G.B. - Red Star Laren

Krappe zege van de G.B. tegen Laren.

De G.B. begon het best aan de wedstrijd en eiste meteen de bal op. Doch de eerste kans was voor de bezoekers. Balverlies  zette een bezoekende aanvaller alleen voor doel. Deze leek te scoren, maar een knappe voetreflex van Fabio voorkwam een vroege achterstand. De G.B. bleef echter de betere ploeg en werd in de achtste minuut beloond met een doelpunt. Het was Tom Mignolet die op aangeven van Mertens met een plaatsballetje de 1-0 tegen de netten legde. Nog geen 5 minuten later scoorde Tom bijna een tweede maal. Hij stond aan de tweede paal volledig vrij om een voorzet van Gertjan in doel te deviëren, maar miste richting en weg kans. Even later had Gertjan een wereldgoal in gedachten. Zijn vluchtschot eindigde echter tegen de paal (lees cornervlag). Laren had het moeilijk en haalde regelmatig het mes boven om de G.B.-aanvallen af te stoppen. Vooral Senne werd een paar keer hardhandig tegen de zoden gewerkt. Doch de G.B. liet zich niet uit zijn lood slaan en bleef druk zetten op de bezoekende defensie. Een doelpunt kon niet uitblijven en dit kwam er ook. Het was Mertens die zorgde voor de dubbele voorsprong. Eerst miste hij nog onbegrijpelijk door een voorzet van Gertjan van kort bij voor een leeg doel over te koppen. Even later was het wel raak. Raf rolde op zijn gekende stijl heel de linkerflank op en bediende Dietmar. Deze behield het overzicht en legde niet zelfzuchtig het leder breed op Mertens die met een harde knal de netten een tweede maal liet trillen. Net voor de rust lukten de bezoekers bijna de aansluitingstreffer. Iedereen incluis Fabio verkeek zich op een indraaiende hoekschop. Gelukkig voor de G.B. waaide de bal net voorbij de tweede paal in doeltrap.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de G.B. Met een enig mooie aanval over meerdere stationnetjes werd de Larens verdediging te kijken gezet. Uiteindelijk legde Dietmar de bal klaar voor Tom, die koelbloedig zijn tweede treffer van de namiddag uit zijn sloffen toverde. 3-0 en boeken dicht dacht de thuisaanhang. Maar een te zegezeker G.B. wou plots iets te veel show geven, liet het tempo zakken en begon slordig te voetballen. Een geprikkeld Laren profiteerde hiervan en strafte in de 40ste minuut te laks ingrijpen van de G.B. defensie af. Fabio was een eerste maal verslagen en de bezoekers die er plots helemaal weer in geloofden drukten door. Het werd plots heet voor het G.B. doel. In de 50ste minuut werd Fabio gered door de buitenkant van de paal. Nog geen minuut later maakte hij met een knappe save een afstandsschot onschadelijk. Doch 2 minuten later was hij toch geklopt, nadat hij te laat kwam op een voorzet die net voor zijn neus in doel gedevieerd werd. De aansluitingstreffer was een feit. De G.B. leek niet meer in staat zich te herpakken en Laren rook al de gelijkmaker. Gelukkig was Fabio in zijn dagje en ranselde hij in de 55 ste minuut met een kattensprong een loeier van net buiten de grote rechthoek van onder de lat weg. Twee minuten later sloeg de G.B. plots van uit het niets toe. Een knappe lange bal van Tom, mooi aangenomen door Seeger, belandde via de Lange voor de voeten van Kristof die in een tijd de 4-2 in het mandje schilderde. Dit leek de genadeslag voor Laren en de GB ging op zoek naar een 5de treffer. In de 60ste  minuut was Seeger daar heel dicht bij. Mertens gaf daarbij op de rechterflank met een spurt van 50 meter bal aan de voet iedereen het nakijken, hij haalde de achterlijn en legde het leder mooi terug op Seeger. Deze miste echter volledig zijn schot en weg open kans.  Vijf minuten voor affluiten leek de G.B. zich weer in de problemen te werken. Een onnodige overtreding in de grote rechthoek zorgde er voor dat Laren via een knap omgezette strafschop een derde keer kon juichen. De bezoekers hadden echter al veel energie verspeeld en de G.B. hield de laatste 5 minuten makkelijk stand. Zo bleef de 4-3 op het bord staan tot het laatste fluitsignaal.

35 min. Marnick door Seeger

1-0 Tom

2-0 Kristof

3-0 Tom

3-1,3-2 Red Star

4-2 Kristof

4-3 Red Star

• Verdiende zege van de G.B. vooral op basis van de eerste helft. Na de pauze was men iets te zegezeker waardoor een sterk Laren nog bijna langszij kwam.
  • Kristof alom aanwezig ( tijdens en na de match) speelde sterk, scoorde twee keer en werd verdiend tot man van de match verkozen.
  • Weerom een dikke mercie aan de gastspelers om ons nomaals  uit spelersnood te helpen.

Zaterdag ontvangt de G.B. Red Star Laren uit Lummen. Het is de eerste keer dit seizoen dat beide ploegen elkaar treffen. T1 heeft hen een maand geleden wel aan het werk gezien tegen onze buren van ODT Bascule. Ze hebben een technisch goed voetballende ploeg waar we het best moeilijk kunnen tegen hebben. Gelukkig is de G.B. sinds het debacle tegen Florida terug goed op dreef en gelooft de G.B. aanhang in een derde zege op rij.

Er zijn naar tegenwoordig wekelijkse gewoonte weer een hoop afwezigen. Zowel Stef,Arno,Reet, Steven Mertens, Steven Schuyten, Brendan als Pieter zijn om diverse redenen niet beshikbaar.

Gelukkig komen Kristof,Senne,Brecht en Dietmar ons uit de spelersnood helpen. Kristof neemt ook nog een extra speler mee zodat we over 12 man beschikken.

De match begint een uur vroeg dan normaal. M.a.w om 14.00h.

Omwille van het vroegere uur is besloten gewoon af te spreken aan St.Baaf.

Iedereen wordt er om 13:15 verwacht.