enerzijds, of anderzijds gaan we die jongens van de geschiedkundige tabellen spelen. En vandaag deden we dit. Vooral ook via druk voorin langs TD, Vogels en Robin. OK, Caubergs is geen Liesenborg… maar hij kan verdraaid goed een draaiend middenveld ondersteunen. Brecht is op het goede spoor en Joris blijft klasbak Joris. Neem nu vandaag de eerste goal. EEN SIMPELE BALTOETS VAN Joris zet na een perfecte inloop (‘infiltratie’ volgens extra time) actie van Brecht, deze laatste oog in oog met de keeper op 7 meter van de goal. Cuppie pakt de bal nie aan (was perfect in z’n loop) en duwt in één tijd binnen. Voetbal, Maurice, zoals we het graag zien. Ik zeg da nie rap, ma eerste goal: klak af. Het hoeft niet altijd vlam-boem te zijn.
Alhoewel, aheum. De leukste goal van de namiddag was een bal inne vlucht gepakt door Robin: aan de tweede paal snoeihard binnen, mja toen was de voorsprong al lang een feit. Mede doordat Wes tot 2 keer toe resoluut de nul op het bord hield. Klasse keeper. Leest het spel voortreffelijk en coacht de verdediging! Nog meer details? Stem timbre is OK. ??? zie ik u denken. Ja, das belangrijk!

Ook belangrijk is vertrouwen. We zien Nick aan/oppe bal niet langer twijfelen. “Zelfs de beste maken fouten”. NC: rots in de branding! Amai nie. Ja, en hij wordt bij de minuut beter…

Als, ik zeg helaas als, we met dit 12-tal inne opstelling mogen blijven spelen: we gaan nog belangrijke matchen kunnen winnen. Effe Stef onder druk zetten vanachter, ma die kan daar tegen.

Groeien als recreatie voetbal? Tuurlijk kan dat. Of waren we de eerste 6,5 minuut vergeten van Vos op Bos? Vandaag ganse match! Nog geen gouden schoen, ma toch, haha. Wel volgens mij, ma ge moet dat op de plein zien en aanvoelen, kunnen we gebruik maken van de snelheid van Vos.

Rap zijn is een must. De knapste GB goal ooit tot dusver was van Stijn Vanoppen, vergeet ik nooit. Oppe Gul ne counter (wat we te zelden doen) bal op 40m naar rechts en die wordt op snelheid keurig voor getrokken naar den tweede paal: met halve omhaal (Van Ba’ts’en is er niks tegen, haha) waffelt Stijn de bal recht inne pin. “Jaaaaaaaah” uiteraard op het veld van… (tuurlijk werd de match ook gewonnen). De schoonheid van een doelpunt hoeft niet noodzakelijk de daad op zich te zijn… (lees de aanmaak). Zeer leuk was toen ook dat de beau monde van ’t Beringer/Koersel voetbal toen langs de zijlijn stond.

Memorabele momenten van gisteren zagen we met een vleugje vandaag. Wie weet, wat brengt morgen?

lenz

De verplaatsing van centrum Heusden naar een wijk in Oostham duurde met de wagen ca 24 minuten. In kilometers qua verhouding tijd resoluut belachelijk. Ik weet het: ’t is modern. Druk sowieso. Wegen aanleggen is uit den boze: dat trekt verkeer aan, zegt men. Is dat zo? Schaf dan meteen alle vuilbakken af en het afval probleem is opgelost… (haha)

We troffen vandaag een faire voetballende tegenstander. We kwamen 1-0 voor, ik denk verdiend, doordat we in de zone van de waarheid combinaties met een score wisten af te ronden. Even verdiend scoorde Fibl met een prachtige goal de gelijkmaker. Los door onze verdediging met leuke voetbal. Onmiddellijk na die goal zagen we een korte briefing in de GB defensie, en das goe. In de loge van de ‘Muppet Show’ hadden we die briefing ook. Vermoedelijk was de inhoud adequaat. (niet te verwarren met ‘even kwaad’, haha) Fibl was vervolgens frekwent scherper oppe bal, waarvoor respect. Ei zo na kwamen ze 2-1 voor. Enkel een handige TD wist hun van die voorsprong te weerhouden.
Tijdens de match mocht het van onze kant wat meer zijn. “Aanbieden” is niet noodzakelijk weglopen van de bal, doch zeker ook er nie naar toe lopen! Daar zijn er op elk niveau veel mis in.

NMBS fluwelen zetels is klasse 1. We hebben bij GB zulks een floeren speler in huis momenteel. Meer Fluweel dan Luc en Benji: Joris! Jawel, die man mag is in de verf gezet. Recht vooruit balletje door ’t centrum tussen twee verdedigers door onze aanvaller bereikend: ja, daar komen we voor uit onze floerenzetel! Klasse! En dan is er Brecht. Ook NMBS “een kaar te laat of te vroeg”, haha, grapje. Brecht is klasbak pur sang. Meer en meer ploegspeler qua actieruimte: applaus!! Enkel nog tikske meer visie: voor dat ie de bal krijgt weten waar ga ik hem geven of afdrukken, en hij positioneert zich zo in de GB galerij van de allergrootsten! One touch play. Ja het mag wat Frans, want ne 45 (spreek het maar uit in ’t Frans, haha) bijvoorbeeld, schijnen we nog altijd niet te kennen.

Vastlopen, lieve lezer, is voor geen van ons een optie.

lenz

Fierljeppen betreft een leuke en belangrijke sport in ’t noorden van Nederland. (Bovenkant Holland zou een leuke verwijzing zijn, doch geografisch blijven we onder de zeespiegel, haha?) Niet verder springen dan den stok lang is blijft in deze context een wiskundige besluitvorming. Dick Advocaat, nogmaals trainer, na weeralmaaris gestopt, kon tijdens een persconferentie op Feyenoord het volgende kwijt: energieke “backs”, “beks”, “baks”, moeten hun momenten weten te kiezen om diep te gaan. Dik gelijk volgens mij. Wel weten dat als je bij GB spreekt over een bak, dat men in alle vreugde met 24 fleskes komt aandraven.

Verdedigend creëerden we vandaag gaten van hier tot in Tokio. Aanvallend brachten we desgevallend omzeggens niks bij doordat ruimtes werden dichtgelopen. Let wel, hieromtrent 2 mogelijke oplossing opties. 1. Als team terug plooien en ruimte zoeken in de rug van de opponent. 2. Blijven pressen voorin met de deur open vanachter en hopen dat een bal goed valt. MAAR, dan mag de bal slechts max 2,6 tellen blijven plakken aan één voet.

Ik vind het reuze dat we Stef Hermans missen in deze. Iemand die zijn eigen linie terugroept! Ik vind het niet reuze dat tijdens een afwezigheid van Stef, Bavo, Bait en DC, ea, achterin iedereen bezig is met z’n eigen match.

Tuurlijk primeert voetbalfun! Een leuke groep hoort daarbij. Samen sterk!

Flashback. Ooit kwam het Bratislava groepje terecht in Bilzen. Lenz kende Koen S. (via Hörmann en zelfde leeftijd), een kleine initiatie oppe Brugstraat volgde, en zijlie weg, haha. Koen speelde eerder bij SK Tongeren. Begin jaren 90 was er een duel aangaande top 3 in tweede met Sint-Truiden. Awel dames en heren: Sint-Truiden en Tongeren, das pas verbale ambras!!! Ik ga het ooit nog is proberen te brengen: Andrea van de bakker uit Sint-Truiden had ambras met de schoenmaker van Tongeren enz. Discussie oppe gradins allerhande. En den arbiter was ’t geweest uiteraard! Limburgse topmatch in tweede nationale voor 12.678 betalenden.
Paar jaar later zakte Koen af naar provinciale promovendus richting nationale: Heidebloem Dilsen. (FC, VC, SV enz., ma toch nie Heidebloem, haha) M. Penders was daar toen de man (technisch sterk, nationale ploeg mini toen, ma oppe grote plein statisch, enfin een strijkijzer. Topspeler, ma te plat om snelheid te creëren in een spel.)

Aan den toog wimpelde ie van velen alle kritiek weg. Ik dacht een poging te wagen, doch repliek: “Het is niet omdat ik aan het zagen ben, dat alleman moet beginnen”.

Lenz

Vorige week ferm op ons doos: 6-2. We komen nochtans 0-1 voor en vergeten de score uit te diepen. De tegenstander speelde vooral vanuit de reactie zoals dat noemt. Tuurlijk onze fout ook.
Op een bepaald moment komen we achter en botsen op een sterke tegenstander die vooral oppe counter de score kon uitdiepen. Enfin, we waren te plat. Mede ook door tactisch foute startkeuzes en ook door onverwachts blessureleed in ’t kwadraat.

Midweeks mocht T1 het komen uitleggen in de bestuurskamer en was het niet eens met bepaalde kritieken. “De volgende match fluit ikzelf”, fulmineerde ie nog en met slaande deuren verliet ie het bestuur lokaal. Dit had een uitleg kunnen zijn, doch helaas voor de boekskes betreft de realiteit een andere context.

De recentste tegenstander speelde in ’t geel en GB in rouw zwart. T1 Witte floot effectief vandaag en dit in rood-zwart (K. Beringen FC, haha). Op woensdag waren we met 8, op donderdag met 6 en vrijdag met 7 enz. Slechten aanloop.

Washington DC is vaak bepalend geweest voor de moderne afloop van een wereldgeschiedenis. (Recent Nixon, Carter en vervolgens: showbizz.) Wij hebben ook ‘Geren Bij DC’, iemand die ooit claimde een GB man te zijn en seizoen(en) meespeelde. DC streelt elke voetballiefhebber zijn oog. Tis genen Hazard, OK, ma… Publiek geheim is dat ik ‘m ooit graag had gezien in nationale, doch het draaide anders uit, dit terzijde.
MK speelde ooit een vol seizoen voor GB, waarna hij nog 84 keer voor GB bijtekende en tot dusver 85 keer vertrok, haha. MK moet ge gewoon in huis hebben: een winnaar oppe bal! Vogel speelde met GB mee tegen een Brits team en is sowieso GB international. Dan hadden we vandaag Michel die ook niet aan zijn GB proefstuk toe was, enz. Tussen deze heren stijgt Bait boven zichzelf uit, dat garandeer ik u! En dan vergeten we nog de afwezigheid van dinges, euh, ge weet wel, ja dinges, Nick C. zijn kozijn. (haha) En tuurlijk Bren en Bossie! Joris, Steven Mertens eva.

(interludium “eva”. Als ge vroeger een LP kocht bv “Vlaamse Vedetten Parade” dan stonden er 8 nummers op. “En vele anderen”. 7 stonden op de cover en den achtste was eva, haha.)

Via volwassen voetbal, ja voor een keer mag dat, en dan mag dat gezegd worden ook, konden we de match naar ons hand zetten. Nooit blind naar voor, bij momenten dus wat saai, proberen te infiltreren in een baklijn van de tegenstander alwaar ze met 4 of 5 stonden te wachten. Tja, dan moet een goal lukken. Doriano lukte dit! (Ja Bait, bikke te plat in geschoten, maar… proper buiten bereik keeper!) Opeens is er rechtdoor een ruimte tussen penaltypunt GB en penaltypunt Bolderberg: DC poogt van achteruit een rush. Bal aan de voet geeft ie juiste pass naar Vogel op een diepe flank ondertussen, krijgt de bal terug aan de eerste paal en 2-0. Precies oefeningske op training…
De 3-0 wordt binnengekopt door Kris C. op een corner gezet door… Marnick! Robin schakelde al wel is 2 man uit, soms drie, doch kwam er de eerste helft niet door. Te min. Teveel volk in de rechthoek.

Pauze. De tegenpartij wilde het speelveld kleiner maken en pressing zetten oppe verdediging. Hierbij werd uiteraard de buitenspelval toegepast. Hendericks weet hoe leuk dat kan zijn. Zo ook Robin. Hij hoefde er tijdens de tweede helft niet langer 3 uit te schakelen: 1 was genoeg. Waarom dat die gast soms een BMW nodig heeft is mij een raadsel. Hij is van z’n eigen nog snel genoeg… 3-0 wordt 7-0. 4 goals Robin! OK Vis, tikske geluk hoort er dan bij, evenals knappe doelpunten.
Wat een arbiter al nie kan bereiken?

Achteraf aan de kaart tafel debuteerde Nick C. tussen de grote jongens. Veel te vroeg ‘moest’ ie naar huis en werd afgelost door ‘kaartgokpoetswederompoetsklasbak’ Bossie. Beiden speelden samen om de beurt met Witte, dewelke op een sterk elan van een kwisgebeuren de week voordien voortging. Dit alles kon niet verhinderen dat Bren, team met Kris C. vandaag, onherroepelijk de ‘GB Kaartman’ van oktober titel mag claimen! (@ Theo in september won ‘m 0)

Ik kan het weten. Ik volgde langs de zijlijn.

lenz

Post scriptum. Leuke diagonale pass van Rogiers met dito puike afwerking Wesley. Zeer knappe goal!

lenz

Ode an die Freude (Schiller tekst/Beethoven de rest) betrof vandaag Freude an die Ode. Leuk weerzien van Maurice in arbitrage context aujourd'hui. Een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken volgens ’t schijnt. De haren waren niet verloren, kleurde enkel wit na grijs, ma de kennes was er nog!

Ja Witte, nonkel Maurice kan het nog. Trouwens één van de weinige op het veld die onder den halve met zelf kritiek afkwam. Reuze! Na de match ontving ie van vriend en tegenstander complimenten. Doe het maar! Oprechtheid vierde vandaag hoogtij. Waar kwam de zelf kritiek van? Rogiers plant zijn studs in een duel pal op de enkels van een tegenstander, bewust. Eigenlijk is dat rood. Er werd gefloten en verbaal vanwege de arbitrage duidelijk gemaakt dat dit niet kon (match was ca 10’ ver). Verder in de wedstrijd komt Brecht snel tussen twee man in en wordt gepakt. Volgens mij niet voor expres, ma Brecht draait zich om en grijpt de man met de keel. Ja, Witte: met de keel. Ik gebruik frequent namen van spelers ter bejubeling, evenzeer zelden in minder fraaie dingskes.

Ik dacht nog even: een nieuwe Alfred Hitchcock thriller komt eraan, haha.

Interludium, Witte voelt ‘m komen. Jaren geleden match tussen GB en veteranen Heusden. Ik zetelde toen nog in de wagen. (als ik me nie vergis Opel Omega 23 diesel, optrekken geen vets, akkeren wel, haha) Tijdens een match tegen Veteranen Heusden werd Witte opgenaaid. Tja ’t was zeker geen Vandereyken want die aaide de boel op, haha. Op ne gegeven moment, er moet iets gezegd of gedaan zijn in een voorgeschiedenis, bespringt Witte nen ouwe vent van de veteranen: langs de lijn neergeduwd en zijn keel aan het toe pisten zijnde, had ik uitzonderlijk de deur van mijn wagen al open, haha. Gelukkig was Ed B in de buurt. Dit zijn echter geen verhalen om mee te stoefen. Tot voordat oa ik bij GB terecht kwam stond het team heinde en verre bekend als knokkersploeg. Lees onbekwame sjotters?

Als nu het voorvalleke van vandaag, en prent dat goed in, toen zich had moeten voordoen andersom: Bonanza! Als je met Jos Vanhove in de ploeg stond en iemand van de tegenpartij permitteerde zich om iemand van ons met de keel te grijpen…. Hoss was er niks tegen.

Voetbal primeert!

lenz

Na de 10+ van vorige week vroegen bepaalde spelers van ons zich af: wie gaat ons kloppen. Leuk feestje na die match sowieso, echter enige vorm van realisme is in de context voetbal zelden waar te nemen. Vandaag verliep het bij aanvang vlot, Robin scoort: geëxtrapoleerde Gerd Müller. Schitterend. Robin heeft een tikje minder ervaring dan Gerd mogen we besluiten, want de bal wat lang bijhouden is slecht voor de hielen en kuiten weet eenieder zelfs langs de lijn.

Om de tegenstander echt de benen af te snijden was er vandaag een, ja ik mag dat zelfs objectief bejubelen, een magistrale vrije trap van Robin nodig. Magistraal in die zin dat de bal de snelheid van een trap van kleine Vis bevatte en tevens de plaatsing subtiliteit van Robin. Da ie het kon wisten we, we zagen het nog niet te vaak (aheum), maar de rechter van Robin op de stil liggende bal richting goal was magistraal vandaag! Daar komen de mensen voor naar de voetbal. (een snoeihard krulletje langs de muur en zuiver langs de paal op 80 cm hoogte ongeveer plus minus circa, op een afstand van 6 meter buiten hun baklijn)

1-4 winst GB. Boeken toe. Jaa, ik had het niet gedacht, tijdens matchverloop. Ik ga niemand iets verwijten, ma centraal waren we iets te traag in de omschakeling. Ook defensief was de zogenaamde tweede bal voor 72,3% op een bepaald moment voor hun, na een on-verlangde afwezigheid van Bait centraal. Met een leuk libretto langs de lijn probeerde Faab de GB vlag nog te verdedigen, mja ik zie hem liever sjotten, haha. (andante en moderato waren niet van toepassing, eerder allegro)

Zeer leuk om te vermelden is da na veel vijven en zessen in een match enkele talenten toch een stempel weten te drukken. Na wat schoffelen met bal recuperatie en tevens bal verlies lukt klasbak Brecht een strakke inspeelbaal naar voor. Diepgang! Dit naar de zijkant van de baklijn waarop iemand kan inlopen. DAT IS VOETBAL. Wesley kreeg de bal mooi in de loop en werkte zeer keurig met kunde af! Klasse. Was ook nodig, want bij momenten waren we NIET aan ’t voetballen. Die strakke pas over de grond die in een opening met gemak 20-30 meter kan overbruggen tussen alle spelers door, lees ruimte, zien en doen: applaus oppe tribune! Inderdaad trainers, schakel maar om. We zagen het in Salzburg, kom, geen tekening bij maken zeker? Brecht is de naam.

De moeilijkheidsgraad van arbitrage is geweten door alle mensen die wekelijks het gras kunnen ruiken. Vandaag werden we geconfronteerd met een ongezien inzicht. “Schouder aan schouder” kende een verwisseling met “charge zonder oog naar de bal”. Schouder/schouder versus charge? Als ik zelfs het zie, vermoed ik dat moedwillig iemand anders het niet ziet, ma das subjectief.

De mannen van ’t buske waren destijds arbeiders zonder rijbewijs dewelke de fabriek te voet of met de fiets binnen de drie kwartier niet konden bereiken. Actueel zetelen er drie arbitrage experts. Ik zei nog bij aanvang, waarom niet met 4? Kunnen ze kaarten… Mijn idee was toen volgens hun onnozel.

lenz

0-1 tijdens de halve. Een zwaar bevochten voorsprong. Immers, de tegenpartij deed het op z’n Raymond Goethals begin jaren 70, hetgeen Guy Thijs nog verfijnde: den tegenaanval. In groep werd er voor de baklijn een muur opgetrokken door hun. Ja geraak er dan maar is door op een veld dat lang is adequaat de breedte van het veld van Beringen FC. Die pass van 5 meter die dan juist moet zijn (werkpunt GB) kwam er niet meteen. De bal moet dan juist vallen via voorzet. Op een corner voor GB was het zover. Hoewel de ganse match alles kort gedekt werd stond ineens, op een leuk aangesneden bal van Doriano (vorige week goed voor 2 goals) Bossie 1,74 meter vrij. En dat hoefde niet eens. De bal viel op zijn voet en een minima aan deviatie zorgde voor een eerste goal. Bossie kennen we ondertussen. Doriano effe voorstellen? Muzikaal komt ie zo uit de band van Zucchero (zanger Adelmo Fornaciari). Ik zie hem als bassist: gepast op de doemtjak en de boemtjak boezjeren zonder dat het stijlvol klakske beweegt, haha. Voetbal, hij heeft snelheid en ne goeie traptechniek. Bait bracht hem mee: moet ne goeie zijn. Komt goe.

Fabio zelf, dames en heren. Ik kan daar een ganse pagina over vullen. Ge gaat mij niet horen vertellen dat ie vandaag super was. (Lenz is ook nie rap content) Hij was gewoon keigoed! Met zo een mannen kunde naar den oorlog. (Normaliter heeft ie een bewegingsruimte nodig van ca 1,3 meter. Vandaag was ie subliem op 0,8 meter. Bij momenten 0,36!)

De publicatie van het boek “Lange en Baar”, waarin ganse pagina’s louter voetbal staan beschreven met ook “Witte en Rob” voor 2/4 staat effe on hold. Bait heeft straks zijn plaats daarin. Zelfs ik ga, kan dat niet in woorden uitdrukken hoe goed dat die gozer is. Puike match vandaag, laat het ons daarop houden. (we moeten ook nie meteen beginnen zweven hé). Los van het boek is de stifter van Bossie vandaag vermeldenswaardig. Lijkt simpel, ma probeer het maar. Om nu direct geen namen te noemen, zelfs Robin probeerde een stifter vandaag die eindigde op halver zes: pakballetje voor de keeper. Als iemand die stifter kan appreciëren als voetballer tussen de lijnen dan is het: Bait, Witte, Rob en Lange. Baar heeft z’n eigen mening, haha. Daarom is ie onze arbiter. Helaas waren Witte, Baar en Lange vandaag niet aanwezig.

Soit, 0-1 tijdens de rust. Match verre van gedaan. Wat we ondervonden was het feit dat in een trechter voorin, achterin bij hun, alles dicht zat en dat de ruimte in onze rug aanleiding gaf voor counters die we gaas planché diende dicht te lopen.

Ferla keepte bijzonder goed en draagt zeker bij tot de overwinning van vandaag.

Op ne kleine plein het spel breed houden was @Witte het devies. Op den tegenaanval konden we vervolgens de score uitdiepen. Mede dankzij een leuke pass van Wesley enz. Bossie, vaak gekenmerkt als publiekspeler zakte af naar de flank van ’t volk (tribune) en hield mede daardoor het spel breed. (haha, flauwe zever voor een stuk, hij deed dat goed, net zoals Doriano de eerste helft) Het zogenaamde geroemde zelfregulerend elftal van GB versloeg de tegenstand vandaag met hun eigen wapens. Ruimte creëren in de rug. We stonden tenslotte 0-1 voor. Wel beste vrienden, de 1-1 ketste op de paal terug. Vervolgens 0-2 en 0-3. Das Voetbal. De 0-4 (en dan is het boeken dicht) werd frekwent de nek omgewrongen. Het werkte op m’n zenuwen, haha. Bij 0-3 deed Ferla nogmaals enkele puike reddingen…

Tuurlijk content dat we winnen en ik draag de winstmatch op aan alle 13!

Puntje van kritiek: die pas van vijf meter. Waarom? Omdat ik weet dat wij dat kunnen.

lenz

In 1976 situeerden we ons met z’n allen in een lang hete droge zomer. Grondwater betrof het devies. Er werden putten ‘geslagen’ van 5 tot 15 meter diep. Tarief naargelang.
Ik zie me nog als 8 jarige vol verwachting uitkijken naar het slaan/boren van een put. Die mannen (ja vrouwen deden in 1976 voornamelijk professioneel de huishoud taken) komen thuis aan en op ne weerlicht boren die via een waterstraal onder druk een waterreservoir aan en hup ne put. Vermeldenswaardig is het feit dat toen iedereen z’n eigen groenten kweekte: ne moestuin. Het groen gras absurdisme is later gekomen.

1976 was een sportjaar bij uitstek. Ja, jeugd, schrijf het efkes op. Atletiek: Ivo Van Damme haalt in Montreal op de olympische spelen 2x zilver! 1500m en 800m. Karel Lismont pakt brons oppe marathon! Voetbal. Club Brugge speelt de Europacup finale tegen Liverpool! (verliest weliswaar, ma toch ne final) Datzelfde jaar speelt Anderlecht UEFA CUP II finale tegen West Ham en WINT. Koers. Lucien Van Impe (beste klimmer allertijden, ma das bikke subjectief) WINT DE RONDE VAN FRANKRIJK. En… wij vonden dat toen normaal.

Actueel is KDB de beste speler uit onze contreien die ik ooit zag sjotten. Punt. Rik Coppens en Eden Hazard zijn minder. Zelfs Wilfried. Beste lezer, ge moet weten: ik ben ook ne Ceulemans fan (top 3). Die simpele pass door het centrum: daar lik ik mijn duimen mee af. (Het schenen er nogal wat te zijn recent in Salzburg)

Back ’76 De geburen indertijd installeerden een Stork pomp. Thuis was het met een armzwaai te doen om ne gieter vol te krijgen. Na een paar uur had ik door: wat is dat op mijne emmer? Ijzerwater. Halt hoe en wat, haha. De pompen van de geburen draaide door, met resultaat.

Zoals jullie weten baseer ik me vaak op getuigenissen van vroeger om een lijn te trekken naar de toekomst. Tussen Stal en Koersel (’t broek) bestonden enkele hectaren grond met bijzondere kenmerken. Er werd aan landbouw gedaan, maar er werd eerder ook turf ontgonnen (kortweg ne flok grond met hout restanten voor inne stoof) en … ijzererts!

In de kindertijd hadden we uiteraard, gebruik makend van de vrije natuur, een geburen groepsgevoel stimulerend, een kamp (takken en bomen ter verschuiling). En later meerdere kampen (de expansiedrang van de mens?) Het oude kamp bevatte effectief ijzersteen.

Ijzererts werd ontgonnen tussen Stal en Koersel a volonté. De werknemers indertijd stonden stijf van den alkool. Meerdere getuigenissen bevestigden dat tussen Stal en Koersel op één lijn jeneverfleskes lagen. En… Toen was er de wet Vandervelde. Ne leuke om te checken: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_Vandervelde
In Hal, waar we recent spelen kleuren de doelpalen ijzerwater rood. Grasmat groen, ma mocht ik baas zijn, ik zou Jean onmiddellijk met een pot witte verf aan de gang zetten, haha. Het trekt op niks, haha.

Hoewel dat we een riante zege op zak hebben, hadden we vandaag meer moeten scoren. Aanvallende compartiment faalde? Ja nee, met z’n allen werd er gemist. Ik zag wel leuke 2 eerste goalen van een nieuwkomer. Dat staat mij aan.

20 goals hadden we kunnen scoren, das waar, we missen zelfs penal (geen verwijt), dus nie goe. Zal ik het nog is één keer voor de honderdste keer uitleggen? Een penal wordt getrapt daar waar de keeper nooit aan kan. Das mikken in de achterste hoek van het zijnet, zowel boven als onder. Bij voorkeur onder, omdat anders het risico plaats kan vinden dat de bril van iemand achter de goal oppe gradins wordt kapot getrapt... Een rechte aanloop is voor beginners nefast. Immers, bij een schuine aanloop heb je de mogelijkheid om de bal in een natuurlijke zwaaibeweging rechtdoor strak te plaatsen in de hoek, alsook onverwachts een andere hoek te treffen... Ik voordoen? Ja nee, ben 50+ (haha). Ik ken wel leeftijdsgenoten die dat willen komen voordoen, zelfs 60+. Voetbal is fun.

Eenieder die straks of morgen, na een week, de plein passeert kan vaststellen dat de doelpalen nog altijd rood kleuren van schaamte. (leuk voor ne column?)

Van de week weer telefoon. KRC aan de lijn. "Ja we zitten met een probleem" (had ik al door, want als in de gazet het bestuur zich gaat moeien met de ploegopstelling: komt nie goe) Ik had niet meteen een telraam bij de hand (niet over Euro's, ma betreffende goals). Nochtans had ik er één, ma ik vermoed dat ik het na 8-2 verlies op Red Star Laren heb weggesmeten.

Pagina's