Herk FC - GB

Gehavend G.B. redt het niet tegen Herk en slikt eerste nederlaag van het seizoen.

Voor de 2 de week op rij miste G.B. maar liefst 8 basisspelers waardoor we vooraf wisten dat het geen makkelijke opdracht zou worden iets te rapen in Herk. We zaten dan nog eens zonder doelman , maar gelukkig offerde Lutske zich zonder problemen op om plaats te nemen onder de lat.

Het wedstrijd begin was helemaal voor Herk. Onze gelegenheidsdefensie stond wankel op zijn benen en kwam de eerste 5 minuten een paar keer goed weg op enkele snedige aanvallen van de thuisploeg. Herk was duidelijk beter en G.B. loerde op de counter. Na 10 minuten kreeg Bossie een mooie kans. Maar in plaats van zelf af te werken legde hij nog niet zelfzuchtig af op Baldelli die te verrast was om de counter af te werken. Even later kwam Bossie nog eens piepen, maar zijn schot miste richting. Voor de rest was het vooral Herk dat de wedstrijd rustig domineerde. Ze verdienden een voorsprong maar G.B. hield soms met meer geluk dan kunde stand. Na twintig minuten kreeg de thuisploeg dan hulp van de plaatselijke scheidsrechter. Seeger redde een bal met het hoofd op de lijn. De thuisaanhang begon te roepen dat deze over de lijn was en de ref die buiten de grote rechthoek stond ging hier op in. Seeger was zeker dat hij op de lijn redding bracht. Onder de pauze ging hij dan ook verhaal halen bij de ref die toegaf dat hij doelpunt goedkeurde op het geroep van de thuisspelers. Soit spijtige zaak voor G.B. maar niets aan te doen, de 1-0 stond op het bord. En dit was ook meer dan verdiend. En het zou nog erger worden want amper een paar minuten later leverde een Herk aanvaller een gekraakt schot af richting doel. Lutske leek de bal makkelijk op te rapen maar liet het kleinood ongelukkig door zijn benen rollen. 2-0 en G.B. zwaar in de problemen. Moeizaam probeerde men iets terug te doen en langzaam maar zeker werd het evenwicht hersteld. Vijf minuten voor de pauze kreeg Baldelli een mooie kans om de aansluitingstreffer te scoren. Hij miste echter net doel en weg kans. Dit brak de G.B. net voor de rust nog zuur op want door een blunder in de defensie kreeg Herk in cadeauverpakking de 3-0 voorgeschoteld. Dit was wel een erg koude douche en zo werd met 3 treffers in het krijt de kleedkamers opgezocht.

Onder de pauze werden enkele wijzingen doorgevoerd. Seeger in het doel,Baldelli laatste man en Lutske mee voorin. Ondanks de grote achterstand geloofde men er nog in en weigerden de spelers zich gewonnen te geven. De G.B. leek herboren en greep de tegenstander meteen bij de keel. Herk moest achteruit en kon alleen nog maar verdedigen. Na 10 minuten werd G.B. eindelijk beloond voor zijn overwicht. Lange schilderde een vrije trap mooi in doel en de 3-1 stond op het bord. Amper een minuut later miste Brendan een unieke kans op de aansluiting. Niet getreurd echter want G.B. bleef de Herkse defensie belegeren en na twintig minuten kwam de aansluiting er toch. Senne werd min of meer foutief neergelegd in het strafschopgebied en de ref wees naar de stip. Toegegeven het was een twijfelachtig licht toegekende strafschop maar we waren eerder in de match ook al benadeeld. Stephano miste niet en de 3-2 was een feit. We hadden nog een kwartier om toch nog een punt uit de brand te slepen. Tien minuten voor tijd echter miskeek de hele G.B. defensie zich op een hoekschop van Herk waardoor een thuisspeler simpel aan de tweede paal de 4-2 kon binnentikken. De match leek nu wel gespeeld. Doch bleef G.B. terugvechten en 3 minuten voor tijd scoorde Senne na een knappe actie toch nog de 4-3. De G.B. zette nu alles op alles en de thuisploeg geraakte amper nog uit de grote rechthoek. Toch de gelijkmaker die op basis van de tweede helft wel verdiend zou zijn viel niet meer en zo moesten we ons voor het eerst dit seizoen met de nederlaag neerleggen.

3-1 Lange

3-2 stephano

4-3 Senne

- Ondanks de nederlaag toch dikke chapeau gasten om er zo tot te laatste seconde voor te gaan. Een schijnbaar onoverbrugbare achterstand werd ei zo na nog recht gezet. Als we met de ploeg van de tweede helft de match aanvangen verliezen we waarschijnlijk nooit. Pijnlijke foute inschatting van T1.

- Senne een gesel voor de Herk defensie werd verdiend tot man van de match uitgeroepen, gevolgd door Bossie die duidelijk stilletjes uit het dal aan het kruipen is en binnenkort weer gaat knallen als vanouds.

- Tenslotte toch nog een proficiat aan onze tegenstander. Want uiteindelijk verloren we van een goed elftal dat vooral de eerste helft ons alle hoeken van het veld heeft laten zien.

Zaterdag trekt G.B. naar Shulen/Berbroek om het duel aan te gaan tegen Herk Fc.De tweede wedstrijd dit seizoen wonnen we nog onverwacht makkelijk met 9-0. Onverwacht want de wedstrijd ervoor verloren we tegen hen met 2-3. Het zal in ieder geval geen makkelijke opdracht worden want weerom moet G.B. een heel pak spelers missen. Zowel Reet,Stef,Pieter,Steven Mertens,Stan,Brecht,Cams en Kristof zijn immers niet van de partij. Gelukkig zijn Luts en Arno wel beschikbaar waardoor we toch net elf spelers hebben. Iemand zal zich wel moeten opofferen om onder de lat te gaan staan.

Iedereen wordt om 14.00h in de kring verwacht.