Veteranen Stal - GB

G.B. boekt nipte zege op Stal

Zowel Stal als G.B. misten heel wat spelers dit weekend. Gelukkig slaagden beide ploegen er in om uiteindelijk toch een elftal bijeen te krijgen en kon zo de wedstrijd zaterdag alsnog doorgaan. Het veld van Stal lag er prachtig bij en de zon die voor een aangename 24 graden zorgde was ook van de partij. Ideale omstandigheden om er een toffe voetbalnamiddag van te maken.

Beide ploegen vlogen er meteen stevig in. Stal had het eerste kwartier een licht overwicht maar kansen afdwingen zat er aan beide kanten niet in. Pas na een kwartier viel er een eerste gevaar te noteren. Onze gelegenheidsdoelman Schuyten moest een lage schuiver even lossen maar herstelde dit knap. Het eerste G.B. gevaar kwam er pas na 20 minuten. Het was wel meteen raak. De thuisgoalie kreeg een schot van Brendan niet onder controle en Robin was er als de kippen bij om de 0-1 in het mandje te duwen. Stal ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en probeerde druk te zetten. De G.B. defensie hield echter vrij makkelijk stand. In de 28 ste minuut echter nam een Stal aanvaller een hoekschop in 1 tijd op de slof. De bal zoefde onhoudbaar voorbij de kansloze Schuyten tegen de netten. Prachtige treffer en de bordjes terug in evenwicht. Lang kon de thuisploeg van deze gelijkmaker niet genieten. Amper 1 minuut later legde de doorgebroken Robin met de nodige meeval de 1-2 in de kooi. Een licht aangeslagen Stal kon voor de pauze niets meer terug doen en zo ging G.B. met een voorsprong de rust in.

Na de rust het zelfde spelbeeld. Beide ploegen speelden goed en met veel inzet maar doelgevaar viel er nauwelijks te noteren. Pas in de 50 ste minuut veerden de supporters nog eens recht. De doorgebroken Glen leek op assist van Bait te scoren. Hij zag echter de bal via de binnenkant van de paal terug in het veld rollen. Even later probeerde Robin het ala Vanbasten (EK finale 88) en het scheelde warempel niet veel. Stal kreeg de G.B. defensie maar niet ontwricht en probeerde het een paar keer vanuit de tweede lijn. Schuyten stond echter telkens goed opgesteld en maakte de pogingen knap onschadelijk. Een kwartier voor tijd plots een vreemde situatie. Na een schijnbaar onschuldig duel in de grote rechthoek waarbij Brendan een duw zou gegeven hebben aan een Stallenaar wees de scheids plots naar de stip. Heel G.B. verbaasd en natuurlijk enig verbaal protest. Uiteindelijk leek de Stalse strafschopnemer het ook niet eens te zijn met de beslissing van de scheids want hij gaf de bal terug aan onze G.B. doelman. Voer voor discussie natuurlijk waar achteraf nog lang over nagepraat werd. De laatste 10 minuten probeerde de thuisploeg de druk nog wat op te voeren maar de G.B. defensie onder leiding van de sterk spelende Stef gaf geen kick meer. Tot in de laatste minuut een Stalaanvaller plots alleen voor Schuyten gezet werd. De gelijkmaker leek alsnog een feit maar hij knalde het leder echter onbesuisd recht op onze doelman die het schot knap afblokte. Dit was meteen het laatste wapenfeit want even later maakte de scheids met het laatste fluitsignaal een eind aan de wedstrijd.

- Voor de tweede week op rij een 2-1 overwinning tegen een sterk tegenstander. Chapeau aan het hele team!!

- Schuyten die weer een hele week zitten rondbellen had om 11 spelers bij elkaar te krijgen offerde zich ook nog eens op om in doel te gaan staan. Hij deed dit met glans en werd meer dan verdiend tot man van de match verkozen.

- Bedankt aan de gastspelers Glenn en Luts om ons uit de nood te helpen.

- Ook dikke merci natuurlijk aan de Lange om ons nog eens te vervoegen. Duidelijk het voetballen nog lang niet verleerd en een serieuze versterking voor ons elftal. Voor herhaling vatbaar. Welcome back Lange.

Voetbalvrienden,

Morgen zakken we af naar Stal waar één van de sterkste ploegen van het regionale cafevoetbal op ons wacht, de Veteranen van Stal.  De laatste ontmoeting een jaar geleden werd gewonnen door de GB we mogen er van uitgaan dat Stal morgen deze nederlaag wil wegvegen met een overwinning!!

Bij de GB weer TE veel afwezigen, te veel om op te noemen we zijn dus morgen maar net met 11.  Maar we hebben wel een versterking gehaald, niemand minder dan mister GB Benji komt morgen zijn klasse nog eens tonen.  Merci Lange!!  Om toch aan 11 spelers te geraken hebben we de aalvlugge ( alé 5jaar gelede ) Luts nog eens opgetrommeld.

Makkers we spreken af om 14u aan de Kring.

C’mon GB

21 min 0-1 Robin
28 min 1-1
29 min 1-2 Robin

35 min Luts door Lange
50 min Bait door Luts