PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Welborg - Geren-bij (Op Tornooi Millen)

Wedstrijdverslag

G.B. klopt de veteranen van Welborg

 

G.B. begon zeer matig aan de wedstrijd en moest de eerste tien minuten het spel ondergaan. Welborg kreeg meteen een dot van een kans maar liet deze gelukkig voor G.B. liggen. Bij de tweede mogelijkheid echter was het wel raak. Welborg profiteerde optimaal van balverlies in de G.B. defensie en knalde de 1-0 tegen de touwen. Blijkbaar had G.B. deze tegentreffer nodig om wakker te schieten. Men ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Robin kreeg gelijk twee mogelijkheden om te scoren maar zijn vizier stond helaas nog niet op scherp. Ook Geus haalde uit maar zag zijn schot net over de lat scheren. In de twintigste minuut was het wel raak. Bait haalde vanop 25 meter verschroeiend uit en het Welborg sluitstuk was verslagen. Lang stond deze 1-1 echter niet op het bord. Amper 3 minuten later immers draaide een Welborger enig mooi een vrije trap in de kruising. Prachtige treffer en G.B. weer op achterstand. G.B. deed er alles aan om weer langs zij te komen. Welborg stond echter goed georganiseerd en ving de G.B. aanvallen vrij makkelijk op. Het was dan ook zwoegen voor G.B. om een doelkans af te dwingen. Het leek voor de rust niet meer te lukken. Seconden voor het rustsignaal echter schudde Robin vanuit het niets een knappe solo uit zijn mouw om droog de 2-2 in het mandje te leggen. Een serieuze tik voor Welborg en G.B. met een mentale opsteker de rust in.

G.B. nam na de rust gelijk het initiatief in handen. Welborg kroop achteruit en loerde vooral op de counter. G.B. domineerde maar had het moeilijk om een opening te vinden in de Borgloonse muur. Toen was er minuut 45 waarin G.B. scoorde maar de match eigenlijk om zeep was. Op de linker flank werd Robin foutief neergetrokken waarbij hij bovenop een speler van Welborg viel. Hij duwde deze een beetje geïrriteerd van zich af waardoor een kleine schermutseling volgde. De scheids volgde het met een half oog maar liet verder spelen waarbij Geus de bal op rechts toegespeeld kreeg en van net buiten de grote rechthoek droog de 2-3 tegen de touwen knalde. Een aantal Borgloners vonden dat het doelpunt moest afgekeurd worden omdat ze gestopt waren met spelen. Toen ze geen gelijk kregen van de scheids bolden ze het gewoon af. Na heel wat discussie werd de match dan uiteindelijk toch hervat. Maar van een wedstrijd was er nauwelijks nog sprake. Welborg met 10 spelers kreeg niks meer klaar en G.B. pompte er via Bossie en Geus nog twee tegen de netten. Gejuicht werd er echter niet meer na een wrang einde van wat een spannend duel leek te worden.

Nabeschouwing

- 17 de zege op rij voor G.B.

- Geus die 2 maal scoorde werd tot man van de match verkozen.

- Nu op naar de topper van volgende week tegen onze buren van de Gul!!!

Voorbeschouwing

Beste liefhebbers van de sunday league

Morgen maken we de verplaatsing naar het verre Millen, daar spelen we tegen sporting Borgloon, alweer een nieuwe ploeg om te ontdekken! We beschikkken over net 11 absolute crème de la crème geren-bijers. In doel, terug van legerkamp kunnen we weer rekenen op Thomas “Rambo”, de achterlinie onder leiding van “big fella” Mertens hebben we links “gogogadget” Cuppers en rechts T4 Marnick. Het hart van de ploeg, het gouden trio, het gevaar voor elke tegenstander, “King Kev” Paletti, “Radja” Bait en “libero” Cuppie!!! Links hebben we nog onze “witte Ethiopiër” Brendan en rechts Kris “de tank”. Om de ploeg helemaal compleet te maken, ons verwoestend spitsenduo de heren Stroobants. “All star Robin en “gouden linker” Cris! 11 toppers om weer voor een spektakel van een match te zorgen! Iedereen om 13u50 in de Kring zodat we zeker om 14u kunnen vertrekken! Komop makkers iedereen in vorm en gemotiveerd aan de aftrap morgen ! Klaarstomen voor volgende week de all time klepper tegen de Gul! 

Adres: sportcomplex de zeemeeuw, tripelenweg 18 Riemst

Doelpunten

10 min 1-0 Welborg
19 min. 1-1 Bait
22 min 2-1 Welborg
35 min 2-2 Robin
45 min 3-2 Geus
52 min 4-2 Bossie
59 min 5-2 Geus

Vervangingen

35 min Vis door Steven K.
50 min. steven Mertens door Bossie

Afbeeldingen