Ubbersel - G.B.

G.B. pakt zege op Ubbersel.

De derby van zaterdag zal niet de geschiedenis ingaan als een van de de meest hoogstaande.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Vooral geen doelpunt slikken leek de belangrijkste opdracht. Heel de eerste helft moesten beide doelmannen dan ook geen enkele keer ingrijpen. Ubbersel had wel licht overwicht met het meeste balbezit maar daar bleef het bij. G.B. was helemaal nergens , veel balverlies, slechte passes en nul gevaar voor doel. Defensief zat het gelukkig wel goed in elkaar en zo werd met een 0-0 rustscore de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft begon beter. En jawel na enkele minuten kreeg G.B. zelfs een goede mogelijkheid. Robin legde een voorzet van Nico net langs het lege doel. De thuisploeg reageerde meteen en een Ubbersel aanvaller werd alleen op het G.B. doel afgestuurd. In plaats van zelf af te werken legde hij echter het leder nog breed in de voeten van een terugspurtende G.B. verdediger. Weg kans. Na deze veelbelovende start herviel de wedstrijd echter in het stramien van de eerste time. Veel inzet en duels maar geen kansen. Tot plots in de 50 ste minuut Nico zich in de grote rechthoek knap vrij draaide en uit het niets de 0-1 binne knalde. Twee minuten later verdubbelde diezelfde Nico de scoren door een knappe voorzet van Doriano binnen te koppen. 0-2 en match gespeeld. Ubbersel was immers niet bij machte de bakens nog te verzetten. G.B. hield de thuisploeg vrij makkelijk af en domineerde nu. Robin kwam zelfs nog heel dicht bij een derde G.B. treffer maar liet deze liggen.0-3 zou ook wel een overdreven score geweest zijn maar op basis van de tweede helft heeft G.B. deze zege zeker niet gestolen.

- Niet de beste wedstrijd van het seizoen maar deze altijd moeilijke verplaatsing tot een goed einde brengen is niet evident. Daarom een dikke proficiat aan heel het team.  Vooral de tweede time zagen we het betere G.B.

- Nico die de verlossing bracht door twee keer te scoren werd tot man van de match vekozen.