PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

G.B. - ODT Bascule

Wedstrijdverslag

G.B. klopt ODT met kleinste verschil.

 

Voor de eerste match van 2020 stond meteen de derby der derby s tegen ODT Bascule op het programma. Beide ploegen waren super gemotiveerd om de titel ploeg van Eversel naar zich toe te trekken. De omstandigheden waren ideaal om een er goede pot voetbal van te maken. Mooi weer, een goed veld en een pak supporters aan beide zijde.

ODT liet meteen zijn intenties zien. Hoge druk, kort op de bal en G.B. geen kans geven om te voetballen. Daarenboven combineerden de bezoekers aardig en waren ze de gevaarlijkste ploeg. Op het kwartier moest Conte een eerste ingrijpen op een schot uit de tweede lijn. G.B. zag af tegen de jong garde van Bascule maar hield op karakter stand. Er werd gevochten voor elke meter met stevige maar faire duels. Echt doelgevaar creëren zat er voor de G.B. wel niet in. Op enkele oprapertjes na moest het ODT sluitstuk nauwelijks in actie komen. Bascule kreeg we enkele goede mogelijkheden om de score te openen. Ons Sluitstuk Conte toonde echter zijn klasse en hield met enkele wereldreddingen zijn netten schoon.Net voor de pauze leek hij wel geklopt , maar gelukkig voor G.B. strandde de bal op de lat. Zo gingen beide ploegen met een brilscore op het bord de rust in.

Na de rust slaagde G.B. er wel in het evenwicht te herstellen. Beide ploegen streden nu met open vizier vol voor de zege. De eerste kansjes waren nu voor G.B. ,doch de bascule doelman gaf geen krimp. Daarna nam ODT weer over maar ook onze goalie Conte leek zaterdag wel onklopbaar. Het leek erop dat ondanks de aanvalslust van beide ploegen dat er geen doelpunt zou vallen. Tot pal op minuut 50 G.B. op de counter de grote rechthoek van ODT binnen drong. Vogel werd al dan niet foutief neergelegd. De scheids floot aanvankelijk niet maar de lijnrechter die er met zijn neus op stond vlagde wel. Na kort overleg werd uiteindelijk toch de bal op de stip gelegd. Brecht liet dit niet liggen en knalde de 1-0 tegen de netten. ODT ging dadelijk op zoek naar de gelijkmaker en gooide nu al de registers open. G.B. had handen en voeten tekort om het aanvalsgeweld af te houden maar verdedigde sterk en Conte pakte alles wat op hem afkwam. De laatste 5 minuten zetten de bezoekers alles op alles waardoor er voor G.B. ruimte op de counter kwam. Doch ook G.B. slaagde er niet meer in te scoren zodat het spannend bleef tot de laatste seconde. Zeer diep in de blessuretijd kreeg ODT nog een uniek kans op de gelijkmaker. Een strakke voorzet kon simpel binnen gelegd worden maar op een of andere manier bleef de bal pal op de lijn liggen en kon Conte het kleinood gewoon oprapen. Hier kwam G.B. nog heel goed weg en kon er enkele tellen later bij het laatste fluitsignaal gevierd worden.

Nabeschouwing

- Aangename spannende wedstrijd waarbij de G.B. met het nodige geluk aan het langste eind trok. Chapeau dat men tegen een ploeg die voetballend sterker was op karakter de zege wist binnen te halen.

- Na de wedstrijd was het dan ook 1 groot feest. Seeger had dan ook een flinke voorraad champagne voorzien om 2020 in te zetten. Merci Seeger!!!

- Conte die zaterdag werkelijk onklopbaar was werd met maar liefst 21 stemmen tot man van de match verkozen. Doch vooral ook een dikke proficiat aan heel de ploeg!!!

Voorbeschouwing

Makkers van de geren-bij

Eerst en vooral wil ik jullie het beste wensen voor het nieuwe jaar! Veel geluk, liefde en een goede gezondheid. En natuurlijk veel voetbalplezier! Het jaar kan niet beter beginnen voor de supporters. De eerste match van 2020 onmiddellijk een klepper van jewelste! El classico uit Eversel: Geren-bij - ODT!!! Ik weet niet hoe jullie erover denken maar T4 wilt in 2020 geen enkele match meer verliezen! Zaterdag een kern van maar liefst 15 geren-bijers! In doel (op speciaal verzoek), “de zwarte panter” Conte. De onverwoestbare muur die niks gaat doorlaten, onder leiding van “houthakker” Stef. “Gogogadget” Nick en “T4” Marnick. Het bonzend hart van de ploeg, “King” Cuppie, “KDB” Paletti, “Italian Stallion” Baldelli en “keizer” Cauwbergs. Onze flanken, “sloddervos” Doriano, “de tank” Geus en terug uit blessure zijn er nog “de witte Ethiopiër” Brendan en “de tril” Rogiers. Aan het kanon, “werkpaard” Vogel en “trukkendoos” Bossy. “All Star” Robin is op dit moment ziek dus is het nog afwachten tot zaterdag of hij al dan niet kan meedoen! Niemand minder dan T2 Seger zal de ploeg opstellen voor deze classico en heeft een kleine verrassing voorzien voor na de match! 

Komop makkers!!! Iedereen scherp en met het mes tussen de tanden aan deze match beginnen! Vechten voor elke bal en voor elkaar en 2020 starten met een knal!!! 

We komen samen om 14u15 in Berkenbos, de Kring is dicht!

Doelpunten

50 min 1-0 Brecht

Vervangingen

35 min Joris door Stephano
35 min Marnick door Michael
35 min Stef door Brendan
35 min Bossie door Doriano

Afbeeldingen