PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

G.B. - KWB Bolderberg

Wedstrijdverslag

Geren Bij boekt felbevochten zege tegen zeer sterk Bolderberg'

Wegens de afwezigheid van één der beste GB-spitsen aller tijden en tevens clubicoon, onze T1, zullen we deze week niet mogen genieten van een door hem geschreven uitgebreid matchverslag. Bij deze vlug een poging tot korte samenvatting.
Iedereen wist het. Deze week wordt het een veldslag. Twee van de betere 'cafévoetbalploegen' , al dan niet de beste twee, stonden tegenover elkaar. Beide ploegen hadden dit seizoen amper puntenverlies geleden en dan weet je dat het aan teleurstelling niet zal ontbreken Door de warmere temperaturen lag het veld er relatief goed bij, beter als anders.
Vanaf het eerste fluitsignaal lag het tempo meteen zeer hoog. Geren Bij zetten zeer hoog druk waardoor Bolderberg het moeilijk had met combineren. Tactisch sterk, want Bolderberg kwam op de proppen met een vinnig en technisch middenveld dat met mits wat ruimte ons achter de feiten liet aanhollen.
Echt open kansen werden aan beide kanten niet gecreëerd, doch Geren Bij met een licht overwicht kreeg op het kwartier een vrije trap toegewezen na een stevige duwfout op de rand van de zestien. Scheidsrechter van dienst Vanhove B. legde hem erbuiten, in functie van het spel een goede beslissing.
Met Benji aan het vizier werd de 1-0 op het scorebord geplaatst. Droog, zoals we hem kennen. Rechtsboven.
Het spel ging heen en weer en het tempo bleef hoog. Mooi voetbal op de mat brengen bleek niet simpel, er werd stevig verdedigd en voor elke bal werd voluit gegaan. zeker naar het einde van eerste helft toe was het aan beide zijden 'pompen of verzuipen'. Met nog enkele halve kansen van onder andere Senne, Thomas en mezelf, werd de tussenstand 10 minuten voor tijd toch weer in evenwicht gebracht. Bij het uitvoetballen langs vanachter uit werd een gedekte verdediger toch in gespeeld. De aanvaller van Bolderberg kon één op één richting Nick gaan, die met één van zijn veel knappe reflexen tijdens deze eerste helft de bal nog kon stoppen, helaas in de rebound was iedereen kansloos. 1-1. onverdiend? Neen..
HALF TIME.
-> Luts
-> Brendan
<- Senne
<- Thomas
De tweede helft was een vervolg op de eerste: hoge druk, stevig verdedigen, proberen snel te combineren waar kan en de rest was kick and rush. Vijf minuten na het fluitsignaal werden de rollen omgedraaid. Een paar misverstanden bij de Geren Bij defensie en het stond 1-2. Frustraties alom. Bolderberg tankt zelfvertrouwen en dan zie je dat een paar technische jongens vleugels krijgen. Niettemin worden ze in de lucht meteen weer met de voeten op de grond gezet door ons sterk middenveld. Geren Bij zoekt naar oplossingen, en dan komt het onverwachte; een lange terugspeelbal op de keeper, een aanstormende aanvaller, een schijnbeweging en een verkeerde keuze. 2-2.
Een kantelmoment in de match, Geren Bij doet terug mee in de match terwijl Bolderberg het tempo nog steeds probeert te bepalen. Met voetbal dat op en af gaat, gaan beide teams opzoek naar die derde treffer. Bolderberg voetbalt beter uit. Geren Bij kiest voor powervoetbal. Met een mooie combinatie van Bram en Joris wordt benjamin vrijgespeeld en daaropvolgend omvergemaaid binnen de zestien. Paniek bij Bolderberg, maar wij kennen onze Lange, Baar geeft geen kik. Bolderberg komt er met de schrik van af!
Naarmate de wedstrijd vordert, zakt het tempo. Het spel wordt slordiger en steviger. Met een aan beide kanten een paar goede mogelijkheden, kreeg de Geren Bij een kwartier voor tijd een hoekschop. Luts achter de bal, en dan weet je dat er twee mensen zijn die hoe dan ook die bal zullen raken. In de weg lopen is dan dodelijk.
De bal slingert richting eerste paal: buffelstoot! Dieter Cams who else? 3-2. Spektakel alom!
De laatste tien minuten duurde uiteraard een eeuwigheid. Paniekvoetbal vierde hoogtij..
Full TIME

*Een pluim voor de scheidsrechter Vanhove B om deze topper in goede banen te leiden.
*Bedankt aan de talrijke opkomst van de supporters!
*Man van de match Bossie, uiteraard met hapjes en het verslag!
*En een zeer sportief Bolderberg; 'verliezen op deze manier geeft meer voldoening als winnen met 10-0'

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen nemen we het thuis op tegen een zeer sterke tegenstander, KWB Bolderberg.  De laatste wedstrijd tegen hun was een echte spektakel match, we wonnen toen in Bolderberg met 1-5.  Nu een jaar later weten we wel zeker dat de KWB op revanche uit is na deze zware uithaal van de GB!!!

De GB dat vorige week nog met 1-8 ging winnen tegen Fc Moderne is klaar voor deze topmatch.  We missen wel enkele sterkhouders... Nick, Mertens, Brecht, Reet,Stef en Baldelli zijn er niet bij.  Door de afwezigheid van T1 Witte neemt dit weekend meester-tacticus Seeger zijn plaats in, met welke opstelling gaat hij ons weer verbazen...  Wie is er wel, in doel neemt gastspeler Nick Vandebroek plaats.  Centraal in de verdediging kunnen we weer rekenen op de (nieuwe) butcher Thoelen samen met het "beest" Cams.  Flankverdedigers morgen zijn Marnick en Schuyten.  Centraal midden kunnen we weer rekenen op onze goudenschoen en leider Benji voorhem man in vorm van de laatste weken Joris, wat gaat hij morgen weer uit zijn sloffen toveren???  Op de flank heeft T1 de keuze uit 3 snelheidsduivels Senne, Bram en Brendan. Senne zou vandaag niet opstap gaan dus dat belooft.  In de spits topscorer Bossie met langst hem Thomas en Luts.

Van dienst zijn morgen Schuyten & Joris

We komen samen om 14u15 in de Kring.
Aftrap om 15u.

C'mon GB!!!

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen