PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

G.B. - Red Star Laren

Wedstrijdverslag

G.B. redt in slotminuut de meubelen.

Voor tweede week op rij slaagde G.B. er in voldoende volk bij elkaar te krijgen om een parijtje te ballen. Dit was al een tijdje geleden. De weersomstandigheden waren in ieder geval ideaal om er een mooie voetbalnamiddag van te maken.

De bezoekers uit Lummen namen vanaf het beginsignaal de wedstrijd resoluut in handen. G.B. had handen en voeten te kort om het jonge geweld van Red Star af te houden. Dit lukte amper. Het ging veel te snel voor G.B.. Met gevolg veel balverlies en de bezoekers creeerden kans op kans. Gelukkig was onze doelman Conte niet zinnens zich snel gewonnen te geven en hij pakte alles wat op hem af kwam. Dit kon echter niet blijven duren en na 20 minuten viel toch uiteindelijk de onvermijdbare 0-1. G.B. probeerde onder leiding van een sterke Leenders de bakens te verzetten maar het was vooral verdedigen geblazen en proberen de schade te beperken. Op een of andere manier lukt dit ook en haalde de thuisploeg de rust met een maar 0-1 achterstand.

Na de rust een ander spelbeeld. G.B. was plots de evenknie van Redstar en vooral de sterk ingevallen Robin was een gesel voor de Larense defensie. Op het kwartier scoorde Robin dan ook de gelijkmaker. Hij werd diep gestuurd en legde droogjes de 1-1 in het mandje. Lang kon GB. van deze treffer echter niet genieten.Binnen de minuut knalde Red Star al de 2-1 tegen de touwen. Doch liet G.B. het hoofd niet hangen en ging men terug op zoek naar een doelpunt. De bezoekende doelman hield echter met enkele knappe reddingen zijn doel schoon. Ook Conte moest nog een paar keer ingrijpen, de bezoekers waren immers zeer gevaarlijk op de counter. Een kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker er toch. De bezoekende doelman loste een vrije trap en de ingevallen Laenen reageerde alert en de 2-2 was een feit. Vijf minuten later was G.B. echter weer op achtervolgen aangewezen. Na een knappe aanval werd Conte kansloos verslagen en duidden de bordjes 2-3 aan. G.B. speelde nu alles of niks en kende pech toen een kopbal an Robin op de lat strandde. De nederlaag leek een feit. Tot in de laatste minuut G.B. nog een hoekschop afdwong.Deze waaide voorbij de tweede paal waar jawel Nick Cuppers de bal in een tijd op de wreef nam en staalhard binnenknalde. Met dit werelddoelpunt van onze man van het seizoen werd de nederlaag nipt vermeden en kon er met een goed gevoel het jaarlijkse clubfeest aangevat worden.

Nabeschouwing

- Knappe wedstrijd van G.B. tegen een zeer sterke tegenstander. Vooral knap hoe men de tweede helft toch nog teruggevochten heeft nadat men de eerste time niets in de pap te brokken had.

- Dikke merci aan de gastspelers Leenders en Laenen om ons uit de nood te helpen. Ze waren beide belangrijk. Laenen scoorde en Leenders was de drijvende kracht op het G.B. middenveld.

- Nick werd tot man van de match verkozen. Logisch na zulke sterke wedstrijd en de prachtige gelijkmaker in de slotminuut .Hij is intussen ook zeker om man van het seizoen te worden. Dik verdiend, een G.B. speler in hart en nieren waar je altijd kan op rekenen.

- In de avond werd er naar jaarlijkse traditie nog eens gevierd op het clubfeest. Het was weer gezellig en plezant. Lekker eten en veel drinken. Geus won de 10de gouden Schoen uit de G.B. geschiedenis. Dikke proficiat Geus.

- Doch hing er een donkere schaduw over de avond. Een schaduw die al een tijdje over de club zweeft. Het aanhoudende spelerstekort begint zwaar te wegen. Het word stoppen is al meermaals gevallen en was gisteren ook een gespreksonderwerp. De voorzitter deed in zijn speech nog een oproep om er alles aan te doen dat de club blijft bestaan.Ik hoop dat iedereen er zich nog achter zet en we deze traditieclub (intussen al 57 jaar) nog jaren kunnen veder zetten.

Voorbeschouwing

Er is nog geen voorbeschouwing beschikbaar

Doelpunten

10 min 0-1
40 min 1-1 Robin
41 min 1-2
55 min 2-2 Laenen
60 min 2-3
70 min 3-3 Nick Cuppers

Vervangingen

20 min Robin voor Keizer
50 min Laenen voor Geus

Afbeeldingen