G.B. - Wrakken

Het had T1 zaterdag heel wat moeite gekost om een elftal op de been te krijgen. Zaterdag middag waren nog steeds maar 9 spelers beschikbaar. In laatste instantie anderhalf uur voor de aftrap werd en er nog 2 beschikbare spelers gevonden. Met dank aan Nick,Steven Schuyten en Brendan die daarvoor de nodige inspanningen geleverd hebben. Uiteindelijk kwam Luts ook nog opdagen waardoor er zelfs nog gewisseld kon worden.

In het wedstrijdbegin waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De G.B. was technisch de betere ploeg, maar de Wrakken maakten zoals we hen kennen dit goed door hun enorme inzet en wilskracht. De G.B. had het moeilijk om echte kansen te creëren. Doch na 5 minuten stond het plots 1-0 . Lange zette met een geniale pas Raf alleen voor doel die beheerst afwerkte. De wrakken waren hierdoor niet aangeslagen en probeerden op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Verder dan enkele halve kansjes kwamen ze wel niet. Het was integendeel de G.B. die de gevaarlijkste ploeg was. Tien minuten voor de pauze verdubbelde de thuisploeg de score. De bezoekende doelman loste een schot van Raf en de goed gevolgde Baar had maar binnen te duwen. De G.B. dacht dat men de schaapjes reeds op het droge had en ging wat achterover leunen. De wrakken profiteerden hiervan en namen op karakter het initiatief over. Ze kregen nu wel enkele goede mogelijkheden maar scoren lukte niet. Net voor de pauze kregen de bezoekers zelfs een unieke gelegenheid op de aansluitingstreffer via een terecht toegekende strafschop. Maar ook deze kans werd niet benut, dankzij Mertens die de bal knap uit de benedenhoek ranselde.

De G.B. begon ook veel te slap aan de tweede helft. Daardoor bleven de wrakken in hun kansen geloven en drukten de G.B. achteruit. Na 10 minuten scoorden ze na mistasten in de thuisdefensie dan toch hun verdiende aansluitingstreffer. Het was precies of de G.B. dit nodig had om wakker te worden. Ze gingen plots een tempo hoger spelen en lieten de bezoekers achter een ongrijpbare bal aanhollen. Al gauw maakte Raf er na een prachtige een-twee met Lange 3-1 van. Dit sneed de bezoekers die al heel veel energie verspeeld hadden de benen af. In het laatste kwartier was het een kat en muis spel en deed de G.B. nagenoeg wat ze wilden. Er werd dan ook nog 3 keer gescoord. Eerst lange met een prachtige lob vanop 30 meter en daarna stond Raf nog twee keer op de juiste plaats om zijn derde en vierde van de namiddag te scoren.

Raf 1-0

Baar 2-0

Raf 3-1

Benji 4-1

Raf 5-1

Raf 6-1

35 min. Luts voor Schuyten

• Een dikke mercie aan Mertens S., Marten en Luts om zaterdag onze ploeg te komen versterken.
  • Lange en Raf werden verkozen tot man van de match. Maar er waren wel meer kandidaten die dit verdienden. De punten lagen dit keer dan ook dicht bij elkaar.
  • Met een derde zege op 3 wedstrijden en een doelpuntensaldo van 15 voor en twee tegen hebben we de start van het seizoen niet gemist.
  • Minder goed nieuws was er gisteren ook. Net voor affluiten blesseerde Brendan zijn knie (die hem al een jaar revalidatie kostte) terug. Het is nu bang afwachten hoe erg de schade is. Hopelijk valt het allemaal nog mee en kan hij snel terug van de partij zijn.

Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen de wrakken van Lummen op het programma.

T1 heeft grote problemen om een elftal op de been te krijgen.

Zowel Seeger,Pieter, Reet als Ruben ontbreken. Onze nieuwe doelman is nog steeds gekwetst en van de nieuwkomer Tom nog steeds geen spoor.

Daardoor zijn er nu momenteel vrijdag avond maar negen spelers beschikbaar. T1 is nog steeds op zoek naar een extra speler en doelman.

Tegen de Wrakken hebben we de laatste 10 jaar niet meer verloren. Toch  zijn we een paar keer door het oog van de naald gekropen. Het is een jonge enthousiaste ploeg die nooit afgeeft. Perfekt voorbeeld hiervan is twee seizoenen terug. De G.B. stond aan de rust 0-5 voor en dacht de schaapjes op het droge te hebben.Het werd toch nog bibberen en de spectaculaire match eindigde nog op 4-5

Morgen zal er veel vanaf hangen of er nog versterking komt , want met 9 man is de G.B. quasi zeker kansloos.