PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

G.B. - Lindelhoeven VV

Wedstrijdverslag

TIJDLOOS

Ooit bezat de GB twee Michels. De groene kwam uit Brussel, werd gerookt en financierde jarenlang de begroting. De andere is wit, rookte de groene en kwam uit Diepenbeek. Den tijd van filterloze sigaretten of sigarendoemp (o.a. Jos vanhove) passé, doch de witte vertegenwoordigt vandaag nog steeds de oude garde oppe plein. Dikke pluim!

Bart kwam een poos geleden met een geweldige ingeving, als we nu de volledige oude garde nog eens samen langs het plein krijgen. Whatsapp groepke, en hup we zijn vertrokken. Seeger en Benjamin mee oppe kar, Rob, Koen, Jackers, Steve, Maurice, Etc... Iedereen tekende present. Magnifiek om te zien. Een opvallende afwezige vandaag was Lespoix. Kurt is van de echte oude garde, i.e. +40 levensjaren, de enige die nog actief is als speler. Uit betrouwbare bron wordt gezegd dat hij vandaag beter speelt dan vroeger. Meerdere verklaringen brengen echter weinig zekerheid. Ik steek er mijn hand voor in het vuur moest die vandaag hebben meegedaan, er zouden er groen zien. Gewoon om zelf nog eens dat gevoel oppe plein te kunnen ervaren.

Geren Bij is vandaag een kwartier ver, vooraleer iedereen langs de zijlijn van gerstenat is voorzien. In dat openingskwartier noteerden we enkel 2x gevaar van Robin maar dit zonder een wijziging in de score. Het spel oogt soms een tikkeltje langzaam, maar dat komt vanwege het immens groot A-veld waarop we vandaag mochten spelen. In combinatie met de zon = ideale omstandigheden voor een zaterdagmiddag. De vreugde slaat echter snel om wanneer op het kwartier Brendan met het blokkeren van de bal zich zwaar blesseert. GB dat enkel beschikt over een wissel, moet verder met juist 11 man. Caubergs zal de plaats van Bren innemen.

In de ’21 zijn het de bezoekers die gevaarlijk weten te zijn. Een flank kan de bal voorbrengen, maar die wordt weg gebokst door Leeten. Van op de tribune stelt men vast dat Lindelhoeven de wedstrijd in handen begint te nemen. Hierna is het de Geren Bij wat voor het eerst terug gevaarlijk is. Geus die via een een-twee met Conte op de flank de achterlijn kan halen, kan met een verre voorzet Robin bereiken. Met een moeilijke controle krijgt die niet meer de tijd om te schieten en verdwijnt de kans in een corner. In wat volgt een stuk historie. Identieke fases. WK ’94 in USA, België vs. Holland. Phillipe Albert scoort oppe corner na doorkoppen just langst de paal. 1-0 GB via Geus. Toeschouwers noteren 1-0 GB gemaakt door het nummer zevenenzestig, haha. (https://www.youtube.com/watch?v=oJWvK3sldBk)

De wedstrijd wordt alsnog gekenmerkt door weinig echte kansen mede door een solide verdediging aan beide zijde. Zowel Marnick als Nick weten een aantal keren ten gepaste tijden de interceptie in te zetten. Niet onbelangrijk, verkeerde timing en ge zijt gezien als verdediger. Te weinig druk en er volgt prompt kritiek vanaf de bank. Op het halfuur is het dan toch kassa. Cuppie zet met een splijtende No-look pass lateraal vanuit het middenveld heel de verdediging van de bezoekers te kijk. Robin werkt beheerst af en zet zo de verdiende 2-0 op het bord.

De Geren Bij heeft de overhand en blijft drukken, terwijl de bezoekers het voornamelijk moeilijk hebben met die laatste pass. Net voor het einde van de eerste helft zien we een rush van Doumkos op de flank, de bal wijkt af en we krijgen nog een corner. Caubergs kruist de bal met het hoofd net langs de tweede paal. We gaan rusten met een 2-0 ruststand, het bestuur moet ondertussen nieuwe bronnen van gerstenat gaan aanboren om de talrijk opgekomen supporters te kunnen blijven verzadigen.

Aanvang tweede helft gebeurt twijfelachtig. Zowel Robin als Joris geven aan dat ze kampen met opkomende blessures, terwijl GB niet meer over wissels beschikt. Alle hens aan dek bij de thuisploeg. Toch is het de GB dat al meteen een goede kans creëert, Conte treft helaas de paal. Tien minuten ver in de tweede helft moet Joris dan toch noodgedwongen naar de kant. Geren Bij dat uiteindelijk nog kan rekeningen op RB die zich onder de toeschouwers bevindt.

De wedstrijd zelf kantelt ondertussen helemaal in het voordeel van de bezoekers. Op het grote veld vallen steeds meer en meer gaten en de thuisploeg heeft hier steeds meer moeite mee. Lindelhoeven wordt steeds gevaarlijker maar tot dusver geraakt niemand voorbij thuisgoalie Leeten. Ondanks meermaals gevaarlijk te zijn valt de goal dan toch aan de overkant. RB weet na een een-twee met conte de bal voor te brengen tot bij Doumkos die de bal simpel kan binnen leggen. 3-0. De toeschouwers juichen, maar beseffen dat 3-0 misschien niet volledig verdiend is.

Midden tweede helft nemen de bezoekers de wedstrijd helemaal over en worden ze steeds gevaarlijker.  GB schakelt over op countervoetballen en moet rekenen op creativiteit op de flanken met Doumkos en de ingevallen RB. Het regent kansen aan beide kanten. GB komt goed weg wanneer Lindelhoeven na een individuele actie een schot snoeihard voorlangs ziet gaan. De kansen erop zijn opnieuw voor de bezoekers, met twee prachtige parades van Leeten. Bij de omschakeling is het RB die aantal kerel de achterlijn weet te halen, maar dan net niet de best gepositioneerde man weet te vinden.

Tien minuten voor tijd is het dan toch raak voor de bezoekers. Na een hoop gerommel in de defensie wordt het verdiend 3-1. De match wordt terug in leven geblazen en Lindelhoeven gelooft er terug in. Vijf minuten later is het opnieuw raak. De aansluitingstreffer is zo een feit: 3-2.

Met nog vier minuten op de klok is alles opeens nog mogelijk. De GB plooit niet meer terug vooraan, en rekent op een individuele flits om de boeken volledig toe te doen. Vanachter is het alle hens aan dek. Dan weerklinkt het laatste fluitsignaal.  GB – Lindelhoeven 3 – 2.

De tweede helft nog maar net gedaan, de derde helft al in de startblokken. De Geren Bij beleefde al even niet meer zo’n hoogdagen. Meer dan 250 units bier werden verzet in de derde helft. Toen nog niet wetend dat er ook nog een vierde helft zou volgen. Na de stemming bleek onze doelman Tom verkozen tot speler van de wedstrijd met maar liefst 17 stemmen. Net voor publiekslieveling RB die er 15 uit de brand wist te slepen.

Voor de vierde helft verkaste de voltallige equipe traditiegetrouw na de match naar De Kring in Heusden. Men kan dan wel spreken van een reünie, of van een occasionele gelegenheid, doch deze visie verkiest niet mijn voorkeur. De Geren Bij is een continu. Van iedereen die daar was, heeft niemand een reünie ervaren. Het was een zaterdag zoals het vroeger was, een zaterdag zoals we die ons herinneren en eentje zoals die altijd zal blijven zijn. Forza Geren Bij!

Aantal toeschouwers: 67 ;-)

 

Nabeschouwing

HLN: GB moet allicht twee weken verder zonder Brendan Seghers na vroege blessure.

TVL: Geus vindt compagnon in Y. Stroobants: "We hebben hetzelfde temperament."

De Tijd: Verdacht type circuleert 's avonds rond KBC filiaal in centrum Heusden. 

HBVL: Einde van een ongeslagen reeks: Bart V. Verliest eerste boom dit seizoen.

Made in Limburg: Ook feitelijke verenigingen krijgen het moeilijk facturen te betalen. Inflatie op bier bereikt piek.

Voorbeschouwing

Beste Gerenbij’ers

Morgen toch weer een zware affiche op het programma, thuismatch op de mooie A-plein tegen een sterkte tegenstander nl. Lindelhoeven VV. De laatste confrontatie eindigde in een 3-1 overwinning maar hier hebben we toen hard voor moeten vechten! En dat gaan we morgen ook zeker doen aangezien er een hele supportersbus van Oudspelers (lees: echte zware clublegendes) langs de lijn ons komt aanmoedigen! Onze kern voor morgen, 12 speelklare krijgers klaar om te scheuren (sorry Robin ;-D). Tussen de palen staat ons “Paradepaardje” Leeten, onze muur vanachter onder leiding van Yannick “De echte Vis”, “Gogogadget” Nick en “El Capitan” Marnick. Ons hart van de ploeg “King” Cuppie, “Keizer” Cau, “Red Thunder” Geus en “KDB” Paletti. Met als lopers “Witte Ethiopiër” Bren en “Dribbelkont” Doumkos. De mannen die de goalen zullen moeten laten trillen zijn “Druivensapliefhebber” Robin en “Daretozlatan” Wes! Op papier kan het alvast niet slecht gaan!!

Na de match zullen er Bicky’s zijn aangeboden door Robin en 3 bakken van jarigen Vis, Nick en Marnick! Sfeer verzekerd..

We spreken af om 14u in de Kring of 14u30 in de kleedkamers

C’MON!!!

Doelpunten

15 min 1-0 Geus
30 min 2-0 Robin
45 min 3-0 Doumkos
60 min 3-1
70 min 3-2

Vervangingen

20 min Brendan door Keizer
40 min Joris door RB

Afbeeldingen