G.B. - Wit-Zwart Zolder

Derde zege op rij voor de G.B.
Zaterdag stond het treffen tegen Wit-Zwart Zolder op het programma.  Het was enige tijd geleden dat we tegen hen speelden en dus moeilijk in te schatten hoe sterk de tegenstandander voor de dag zou komen. De wedstrijd vond plaats op het terrein van KWB Bolderberg, waar we 14 dagen geleden nog spectaculair met 4-5 de zege grepen.
Door het vroege aanvangsuur waren enkele spelers van Wit-Zwart niet tijdig ter plaatse en speelden ze het eerste kwartier van de wedstrijd met 10 man. De G.B. maakte optimaal gebruik van deze man meer situatie en plakte Zolder meteen op eigen helft. Al vlug resulteerde dit in een eerste doelpunt. Een afstandsloeier van Luts belandde via de onderkant van de lat tegen de rug van de doelman en rolde zo via de binnenkant van de paal tegen de netten. Even later stond het al 2-0. Pieter schilderde vanop de rechterflank de bal perfekt op het hoofd van de Witte. Diens kopbal werd nog net door de doelman geweerd, maar Baar stond op de goede plaats om de afgeweerde bal in het mandje te leggen.  Wit-Zwart was hier echter niet door aangeslagen, integendeel toen hun elfde man het veld betrad namen ze de wedstrijd in handen. De G.B. stond plots nergens meer en werd bij momenten weggespeeld.  Het duurde dan ok niet lang en Zolder had de aansluitingstreffer te pakken. Ferla was kansloos toen de bezoekende aanvaller heel de G.B. verdediging simpel oprolde en al uitglijdend de bal toch in doel kreeg. De G.B. herstelde hier moeilijk van en kwam nog moeilijk onder de druk weg. Wit-Zwart kreeg nog enkele prachtige mogelijkheden, maar de lat en Ferla voorkwamen de gelijkmaker en zo haalde de G.B. met een krappe gevleide voorsprong de rust.
Iedereen verwachtte een moeilijke tweede helft voor de G.B. , maar het was Wit-Zwart dat na 5 minuten plots een treffer moest slikken. De Lange knalde op aangeven van Baar de bal onhoudbaar verschroeiend hard tegen de netten. Hierdoor kreeg de G.B. meer lucht en het enthousiasme van Zolder kreeg een flinke knauw.  Even later leek de match zelfs gespeeld. Baar werd voor de grote rechthoek onder het gras gestopt. En het was niet lange, maar gastspeler Pieter die de bal enig mooi in de winkelhaak krulde.  Nog geen minuut later was het bijna weer raak, toen de Witte een moeilijke voorzet van Baar van ver net  over de lat knalde.  Wit-Zwart was uitgeteld en kreeg niets meer klaar. En ze mochten blij zijn dat hun centrale verdediger geen rood kreeg toen hij aan de noodrem trok en de doorgebroken Baar voor de tweede maal liet kennis maken met de Bolderbergs graszode. De G.B. kreeg  hier wel terecht een strafschop en deze werd door Ferla keurig binnengetrapt. 5 minuten voor tijd kon Wit-wart nog tegen scoren, maar dat bracht geen zoden meer aan de dijk. Het was in tegendeel Lange die net voor affluiten met zijn tweede van de middag de 6-2 eindstand op het bord zette.