PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Ubbersel - Geren-bij

Wedstrijdverslag

Derby eindigt zoals hij begint.

 

Het laatste fluitsignaal klinkt. De zoveelste clash Ubbersel - G.B is weer gescheidenis. Het score bord wijst 0-0 aan. Zeldzame uitslag? Jawel, want sinds al de uitslagen online bij gehouden worden , dat is dus van 2012 is het de eerste keer dat de brilscore op het bord gebleven is. De gelukkige die deze stand op zijn prono ingevuld had was vanavond aan het feest.

Had deze derby dan een dode muis gebaard? Nee toch niet. Het was een aangename en vooral spannende wedstrijd. Beide ploegen vlogen er van bij de aftrap vol in. Ubbersel leek meteen de openingstreffer aan te tekenen. Leeten was geklopt, nadat op hoekschop het leder knap binnen gekopt werd maar Brendan kon op de doellijn de meubelen nog redden. Even later haalde een Ubbersel aanvaller uit vanuit de tweede lijn. Dit keer moest Leeten niet tussen komen want de bal rolde naast zijn doel. Daarna viel het betreft kansen volledig stil. Veel middenveld gevechten, veel goede wil van de aanvalslinies maar beide defensies stonden pal en gaven niets weg. Enkel G.B. Slaagde er nog 1 keer in gevaarlijk te zijn. Robin haalde uit maar de thuisgoalie was alert en ranselde de bal knap uit de benedenhoek.

De tweede time leek dezelfde weg op te gaan. Veel goede wil en inzet maar te weinig doelgevaar. Totdat Ubbersel na 10 minuten de code van de G.B. defensie leek te kraken. De rechter G.B. flank werd vakkundig opgerold. Een ubbersel aanvaller kwam schuin alleen voor doel en lifte de bal over de uitgekomen Leeten. De handen van de Ubbersel fans gingen al op elkaar om dit knappe doelpunt te vieren,doch het gejuich verstomde echter toen de terug gekomen Nick op miraculeuze wijze het leder nog net op de lijn weg werkte. Ubbersel rook bloed en drukte door. Een paar tellen later werd een vrije trap net over de lat gepegeld en nog 2 tellen later had Ubbersel weer pech toen een knappe kopbal via de buitenkant van de paal in doeltrap verdween. En het doelhout was G.B. wel zeer gunstig gezind want bij de volgende fase knalde een thuisspeler vanop 25 meter enig mooi op doel. Leeten was geklopt en kon alleen maar toekijken hoe de bal jawel nogmaals tegen de paal belandde. Het was een half mirakel dat G.B. in deze dolle 10 minuten geen doelpunt geslikt had. Hierna ging de Ubbersel storm wel weer liggen en waren beide defensies weer baas. Hoewel de Ubbersel defensie 10 minuten voor tijd plots begon te knoeien. Hierdoor kwam Joris ineens oog in oog met de thuisdoelman te staan. Hij legde echter te overhaast het leder pal in de handen van het Ubbersel sluitstuk. De laatste 10 minuten was er aan beide zijde nog veel goede wil , maar zat de schrik om te verliezen er ook in. Op enkele halve kansjes na viel er dan ook geen echt doelgevaar meer te noteren en was de brilscore een feit.

Nabeschouwing

- Dit was de tweede keer dat we Ubbersel troffen op enkele weken tijd.. Ook vorige maand op het G.B. veld werd gelijk gespeeld. In alle eerlijkheid moeten we zeggen dat G.B. hier twee keer goed mee weg komt.

- Nick speelde vandaag weer een dijk van een wedstijd en hield op een unieke wijze Ubbersel van een treffer. Hij werd dan ook oververdiend met maar liefst 19 stemmen tot man van de match verkozen.

- Nog een positieve noot is dat G.B. voor de eerste keer dit seizoen de nul kon houden. Normaal wil dit zeggen dat er bijna altijd gewonnen wordt, want het was al van 2018 geleden (1-0 nederlaag in Westerlo) dat G.B. op een wedstrijd niet kon scoren. Helaas was het vandaag wel van dat. Er werden dit maal ook te weinig kansen afgedwongen om aanspraak te kunnen maken op een doelpunt.

 

Ook de G.B. reporter ging sinds lang nog eens op pad.

 

Reporter: MK, wat is die plakker op je been?

MK: gesneden op het werk jong, heb voor de match pintje gedronken om te verdoven.

 

Reporter: Bossie, vorige week zes potten met Zonhoven, ligt het niveau hier hoger?

Bossie; Geen commentaar, maar ik ga sebiet winnen met kaarten.

 

Reporter: Hoi Joris, die ene unieke kans had er in gemogen he.

Joris: Ik wist niet dat ik alleen voor doel stond, anders had ik niet overhaast op de doelman geschoten.

 

Reporter: Hier se de Rob, topschutter uit het verleden. Ooit meegemaakt een G.B. wedstrijd met jou op het veld zonder doelpunt.

Rob: Nee nee in onzen tijd was dat niet waar.

Voorbeschouwing

Makkers,

DERBYTIME 

Morgen treffen we na een maand opnieuw de buren van Ubbersel, deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel na een gelijkmaker van ons in de slotseconde van de wedstrijd waar Ubbersel de bovenhand had... We weten dus wat we mogen verwachten.

GB kan morgen met een 15 koppig team naar de velden van Ubbersel trekken.  Met Leeten in doel, Stef als muur, Marnick Schuyten Nick op de baks.  Middenvelders zijn Geus Paletti Keizer Doriano Nico Brendan en Conte.  De aanval met Stroobants Bosmans en MK. 
 

we komen samen aan de kring om 14u

C'mon GB

Doelpunten

Geen

Vervangingen

35 min Robin door MK
35 min Bossie door Baldelli
35 min Marnick door Doriano

Afbeeldingen