PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

GB - ODT Bascule

Wedstrijdverslag

G.B. opnieuw te sterk voor de buren van ODT Bascule.

 

ODT begon sterk aan de wedstrijd en al in minuut 1 werd de G.B. defensie opgerold. Hierbij werd een bezoekende aanvaller alleen voor doel gezet. Gelukkig miste deze zijn controle en kon de goed uitgekomen MK zich op het leder gooien. G.B. reageerde meteen via een afstandsloeier van Robin die net over de dwarsligger zoefde. Er werd aan een hoog tempo gevoetbald en beide ploegen hielden de eerste 10 minuten mekaar in evenwicht. Hierna begon G.B. langzaam maar zeker het laken naar zich toe te trekken. Vooral Robin was een gesel voor de Odt-defensie. Op het kwartier werd hij net voor de grote rechthoek foutief tegen de zode gewerkt. Lange nam de vrije trap voor zijn rekening en leek te scoren. De bezoekende doelman had echter een knappe reflex in huis en hield alsnog zijn netten schoon. Dit was echter uitstel van executie want 2 minuten later was het wel raak. Robin alleen voor doel gezet mistte in eerste instantie maar kreeg met een gelukje via Joris de bal terug toegereikt om deze simpel in het lege doel te leggen. G.B. verdiend op 1-0. ODT probeerde iets terug te doen, maar de G.B. defensie onder leiding van de sterk spelende Stef gaf niets weg. G.B. daarentegen dwong wel nog een aantal goede mogelijkheden af. Zowel Lange als Baldelli probeerden het vanop afstand. De sterk keepende ODT doelman pareerde beide pogingen knap. Ook Robin werd door Cams nog eens het straatje ingestuurd maar besloot recht op het ODT sluitstuk. G.B. bleef ODT onder druk zetten en een doelpunt kon niet uitblijven. In minuut 30 was het eindelijk zover. Eerst miste Cams nog een dot van een kans maar toen Brecht de bal perfect op zijn hoofd schilderde buffelde hij deze genadeloos tegen de netten en was de 2-0 een feit. ODT snakte naar de rust en had geluk dat Bossie van kortbij een assist van Robin liet liggen. Zo werd met een 2-0 op het bord de koffie opgezocht.

G.B. begon iets te slap aan de tweede helft en ODT probeerde druk te zetten. Verder dan een schotje vanuit de tweede lijn dat MK makkelijk pareerde kwam men echter niet. Naarmate dat de wedstrijd vorderde was het duidelijk dat ODT al heel wat brandstof verbruikt had om G.B. af te houden. Men kreeg de ruimtes niet meer belopen en de G.B. spitsen sneden als een mes door boter door hun defensie. Alleen afwerken leek een probleem. Robin verscheen binnen de 10 minuten 3 maal alleen voor doel maar werd telkens het scoren belet door de ODT doelman. Deze laatste onderscheidde zich ook nog eens door een loeier van Cams onschadelijk te maken. Zo bleef de wedstrijd nog lang spannend. Zeker toen een kwartier voor tijd G.B. even met tien man kwam te staan. Schuyten (blokkage) viel uit en Seeger was nog niet klaar om in te vallen. Even was de organisatie weg. ODT probeerde te profiteren en drukte G.B. achteruit. Balverlies leidde echter een G.B. Counter in waarbij Robin nogmaals alleen voor doel werd gezet. Dit maal gaf hij met een knap stiftertje de doelman het nakijken en was de 3-0 een feit. Klasse doelpunt van onze spits wiens teller intussen al op 20 staat. Dit was meteen de doodsteek voor ODT. G.B. intussen met Seeger op het veld terug voltallig tikte de wedstrijd makkelijk uit en scoorde in de slotminuut via Bossie (met het hoofd) zelfs nog een vierde treffer. Zo leek met een klinkende 4-0 overwinning het Gouden G.B. jubileum ingezet te worden. Doch diep in de blessuretijd werkte Stef nog een ODT-er binnen de grote rechthoek foutief tegen de grond. Baar wees resoluut naar de stip en zo konden de bezoekers de eer nog redde. De elfmeter werd echter via de vingertoppen van MK over doel getrapt en zo bleef de 4-0 alsnog tot het laatste fluitsignaal op het bord.

 

Doelpunten:

1-0 Robin

2-0 Cams

3-0 Robin

4-0 Bossie

 

Vervangingen:

35 min. Baldelli door Luts

35 min. Joris door Schuyten

55 min Schuyten door Seeger

 

 

- Zeer sterke wedstrijd van G.B. tegen ODT dat dit keer wel voltallig was!!!Eindelijk een deftige revanche op de 1-0 nederlaag van vorig seizoen. G.B. was dan ook op volle sterkte. Steven Schuyten en Seeger hadden er deze week dan ook weer alles aan gedaan om iedereen bij elkaar te krijgen. Chapeau gasten om dit week na week geregeld te krijgen!!!

- Cams die een dijk van een wedstrijd speelde werd tot man van de wedstrijd verkozen. Ook lange speelde als vanouds weer super en eindigde met een puntje minder als Cams op plaats twee.

- Na de wedstrijd werd in de Kring goed gegeten en vooral veel gedronken ter ere van 50 jaar G.B. Bedankt Freddy voor het lekkere vlees en Seeger voor de drank!!!

- Enig minpuntje van de namiddag was dat geen enkele speler van ODT zich in de Kring liet zien. Alleen oudgedienden Jos en Marnick waren aanwezig. Chapeau voor deze twee gasten maar toch spijtig dat de rest van de ploeg het niet nodig vond langs te komen.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen vieren we het 50 jarige bestaan van onze club de Geren-Bij, dit met een echte topmatch tegen ODT Bascule.  Vergeet de match van enkele weken geleden tegen ODT want morgen gaat het een hele andere wedstrijd zijn, ODT kan ons morgen bekampen met hun volledig kern.  Ze gaven vorige week hun visitekaartje al af door te winnen tegen Geneiken, benieuwd wat het morgen wordt. 

De GB kijkt al weken uit naar de confrontatie met ( een volledig ) ODT,  altijd een wedstrijd op het scherp van de snee en een topaffiche voor de supporters!! De GB kan morgen rekenen op weer een grote en sterke kern.  We missen wel enkele belangrijke pionnen zo is Marnick, Mertens, Thoelen, Ferla en Brendan zijn  er niet. Cams is nog onzeker, T2 doet er alles aan hem speelklaar te krijgen.  Door het keepersprobleem kunnen we morgen weer rekenen op de diensten van MK, super dat je je weer opoffert voor de ploeg!!!  Verdedigend moeten we naar oplossingen zoeken door de afwezigheid van Marnick. Baldelli, Stef, Reet en Nick zullen moeten schuiven. Voor deze 50ste verjaardag hebben we Lange zo ver geklregen om nie alleen pinten te komen pakken maar ook om weer zijn kabas mee te pakken, Mister GB maakt samen met de machine Palleti het hart van het GB middenveld uit. Op de flanken, Na zijn sterke match vorige week zie ik Brecht als topfavoriet om hier plaats te nemen, aan de andere zijde vinden we Luts. Luts weet als geen ander dat er morgen zwaar gaat gefeest worden na de match, hij kon niet ontbreken.  Spitsen Stroobants en Bossie zijn waarschijnlijk weer hun wekelijks ritueel aan het doen, de één zit weer aan de wijn de ander op/onder/achter zijn madam.  Zolang ze scoren voor T1 geen probleem.  Na zijn hattrick 2 weken geleden is het uitkijken naar de terugkeer van onze kapitein Seeger, als hij morgen zijn niveau haalt van toen wordt het een walkover!! 

Makkers voor elke GB'er is dit een topmatch die moet gewonnen worden, ik verwacht morgen 12 mannen die hier vol voor gaan!!

Van dienst zijn MK en Baldelli. 

We komen samen om 14u10 in de kring. 

Aftrap 15u op St Baaf. 

C'mon GB

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen