Gilde Laren - G.B.

G.B. zet nu ook Gilde Laren opzij en is 14 wedstrijden op rij ongeslagen.

T1 had heel wat zorgen voor de aftrap. Negen spelers niet beschikbaar,geen keeper en Arno naar traditie weer te laat. Uiteindelijk nam hij zelf plaats onder de lat en met behulp 3 gastspelers stond uiteindelijk toch een elftal op het veld

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de G.B. Al na een paar minuten leidde dom balverlies van de Laren defensie de 0-1 in. Bosman onderschepte dankbaar de bal en legde klaar voor Pieter die met een droge knal de netten deed trillen. Doch de thuisploeg was niet aangeslagen en de evenknie van de bezoekers. Doch kansen afdwingen was er voor Laren niet bij. De G.B. was wel gevaarlijk. Eerst misten Robin en Raf nog 2 halve kansjes, maar op het kwartier was het wel raak. Stroobants knalde de 0-2 van net buiten de grote rechthoek onhoudbaar binnen. Match gespeeld dacht men bij de G.B. , maar dit was buiten de thuisploeg gerekend. Zij begonnen de bal op te eisen en gingen op zoek naar de aansluiting. In de 25ste minuut waren ze er zeer dicht bij. Doch de Witte ranselde met een ultieme reactie een kopbal uit de kruising. Twee minuten later echter was het wel raak. Nu was de Witte kansloos op een knal van net binnen de grote rechthoek. Laren geloofde er terug in  en de G.B. defensie kraakte. Doch 5 minuten voor de pauze kreeg Robin een unieke mogelijkheid om de voorsprong terug uit te bouwen. Zijn kopbal ging echter via de dwarsligger in doeltrap. Dit brak de G.B in de laatste minuut nog zuur op. De G.B. defensie werd immers helemaal opgerold, de doorgebroken Larens aanvaller bleef oog in oog met de Witte kalm en legde de 2-2 gelijkmaker in het mandje. De G.B. kon niets meer terugdoen, want meteen na de aftrap klonk het rustsignaal.

De tweede helft kwam Arno in de ploeg. Nick nam plaats onder de lat en Witte nam het fluitje van de scheids over die zich geblesseerd had.

De koude douche van net voor de rust had de G.B. blijkbaar goed gedaan. Men begon aan een verschroeiend tempo en de thuisploeg werd nu helemaal weggetikt. Arno kreeg meteen een reuze kans maar besloot recht op de thuisgoalie. Ook  Robin en Pieter kregen enkele unieke kansen, maar de thuisdoelman stond zeer sterk te keepen en hield alsnog zijn ploeg recht. De G.B. werd echter sterker en sterker en een doelpunt kon niet meer uitblijven. Op het kwartier was het dan eindelijk zo ver. Pieter had wel wat hulp nodig van een Larense verdediger die zijn schot in doel liet afwijken. Maar het doelpunt telde en de G.B. stond weer op voorsprong. Laren kon nauwelijks iets terug doen en het was al de G.B. wat de klok sloeg. De match afmaken leek echter een probleem. Zowel Raf,Pieter als Robin kregen nog enkele reuze kansen. Deze werden echter een voor een vakkundig de nek omgewrongen. Ook Chris kende pech toen hij met zijn krachtige kopbal de lat bijna in twee brak. Al dat kansen gemis brak de G.B. nog bijna zuur op want op een zeldzame counter scoorde Laren bijna de gelijkmaker. Gelukkig kon Nick zijn vingertoppen nog plaatsen tegen een afstandsknal om zo de bal via de onderkant van de lat terug in zijn handen te krijgen. Hier kwam de G.B. goed weg, maar het matchbeeld veranderde niet meer. De G.B. bleef de betere ploeg. Doch pas 5 minuten voor tijd viel het geruststellende doelpunt. Weer was het Pieter die met zijn derde van de namiddag de 2-4 op het bord zette en de match besliste. De thuisploeg kon de laatste 5 minuten niets meer terugdoen en had geluk dat G.B. nog enkele open kansen liet liggen en de nederlaag niet hoger meer opliep.

0-1 Pieter

0-2 Robin

2-3 Pieter

2-4 Pieter

35 min Witte door Arno

• Zeker op basis van de tweede helft verdiende zege voor de G.B. Bosman die weer een sterke wedstrijd speelde in functie van de ploeg werd verdiend tot man van de match verkozen.
  • Bedankt aan onze gastspelers om ons nogmaals uit de nood te helpen. Sterke wedstrijd gasten.
  • Tenslotte nog een dikke mercie aan man van het seizoen Nick om zich op te offeren en de tweede helft onder de lat te gaan staan. Hij voorkwam dan ook nog met een ultieme reflex de gelijkmaker. Knap werk Nick!!

Zaterdag trekt G.B. naar Lummen om Gilde Laren te bekampen. Het is al 2 jaar geleden  dat we nog tegen hen speelden. Toen wonnen we nog vrij makkelijk.

Morgen echter moet T1 bijna een hele ploeg missen.Met Steven Schuyten, Steven Mertens,Seeger, Brecht,Ferla,lange,Kristof,Stephano en Cams zijn er maar liefst negen spelers niet van de partij. Terwijl ook Pieter nog twijfelachtig is. T2 heeft Chris en Robin kunnen strikken waardoor we momenteel 10 man hebben als Pieter komt ten minste. Morgen iets gaan rapen in Lummen lijkt dan ook niet zo vanzelfsprekend niet meer.

De overgebleven spelers worden morgen om 14.00h in de Kring verwacht!!