PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Wit-Zwart Zolder - G.B.

Wedstrijdverslag

G.B. sluit seizoen af met zege op Wit-Zwart

Onder een prachtig zomerzonnetje stond de G.B. reeds om half drie klaar aan het veld van Wit-Zwart. In het midden van de week dreigden we nog een spelers tekort te hebben maar nu stonden er maar liefst 14 man klaar om de kleedkamers te bestormen. Het is te zeggen 13 , want Arno was natuurlijk weer te laat. Onze tegenstander had minder geluk. Er waren enkele spelers niet komen opdagen en zo konden ze maar 9  pionnen op het veld zetten. Uiteindelijk stond een sportief G.B. 2 spelers af zodat er met gelijke wapens kon gestreden worden. Steven Mertens en Rob Van loock toonden hun klasse en offerden zich op om het truitje van de tegenstander aan te trekken.

 

Het wedstrijdbegin was voor de G.B. met meteen een goede mogelijkheid voor Robin. Zijn loeier miste echter precisie en de thuisgoalie zag de bal ver naast zijn doel vliegen. Even later stond Robin weer aan het kanon. Nu stond zijn vizier al wat scherper, maar de bal zoefde toch nog enkele centimeters naast de paal in doeltrap. Wit-Zwart voetbalde zeker goed mee en kreeg na 10 minuten ook een goede mogelijkheid. Onze gelegenheidsdoelman Nick kwam gelukkig zeer alert en snel uit zijn doel en behoedde zo de G.B. van een achterstand. Een belangrijke redding want een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Mertens nam een terugvallende bal met veel risico in 1 tijd op de slof. Meestal moet je zulke bal kilometers ver gaan zoeken, maar ditmaal zoefde het kleinood recht in de kruising. Werelddoelpunt en de 0-1 stond op het bord. Nog geen minuut later had de score al verdubbeld moeten zijn. Brecht slaagde er echter in op aangeven van Robin de bal op 1 meter voor een leeg doel nog tegen de onderkant van de lat te knallen. Geen nood echter want een paar minuten later zette diezelfde Brecht zijn misser recht. Hij stond op de juiste plaats  nadat een schot van Robin afgeblokt werd en legde de bal kalm in de linker beneden hoek. 0-2 en de G.B. op rozen. Wit-Zwart gaf zich echter niet gewonnen ging op zoek naar de aansluitingstreffer. De G.B. defensie werd enkele keren volledig uit verband gespeeld, maar gelukkig konden we rekenen op onze doelman Nick die met enkele prachtige reddingen zijn netten proper hield. De G.B. was voor de rust ook nog enkele keren gevaarlijk met afstandsschoten van onder andere Stef en Mertens, maar scoren zat er niet meer in zodat met een 0-2 voorsprong de kleedkamers opgezocht werd.

De eerste 10 minuten van de tweede helft was maar slappe koffie. Langs beide kanten slordig voetbal en amper een kans te noteren. Totdat in de 10 de minuut Wit-Zwart plots vanuit het niets de aansluitingstreffer scoorde. En dit jawel via Steven Mertens die een voorzet knap tegen de touwen kopte. Lang duurde de vreugde van de thuisploeg echter niet, want de G.B. schoot eindelijk wakker en reageerde meteen. Een voorzet van Mertens werd door de thuisdefensie slecht weggewerkt en Robin was er als de kippen bij om de 1-3 in het mandje te leggen. Wit-Zwart was even het noorden kwijt en de G.B. drukte nu door. In de 20ste minuut had Kristof op aangeven van Robin de vierde G.B. treffer aan zijn voet. Hij legde de bal echter overhaast naast doel. Even later was het wel raak. Yelle kreeg iets te veel tijd en ruimte van de thuisdefensie en zette met een mooi plaats balletje de 1-4 op het bord. Match gespeeld en G.B. liet gelijk het tempo zakken. Wit-Zwart profiteerde hiervan en scoorde 5 minuten voor tijd nog tegen. Verder kwamen ze echter niet meer en G.B. tikte de match vrij makkelijk uit. Robin had zelfs net voor tijd nog een vijfde G.B. treffer aan zijn voet, maar hij begrijpt net als al de andere aanwezigen zelf nog altijd niet hoe hij deze open doelkans heeft kunnen missen. Zo bleef de 2-4 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan en kon de derde helft beginnen!!

 

 

Doelpunten:

0-1 Kristof

0-2 Brecht

1-3 Robin

1-4 Yelle

 

Vervangingen:

35 min Marnick door Arno

 

  • Knappe wedstrijd van de G.B. op het veld van Wit-Zwart. Hoewel het ook weer duidelijk was dat we defensief kwetsbaar zijn en te veel doelpunten slikken, waren we voetballend te sterk voor Zolder.
  • Kristof alom aanwezig en verantwoordelijk voor de openingstreffer werd verdiend tot man van de match verkozen.
  • Tenslotte nog eens een dikke merci aan onze gastspelers Nick,Robin, Yelle en Rob. Knappe wedstrijd gasten!!

 

 

Daarmee is er een einde gekomen aan het seizoen 2014-2015.

 

Er werden 38 wedstrijden gespeeld.

25 daarvan werden er winnend afgesloten.

7 gelijke spelen

6 nederlagen

Er werd maar liefst 151 maal gescoord en 64 keer moest onze doelman zich omdraaien.

Pieter werd topschutter met 33 doelpunten, gevolgd door Raf 22 en Seeger 15.

Nick werd voor de eerste keer in zijn jonge carrière man van het seizoen, gevolgde door Lange en Brecht.

Gouden schoen Marnick is aan de top van de waarheidstabel geëindigd.

Daarmee zijn meteen ook de kandidaten voor de volgende gouden schoen bekend. Namelijk Marnick, Pieter en Nick. Wie van de drie wordt het? Februari volgend seizoen zullen we het weten.

Als we deze cijfers zien kunnen we alleen maar zeggen dat G.B. weer een fantastisch seizoen gedraaid heeft!! Dit was niet zo vanzelfsprekend want er kondigde zich een moeilijk jaar aan met heel wat spelers die aan het bouwen zijn. Tijdens het seizoen hadden we dan nogmaals af te rekenen met heel wat blessures. Zo hebben we geen 2 weken na elkaar met het zelfde elftal kunnen spelen en moesten we over het hele seizoen beroep doen op maar liefst 34 spelers!! Hopelijk kunnen we volgend seizoen terug meer beschikken over onze vaste basisspelers zodat we weer schitterende tijden in het vooruitzicht hebben.

Tenslotte nog een dikke merci aan iedereen die zich dit jaar op welke manier dan ook ingezet heeft voor de Geren-bij!!! Daarbij behoren ook onze trouwe supporters die ons elke week talrijk kwamen steunen!!

Een heel prettig verlof iedereen en tot 5 september met meteen de clash tegen ODT Bascule!!

 

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag sluit G.B. het seizoen af met een match tegen Wit Zwart Zolder. Vorige seizoen wonnen we ginds nog vrij makkelijk met 3-6, maar de laatste thuismatch van het seizoen verloren we met 3-4.. De geruchten gaan de ronde dat ze enkele kleppers bijgehaald hebben om ons ook nu in het zand te doen bijten.Het zal dus geen makkelijke opdracht worden om ginder iets te gaan rapen.

De G.B. moet weer heel wat spelers missen.. Lange,Seeger,pieter,Bossie, Ferla,StevenSchuyten,Stefano en Brecht zijn niet van de partij.Kristof heeft een keeper en nog een speler aan de haak kunnen slaan. Ook Rob en Robin komen ons nog eens uit de nood helpen zodat als iedereen komt opdagen we aan 13 splers geraken.

 

Iedereen wordt om 14.00h in de Kring verwacht.

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen