Geneiken - G.B.

G.B. wint op Geneiken na matige partij voetbal.

De wedstrijd begon veelbelovend. Na 2 minuten lag de bal al in het mandje. Conte legde het leder pal klaar voor Robin die de 0-1 maar binnen te tikken had. Even later leek Bossie de score te verdubbelen. Zijn kopbal op aangeven van Doriano miste echter net doel. Na een sterke start viel G.B. echter stil en probeerde de thuisploeg zich in de wedstrijd te knokken. Ei zo na scoorden ze dan ook de gelijkmaker. Na balverlies kwam een thuisspeler schuin alleen voor doel. Hij probeerde onze gelegenheidsdoelman Schuyten te verschalken met een lob die gelukkig voor G.B. op de lat strandde. Even later kwam G.B. nog eens goed weg toen Rogiers met wat geluk 2 maal op de lijn kon redden. Hierna stak G.B. toch nog eens zijn neus aan het venster. Bossie probeerde het van net buiten de rechthoek maar diens schot rolde net naast de kooi. Daarna zakte helaas het niveau drastisch. Langs beide kanten werd er vooral gemekkerd en gezeurd maar weinig gevoetbald. Net voor de pauze werden de supporters toch nog wakker geschud. Robin werd alleen voor doel gezet en leek op weg naar zijn tweede treffer. De thuisgoalie kwam echter goed uit zijn doel en weerhield met een knappe reflex onze topschutter van een doelpunt. Amper een minuut later pal op het rustsignaal was het aan de andere kant wel raak. De G.B. defensie miskeek zich op een lange bal. Een Geneiken aanvaller profiteerde en Schuyten was geklopt. Zo werd na een teleurstellende eerste helft met een 1-1 op het bord de koffie opgezocht.

Begin tweede helft bracht weinig beterschap betreft spektakel. Pas na 10 minuten viel er nog eens iets te noteren. Bossie haalde uit maar zag zijn schot naast vliegen. Op het kwartier was het plots wel raak. Brecht stuurde Conte het straatje in die beheerst de 1-2 tegen de touwen knalde. Nu doordrukken dachten de G.B. supporters. Doch G.B. begon weer te knoeien en Geneiken kwam opzetten. Een kwartier voor tijd had de thuisploeg pech. Schuyten was geklopt en draaide zich al om met de bedoeling het leder uit het mandje te plukken. De bal botste echter tot ieders verbazing tegen de binnenkant van de paal en rolde op de doellijn richting andere paal waar onze goalie net voor een thuisspeler het leder kon wegwerken. Hier kwam G.B. zeer goed weg. Verder in de problemen kwam men echter niet meer. Geneiken probeerde nog wel aan te dringen maar werd 10 minuten voor tijd via een mooie treffer van Bossie K.O. geslagen. Boeken dicht en G.B. speelde de match verder makkelijk uit. Net voor tijd zette Robin zelfs nog met een prachtige vrije trap de 1-4 eindstand op het bord.

- G.B. wint de moeilijke verplaatsing op Geneiken . Maar ondanks de 5 doelpunten was het vooral een wedstrijd om snel te vergeten.

- Conte en Bavo die beide sterk speelden werden meer dan verdiend tot man van de match verkozen.

Voetbalvrienden,

Morgen de altijd moeilijke verplaatsing naar Geneiken.  De laatste ontmoeting een jaar geleden eindigde op een 2-1 winst voor de GB.

Bij de GB tal van afwezigen maar toch een mooie kern van 13 man.  Met Stef Bavo Marnick Nick en Kris staan we defensief klaar.  Middenveld met Bait Brecht Conte Rogiers Doriano en Baldelli.  In de aanval onze 2 topschutters Bossie en Stroobants.

We komen samen in St Baaf om 14u.

C’mon GB

2 min 0-1 Robin
35 min 1-1
50 min 1-2 Conte
60 min 1-3 Bossie
63 min 1-4 Robin

20 min Bait door Kris
35 min Rogiers door Marnick