PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Ubbersel - G.B.

Wedstrijdverslag

G.B. pakt ruime zege op Ubbersel.

 

Na de zware nederlaag van vorige week was G.B. meer dan gemotiveerd om iets recht te zetten op het veld van Ubbersel. Dit beloofde geen makkelijke opdracht te worden want ook onze buren hadden er hun zinnen op gezet om deze deby winnend af te sluiten.

 

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor G.B. Al na 3 minuten bediende Conte Lespoix die koelbloedig de 0-1 tegen de touwen trapte. Ubbersel was echter niet onder de indruk en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. G.B. kreunde onder de druk van de thusiploeg maar gaf al bij al weinig kansen weg. Tot op het kwartier Brendan binnen de grote rechthoek foutief een thuisspeler tegen het canvas trok en de bal op de stipt belandde. Ubbersel liet deze unieke kans op de gelijkmaker echter liggen en de bal werd ver over de kooi van Leeten getrapt. Dit was een kleine mentale tik voor de thuisploeg. G.B. van zijn kant profiteerde hiervan en probeeerde het spel terug naar zich toe te trekken. Beide ploegen streden nu voor elke meter en hielden elkaar in evenwicht. Op enkele halve kansjes na viel er wel weinig doelgevaar te noteren. Tot plots in de 25 minuut Bossie en Doumkos een mooie combinatie in elkaar knutselden en Bossie de 0-2 in het mandje legde. Dit was blijkbaar een mokerslag voor Ubbersel, want nu was het al G.B. dat de klok sloeg. Ubbersel werd nu achteruit gedrukt en G.B. wou voor de rust het karwei nog klaren. Doumkos kwam er heel dicht bij maar legde het leder van kortbij nog langs het lege doel. Ook Brendan leek te mogen juichen maar zijn afstandschot werd door de thuisgoalie nog in extremis tegen de lat geduwd. Uiteindelijk kwam net voor het rustsignaal de derde treffer er toch. Keizer stond na een corner op de juiste plaats en zette beheerst de 0-3 russtand op het bord.

Om er na de rust nog een wedstrijd van te maken had Ubbersel een snelle tegentreffer nodig. Maar deze hoop werd al heel snel de kop in gedrukt. Bij de eerste G.B. aanval zag Marnick de doelman ver uit zijn kooi staan en met een knap afstandsschot verraste hij iedereen, de 0-4 was een feit. Amper 5 minuten later stond de forfaitscore op het bord. Dit keer was het MK die de thuisgoalie het nakijken gaf. Even later Stormde MK opnieuw alleen op doel af maar dit keer kon de thuis doelman nog net redden. Toch duurde het niet lang eer de 6de G.B. treffer een feit was . Dit keer kreeg G.B. een strafschop toegewezen en Conte trapte deze droog in de rechter hoek. Tot ieders verbazing floot de scheidsrechter na de 0-6 meteen af terwijl er nog een kwartier te spelen was. Hij had zich blijkbaar vergist en er werd nog heel even overwogen om terug het veld te betreden. Maar de spelers hadden hun zinnen al gezet op het goudgele vocht en zo werd de de derby een beetje vroegtijdig met een 0-6 zege afgesloten. 

Nabeschouwing

- Knappe zege van G.B.!! Chapeau aan heel de ploeg!!

- Kurt werd verdiend verkozen tot man van de match. Vorige week lag hij nog op de spoed met een hartvliesontsteking. ( Aan de kettingen volgens mk) En vandaag leek zijne naft niet op te geraken. We weten niet wat die verpleegsters hem daar gegeven hebben maar dat moet toch sterk spul geweest zijn.

Voorbeschouwing

Beste Gladiatoren van de Geren-bij

Hopelijk zijn jullie klaar voor oorlog! Na de spijtige uitslag van vorige week staat zaterdag op de affiche DE enige echte derby! Een wedstrijd op het scherpst van de snee. Een match die door beide ploegen absoluut gewonnen moet/wilt worden, onze vorige twee confrontaties eindigden beide op een gelijkspel, wie trekt zaterdag aan het langste eind in het duel Ubbersel-Geren Bij!!? We beschikken over maar liefst 14 krijgers die het zullen moeten waarmaken: Tussen de palen “Tweety” Leeten, de achterlinie onder leiding van “Blokske” Nils, “Dr. Gadget” Nick en “El Capitano” Marnick. Het hart van de ploeg, onze eigen “KDB” Paletti, “Red Thunder” Geus, “King” Cuppie en “Keizer” Cau! Op de flanken “witte Ethiopiër” Brendan, “Dare2Zlatan” Conte, “Gouden Oude” Lespoix en “Dribbelkont” Doumkos. Tot slot, aan het kanon “Local Legend” Mk en “Trukkendoos” Bossy! Komop Makkers!!! Supporters op post om onze jongens te komen aanmoedigen! En iedereen scherp en nuchter aan de aftrap! Beastmode time!

We komen samen om 14u in de Kring 

Doelpunten

3 min 0-1 Kurt
25 min 0-2 Bossie
30 min 0-3 Keizer
40 min 0-4 Marnick
45 min 0-5 MK
55 min 0-6 Conte

Vervangingen

35 min Brendan door Nick
35 min Bossie door MK
35 min Keizer door Brecht

Afbeeldingen