... and beer ...

Red Star Laren - G.B.

Wedstrijdverslag

G.B. klopt Laren en boekt zo derde zege op rij.

G.B. stond aan de aftrap zonder zijn sterkhouders Lange, Kristof en Pieter. Lange en Kristof zaten wel op de bank in geval van nood. Er kondigde zich dan ook geen makkelijk namiddagje aan tegen deze sterke tegenstander. De match kwam traag op gang. Langs beide kanten veel inzet en duelkracht maar weinig oogstrelend voetbal. Laren had wel gelijk al op voorsprong kunnen komen, want in de 5 de minuut was Fabio geklopt op een afstandsschot, maar hij werd gered door de binnenkant van de Paal. Voor de rest viel er de hele eerste helft langs beide zijden amper nog een kans te noteren. Laren was lichtjes de betere ploeg maar dit overwicht in doelpunten omzetten zat er niet in.  De G.B. hield de nul de eerste helft, maar kwam wel gehavend uit de strijd. In de twintigste minuut blokkeerde Brendan immers weer zijn knie. Vijf minuten later ging Bosman een onschuldig duel aan en even later zat T1 met Bossie op de spoed. Neus op 3 plaatsen gebroken en een beetje uit positie.

T2 heeft dus niets meer van 2de helft gezien. Wat nu volgt is dan ook van horen zeggen. De G.B. begon aan de tweede helft  met de Lange en Kristof in plaats van Brendan en Raf. Vooral de Lange bleek weer als vanouds in bloedvorm. Hij tilde iedereen naar een hoger niveau en een wervelend G.B. speelde de thuisploeg volledig zoek. Kansen en doelpunten bleven dan ook niet uit. Steven Mertens, Stef en lange zetten een droge 0-4 op het bord. Vooral de treffer van Lange was er eentje van grote klasse. Met een lob vanop 50 meter zette hij de thuisdoelman te kijken. Pas in de laatste 10 minute nam de G.B. gas terug en kon Laren nog 2 keer tegenscoren.

Doelpunten:

0-1 Steven Mertens

0-2 Stef

0-3 Steven Mertens

0-4 Lange

Vervangingen:

20 min. Brendan door Kristof

25 min Raf door Lange

• Mooie overwinning tegen deze toch sterke tegenstander.
  • Spijtig genoeg zijn we de strijd niet ongehavend doorgekomen. De match deed denken aan tegen die van Herk vorig jaar. Toen vielen zowel Lange, Baar als Ruben uit. Brendan is afwachten en Bosman zijn neus moet eerst ontzwellen. Dan ziet men pas of eventueel een operatie zich opdringt. Nu krijgt T1 net het nieuws door dat ook Seeger op de spoed zit. Hij had gisteren zijn enkel geblesseerd en is vandaag blijkbaar niet meer in staat te stappen. Hopelijk herstelt iedereen vlug en kunnen ze snel het G.B. shirt terug aantrekken.
  • Lange, Brecht en Steven Mertens werden met gelijke punten tot man van de match verkozen.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag trekt G.B. naar Red Star laren Lummen.  Een sterke tegenstander die we zeker niet mogen onderschatten. Vorige maand legde Laren de Veteranen van Heusden nog met 3-1 over de knie. Het wordt duidelijk dan ook een aartsmoeilijke trip waarbij we top moeten zijn willen we  iets rapen.

Seeger, Reet en Steven Mertens zijn terug van de partij. T1 beschikt misschien dan ook over 14 spelers. Maar Pieter en Brecht zijn nog zeer onzeker. Kristof kan maar max 1 helft en Steven Schuyten, Stef en Brendan hebben last van blessures. Het is dan afwachten hoeveel fitte spelers we morgen op het veld krijgen.

Iedereen wordt om 14.00h in de kring verwacht.