G.B. - Wit Zwart Zolder

GB thuis onderuit tegen Wit-zwart

Na een 10 minuten studieronde was de eerste kans van de wedstrijd voor de G.B. Dit via Rob van Look die een goedgegeven hoekschop van Arno net over de lat kopte. Nog geen minuut later kreeg diezelfde Rob een reuze mogelijkheid. Oog in oog met de bezoekende doelman lobte hij de bal echter centimeters over de dwarsligger. Wit Zwart probeerde te reageren met een afstandsschot, maar de bal waaide ver over doel en Fabio hoefde alsnog niet in aktie te komen. Op het kwartier kwam de G.B. op voorsprong. Arno rolde in zijn eentje de linkerflank op en klopte in twee tijden de bezoekende doelman. Even later vrije trap G.B. net voor de grote rechthoek. William eist de bal op, maar knalde het kleinood in de muur. In de daarop volgende bezoekende aanval  komt de G.B. goed weg. Fout al dan niet buiten of binnen de grote rechthoek. De scheids oordeelde gelukkig voor de G.B. dat de overtreding net buiten de backlijn ingezet was .  De toegekende vrije trap levert niets op voor de bezoekers. In de 25ste minuut verscheen  Rob een tweede maal alleen voor doel. Dit keer leek hij het duel te winnen. De bezoekende goalie trok echter aan de noodrem en fusilleerde Rob tegen de graszoden. Rood had gekund, de bezoekers kwamen echter goed weg en werden enkel met een vrije trap bestraft. De G.B. deed hier weinig mee en weg kans. Vijf minuten voor de pauze werd een veel te offensief G.B. plots op de counter gepakt. Na balverlies  kwamen de bezoekers in de meerderheid voor het G.B.-doel. Zij speelden dit mooi uit en de 1-1 was een feit. De G.B. was hierdoor even aangeslagen en de pedalen kwijt. De bezoekers profiteerden hiervan en scoorden op het rustsignaal kinderlijk makkelijk een tweede keer. Zo moest de G.B. plots met een achterstand de kleedkamers opzoeken.

De G.B. begon goed aan de tweede helft. Al in de eerste minuut kreeg Senne ruimte om aan te leggen. Zijn schot scheerde echter de dwarsligger. Even later schoot Arno wel binnen het kader, maar nu tikte de bezoekende goalie met een knappe redding de bal over zijn kooi. In de 45ste minuut kwam de G.B. heel goed weg. Eerst redde Fabio de meubelen met een knappe save, vlak daarop leek hij geklopt maar werd de bal nog op de lijn weggewerkt. Nog geen minuut later balverlies in de G.B.-defensie waardoor een bezoekende aanvaller plots alleen voor doel stond. Deze schoot gelukkig voor de G.B. echter onbesuisd over. Net op het moment dat Wit-Zwart de wedstrijd onder controle leek te krijgen scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. Dit via Senne die knap door William alleen voor doel gezet de doelman mooi omspeelde en de 2-2 in het mandje legde. Lang kon de G.B. echter niet genieten, want nog geen 5 minuten later was het weer achtervolgen geblazen  Een knappe aanval van WitZwart werd even knap afgewerkt en de 2-3 is een feit. De G.B. probeerde te reageren, maar verder dan een kopballetje van Rob kwam men niet. Tien minuten voor tijd leek de wedstrijd gespeeld. De bezoekers puzzelden werkelijk een schitterende counter in elkaar en knalden de 2-4 tegen de netten. Doch gaf de G.B, niet af. Raf die ondanks zijn gebarsten sleutelbeen absoluut wou invallen werd in de strijd gegooid. Dit rendeerde meteen want binnen de vijf minuten nam hij al de aansluitingstreffer voor zijn rekening. De laatste 5 minuten zette G.B. alles op alles om toch nog langszij te komen. Er kwamen nog enkele kansen maar de bal wou er niet meer in,  de 3-4 bleef tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.

35 min.  Marnick door Steven Schuyten

60 min. William door Raf

3-4 Raf

• Derde nederlaag van het seizoen voor de G.B. De G.B. had wel het excuus dat het 8 basisspelers moest missen. Doch de gastspelers speelden een uitstekende match. Senne nam een doelpunt voor zijn rekening en Rob Vanlook was alom aanwezig. Ook William en Kristof speelden een goede wedstrijd. Over gans de wedstrijd bekeken, zeker op basis van de eerste helft verdiende de G.B. wel een punt.
  • Opmerkelijk feit. Arno was voor het eerst in weken op tijd. Hij was wel de enige die niet verwittigd werd dat de match een half uur later begon. Hij was dan ook zelf verbaasd toen hij om 15:15 aangeslenterd kwam, en vaststelde dat hij het matchbegin voor een keertje kon meemaken.
  • Arno speelde trouwens een sterke match en werd tot man van de match verkozen. Dit met 1 punt meer dan Rob die ook straf voor de dag kwam.
  • Tenslotte nog een dikke mercie aan Jos van ODT om de wedstrijd te fluiten. Dit deed hij trouwens correct en cordaat. Niet vanzelfsprekend wetende dat hij net daarvoor nog de wedstrijd van ODT moeten leiden had.

Zaterdag ontvangt de G.B. Wit Zwart Zolder. Dit is de tweede maal dit seizoen dat beide ploegen elkaar tegen komen. De G.B. ging toen ginder in een doelpuntenrijke wedstrijd  winnen met 3-6.Dit was een mooi resutaat tegen een toch sterke tegenstander. Doch heeft T1 dit keer grote zorgen. De 2 motors van de ploeg Lange en Pieter zijn beide afwezig. Ook Seeger,Reet,Steven Mertens ,Kristof en Brendan kunnen het veld niet betreden. Zo beschikt T1 maar over 9 spelers waarvan Bosman en Steven Schuyten zeer twijfelachtig ziijn. Gelukkig komen Rob Vanlook,Senne en Vis de ploeg versterken. Ook Bosman zou nog 2 spelers meenemen zodat we toch al met elf man de wedtsrijd kunnen aanvangen.

Iedereen wordt om 14.00h in de Kring verwacht.

Marnick en Stef zijn van dienst. Nick heeft het sleuteltje.