PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

G.B. - Veteranen Stal Sport

Wedstrijdverslag

G.B. sluit seizoen in schoonheid af!!

 

Voor het eerst in 5 wedstrijden moest GB geen beroep doen op gastspelers en konden we met onze eigen kern het duel met de veteranen van Stal aangaan. Iedereen keek er dan ook naar uit wat de G.B. kon brengen tegen deze sterke tegenstander.

Net zoals vorige week kon de wedstrijd niet beter beginnen voor G.B. Al in de 4de minuut leverde Joris een verre assist af richting MK die enig mooi het leder in doel ramde. 1-0 en de bezoekers op achtervolgen aangewezen. Amper twee minuten later was de score al bijna verdubbeld. Joris stuurde MK weer het straatje in ,deze leek opniuew te scoren maar de bezoekende doelman hield hem met een knappe reflex van een tweede treffer. Stal probeerde iets terug te doen maar had het moeilijk om echt kansen af te dwingen. Op het kwartier echter viel plots de gelijkmaker. Een discutabele fase binnen de kleine rechthoek waarbij de G.B. aanhang een fout zag op onze doelman Nick. Baar floot niet en een Stal aanvaller knalde de 1-1 droog tegen de netten. Amper 1 minuut later kreeg G.B. een unieke kans om zich weer op voorsprong te zetten. MK werd immers al dan niet foutief in de grote rechthoek tegen de vlakte gewerkt. Net als de vorige fase was dit een welles/nietes fout waar je kan blijven over discuteren. Baar was resoluut en wees naar de stip. Bossie knalde echter de elfmeter tegen de lat en zo bleven de bordjes alsnog in evenwicht. De volgende fase kwam Stal bjna op voorsprong. Cams kopte na een verre uittrap de bal terug naar onze keeper Nick. Deze werd echter verrast door de hoge bots en had de hulp van de lat nodig om een tweede treffer te voorkomen. Hierna nam G.B. echter de match weer stevig in handen. De druk op de stal defensie werd opgevoerd. Deze hield aanvankelijk nog stand waarbij de bezoekende doelman zich enkele keren knap onderscheidde op schoten van Marnick en MK. Vijf minuten voor de pauze moest hij zich toch gewonnen gewonnen geven op een plaats balletje van cuppi na assist van Steven Mertens. Al had Cams hier met zijn knappe rush het grootste aandeel in dit doelpunt. Zo werd met een 2-1 op het bord de kleedkamers opgezocht.

G.B. startte furieus na de rust en ging op zoek naar een derde treffer. Cuppi leek deze meteen voor zijn rekening te nemen maar zijn schot ging net over. Geen nood echter want 5 minuten later scoorde MK -diep gestuurd door Cams - wel de 3-1. De volgende aanval liep MK weerom de hele Stal defensie er af en legde hij de 4-1 in het mandje. Match gespeeld en een aangeslagen Stal kon op een schotje na dat over zoefde weinig terug doen. Het was integendeel G.B. dat bleef doordrukken. De Stal defensie zag al de kleuren van de regenboog en kans op kans werd afgedwongen. Zowel Mk,Steven Mertens als Brendan kregen nog enkele unieke kansen om de score verder uit te diepen. Maar de precisie was weg en de thuisgoalie stond ook sterk te keepen. Uiteindelijk viel de vijfde treffer er toch. Joris strakke voorzet werd door een Bezoekende verdediger net voor de neus van Steven Mertens in eigen doel geduwd. Hierbij sloot G.B. voor de tweede week op rij een topper met 5-1 winst af. Dit keer was de score niet eens overdreven. Meteen de tiende zege op rij!!!

Na de match werd er op het veld en in de kleedkamer deftig gefeest. Stef trakteerde ( wegens vijf jaar onder sloef) met een heel resem flessen bubbels. Brendan bakje bier verjaardag en wie de andere bakken getrakteerd heeft is me ontgaan. De alcohol vloeide in ieder geval rijkelijk en met Dj Stef aan de box was het feesten geblazen. Uiteindelijk is iedereen met een paar uren vertraging toch in de Kring geraakt om daar het seizoen 2016-2017 definitief af te sluiten.

 

Doelpunten:

1-0 Kristof

2-1 Brecht

3-1 Kristof

4-1 Kristof

5-1 Joris

 

Vervangingen:

35 min Steven Schuyten door Baldelli

35 min Reet door Brendan

 

Hiermee is er een einde gekomen aan ons jubileum seizoen 2016-2017.

Het werd weer een prachtig en onvergetelijk jaar. We begonnen nochtans in mineur met meteen een 1-0 nederlaag tegen ODT Bascule. Daarna werd er echter (de galamatch tegen RP Produkts buiten beschouwing gelaten) geen enkele keer meer in het zand gebeten.

Zo werd er op 35 wedstrijden 1 keer verloren, 6 keer gelijk gespeeld en maar liefst 28 keer gewonnen.

Er werden 144 doelpunten gescoord en 48 geslikt waarbij weer we op een mooi doelpuntensaldo van +96 uitkomen.

Topscoorder werd Bossie met 18 doelpunten gevolgd door Pieter 16 en Senne 15. Opvallend feit hier is dat voor de eerste keer sinds de statistieken bijgehouden worden de topscoorder minder dan 30 doelpunten gemaakt heeft. We komen zelfs niet aan de 20.

Toch een dikke proficiat aan Bossie die een prachtseizoen speelde. Hij heeft dan ook het referendum man van het seizoen op de eerste plaats afgesloten met 143 punten gevolgd door Senne 119 en Joris 118.

Marnick is op kop geëindigd van de waarheidstabel. Marnick en Bossie kunnen dan ook een gooi doen naar de volgende gouden schoen. Wie van de twee zal de Lange opvolgen?

 

Buiten de goede prestaties op het veld hebben we dit seizoen ook weer na de wedstrijden veel plezier gehad. Vooral het jaarlijkse clubfeest was weer onder leiding van DJ Stef een knaller. Bedankt aan iedereen die toen weer hard gewerkt heeft om dit mogelijk te maken. Ook aan onze sponsors Seeger,Erik,Jos,kurt,Ruben,Steven… voor de wijn,champagne en alles wat me nu niet binnen schiet.

Uiteindelijk hebben we ons jubileum jaar ook nog eens gevierd met een weekendje Praag. Een uniek gebeuren wat we ons nog lang zullen herinneren!!!

 

Tot volgende seizoen iedereen!

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen alweer de laatste match van het seizoen dit tegen één van de sterkste ploegen uit de regio, de Veteranen van Stal.  De laatste confrontatie in 2014 verloren we thuis met 1-2.  Hun resultaten van de laatste weken zijn indrukwekend met de ene overwinning na de andere... na lange tijd start de GB nog eens als underdog aan een wedstrijd!!! 

Voor deze laatste wedstrijd van het seizoen kunnen we rekenen op bijna alle basisspelers, enkel Stroobants ( vakantie ) Stef Tom ( Blessure ), Senne ( examens ), Seeg Lange Pieter ( tennis ) zijn er niet bij.

Wie is er wel:  In doel " de muur van Eversel" Nick, voor hem in de verdediging de schrik van elke aanvaller: Reet - Baldelli - Cams.  Op de baks het onstopbare duo Nick en ex-goudenschoen Marnick.  In het middelveld Kevin De Bruyne euhmmm ik bedoel Paletti, rond hem koning bal....... (zelf in te vullen) Brecht. Langst deze mannen op de flank loopwonder Schuyten :-) en de jarige Brendan.  In de spits onze blanke Fellaini aka Mertens en langst hem onze man van het seizoen en topschutter Bossie. We hopen dat Bossie zijn titels zaterdag nog wat extra glans geeft door er een paar binnen te trappen!!!

Makkers dit gaat één van de zwaarste matchen worden dus iedereen wordt nuchter op de plein verwacht.  C'mon GB !!!

We komen samen om 12u45 in de kring of 13u op st Baaf.

Bossie en Brendan zijn van dienst. 

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen