PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Red Star Laren - G.B.

Wedstrijdverslag

G.B. sluit seizoen af met een zege op Laren.

De laatste wedstrijd van het seizoen beloofde een spektakelstuk te worden. Vorige week ontving G.B. immers thuis Red star Laren en eindigde deze leuke wedstrijd op 3-3. Veel doelpunten en langs beide kanten goed voetbal, de talrijk aanwezige supporters zaten dan ook op het puntje van hun stoel om getuige te zijn wie in deze revanche wedstrijd aan het langste eind zou trekken. Helaas haalden beide ploegen het niveau van vorige week niet meer. Kansen creeren was voor beide teams een probleem en de wedstrijd stond bol van slechte controles en misverstanden. 10 minuten voor de rust slaagde de thuisploeg er toch eens in ons sluitstuk MK te bedreigen. Deze hield echter zijn netten schoon met een knappe redding. Ook G.B. knutselde even later een knappe aanval in elkaar , maar Nico schoot van kortbij onbesuisd over het Larense doel. Voor de rest op enkele halve kansjes na amper iets te noteren en waren de supporters blij dat de kantine kon opgezocht worden.

Na de rust zelfde spelbeeld. Veel balverlies aan beide zijdes. Dit zorgde er nu wel voor dat er kansen te noteren waren. Zowel G.B. als Laren kregen enkele open mogelijkheden op een schoteltje aangeboden. Doch beide doelmannen leken zich niet gewonnen te willen geven. De match leek dan ook op een brilscore aft e stevenen. Tot in de laatste minuut Nico plots alleen voor doel gezet werd. Deze bleef ijzig kalm en plaatste het leder in de verste hoek voorbij de kansloze Lummense goalie. Red star Laren probeerde nog te reageren , maar de tijd was op en zo pakte G.B. alsnog de zege.

Nabeschouwing

- Ten op zichte van vorige week mindere wedstrijd van beide ploegen. Maar toch knap dat G.B. karakter toonde en alsnog de zege naar zich toe trok. Bovendien ook nog eens de nul gehouden. Dit was al van januari geleden.

- Nogmaals een dikke merci aan onze gastspelers Leender,Mezza en Zlatan om ons uit de nood te helpen. Leenders werd weerom tot man van de match verkozen. Mezza viel snel ongelukkig uit. Hopelijk valt zijn blessure mee.

 

Daarmee is het seizoen 2023-2024 afgesloten.

Vorige jaar werd er geschreven dat het niet het meest memorable seizoen van G.B. was. Helaas werd dit seizoen bijn een copy van vorig jaar. Maar dit keer lag het aantal forfaits wegens geen spelers wel nog hoger. 10 matchen moeten afzeggen wegens spelerstekort. Dat is vrij dramatisch. Het begon nochtans vrij goed , maar naarmate de wedstrijden elkaar opvolgden haakten meer en meer spelers af. Na nieuwjaar werd het alleen maar erger. Uiteindelijk volgenden de forfaits elkaar snel op.Marnick en zijn team deden er nochtans alles aan om spelers bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk hebben door hun zoektocht 39 spelers de kleuren van G.B. verdedigd.

Er werden 24 matchen gespeeld. 15 daarvan winnend afgesloten, 6 verloren en 3 gelijk. Op zich geen slechte cijfers. De belangrijke debys liepen niet allemaal goed af. Tegen ODT werd de eerste match nog 3-3 gelijk gespeeld, maar het volgend treffen kreeg G.B. een forfaitscore om de oren.. Ook tegen de Gul werd stevig verloren, gelukkig trok G.B. in het laatste treffen aan het langste eind door onverwacht op de Gul te gaan winnen. Onze andere buur Ubbersel troffen we dit seizen maar 1 maal. Deze wedstrijd werd wel winnend afgesloten.

Er werd in total 83 keer gescoord en 54 keer werd er een doelpunt geslikt. Voor het tweede seizoen op rij heeft de speler die het 100 ste doelpunt zou maken dan ook geen vat moeten geven.

Nico werd topschutter met 25 doelpunten, op verre afstand gevolgd door Robin 9 en het duo Kleine Vis/Bossie met 8

Onze intussen al clublegende Nick Cuppers werd tot man van het seizoen verkozen met 111 punten. Op de tweede plaats Yannick (Vis) 90 stemmen gevolgd door Keizer met 84 punten.

Keizer alias Kris Caubergs. (Of was het andersom) eindigde dan ook nog eens aan de top van de waarheidstabel. 24 op de 24 wedstrijden aanwezig!!!! Van goudwaarde voor onze club.

De strijd voor de gouden Schoen seizoen 2023-2024 zal dus gaan tussen Nico,Nick en Keizer. Dit belooft een spannende verkiezing met zo wie zo een verdiende Winnaar.

De verkiezing gouden Schoen 2022-2023 werd dit jaar traditioneel op het clubfeest gehouden.Kris Geus haalde deze binnen in een tweestrijd tegen de vorige gouden Schoen MK. Het clubfeest was ook weer een success. Lekker eten en veel drinken. Een dike merci aan de organisatoren.

Om volgend seizoen te kunnen opstarten zouden we nog een 3 a 4 spelers moeten kunnen inlijven. Marnick heeft nog een oproep gelanceerd naar iedereen om zich hier achter te zetten. Hopelijk kunnen we in September dan ook voor het 58 ste jaar op rij opstarten.

 

Tenslotte iedereen nog een fijn verlof toegewenst.

Voorbeschouwing

Zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen.

Weerom zijn er  maar 9 vaste spelers beschikbaar. Gelukkig kan Leenders ook komen en zorgt Robin voor versterking. Zo kunnen we deze laatste wedstrijd toch  nog aanvatten. We zullen scherp moeten staan tegen deze tegenstander. Dat is vorige week immers gebleken toen we hen thuis ontvingen en we maar nipt dank zij een wereldgoal van Nick in de laatste minuut aan de nederlaag ontsnapten. De trainers verwachten dan ook iedereen nog eens gemotiveerd aan de aftrap om dit moeilijke seizoen toch in schoonheid te eindigen.

 

Hopelijk is dit niet echt de laatste wedstrijd en het definitieve einde van onze traditieclub. Iedereen dan ook op post om onze club te steunen!!

Doelpunten

69 min 0-1 Nico

Vervangingen

10 min Mezza voor Brendan
35 min Zlatan door Cris Vis
35 min Robin door Joris
35 min VDB door Geus
50 min Geus door VDB

Afbeeldingen