G.B. - Herk FC

Eerste nederlaag van het seizoen.

In tegenstelling tot vorige week begon de G.B. nochtans goed aan de wedstrijd. Geduldig combinerend trachtte men de tegenstander in zijn greep te krijgen. Herk FC had echter een sterk elftal op de been gebracht en liet zich niet wegdrukken. Vooral hun aanvallende middenvelder was een gesel voor de G.B. defensie. Na 10 minuten waren de bezoekers voor het eerst ec ht gevaarlijk. Maar het was dan ook meteen raak. Een Herkse aanvaller werd na een mooie dieptepas alleen voor doel gebracht en liet Fabio kansloos. Meteen na de 0-1 blesseerde onze sterkhouder Lange zich en moest noodgedwongen vervangen worden. Dit was een serieuze aderlating, maar iedereen plooide zich dubbel en naarstig werd er op zoek gegaan naar de gelijkmaker. Op enkele halve kansjes na had men het echter moeilijk om de thuisdefensie in verlegenheid te brengen. 10 minuten voor de rust kreeg de G.B. plots nog een dreun te verwerken. In een onschuldig duel blokkeerde Baar zijn knie. Het werd al snel duidelijk dat hij niet meer verder kon en ook hij moest noodgedwongen vervangen worden. Na de vervanging was even de organisatie weg en Herk profiteerde hier optimaal van door een tweede maal te scoren. Zo ging men na een dramatische eerste helft met een 0-2 achterstand de rust in en met sterkhouders Lange en Baar in de lappenmand.

Ondanks deze tegenslagen liet men het hoofd niet hangen en ging de G.B. de tweede helft met volle moed op zoek naar de aansluitingstreffer. Men was nu de betere ploeg en Herk moest achteruit. Er kwamen ook kansen maar de bal wou er niet in. Op het kwartier werd de Seeger binnen de grote rechthoek foutief tegen de zoden gewerkt. Zo kreeg de G.B. een lichte maar terechte strafschop toegekend. Raf liet deze unieke gelegenheid op de aansluitingstreffer niet liggen en schoot de elfmeter beheerst binnen. De G.B. nam nu nog meer risico en voerde druk nog op. Daardoor kwamen er natuurlijk countermogelijkheden voor de bezoekers. Gelukkig voor de G.B. morsten ook de bezoekers met de kansen. Zo bleef het spannend en 2 minuten voor tijd kreeg de G.B. loon naar werken. Het was de sterk spelende Steven Schuiten die op aangeven van Pieter de gelijkmaker in het mandje legde. Iedereen leek tevreden met dit behaalde punt. Een minuut later echter liet men zich dit op onwaarschijnlijke wijze zich nog afnemen. In de euforie van de gelijkmaker vergat men even de organisatie. Toen Ruben bij een uitworp van de bezoekers dan nog ongelukkig uitschoof stond een Herkse spits plots alleen voor doel, hij was even verbaasd, maar bleef kalm en nam dit geschenk gretig aan. Fabio was geklopt en de 2-3 stond op het bord. De G.B. hoopte nog op enkele minuten blessure tijd en probeerde nog alles in de aanval te gooien. De tijd was echter te kort en tot overmaat blokkeerde (net toen Maurice wou affluiten) ook Ruben zijn knie. Ook hij moest van het veld gedragen worden.

10 Min. 0-1 Herk

25 Min. 0-2 Herk

50 min.1-2 Raf (strafschop)

68 min. 2-2 Steven Schuiten

70 min 2-3 Herk

10 min. Lange door Ruben

25 min. Baar door Reet

35 min. Brendan door Steven Schuiten

- Ondanks de nederlaag toch een dikke proficiat voor de ploeg. Sterk teruggevochten en dat zonder Baar en Lange.

- Het was dan ook een ongelooflijke pechdag zaterdag. Drie spelers moeten afvoeren in een sportieve wedstrijd. Zelden gezien. Hopelijk vallen de blessures mee en zien we het trio snel weer terug op het veld.

- Steven Schuiten werd ondanks hij maar 1 helft speelde verkozen tot man van de match. Hij speelde dan ook zeer sterk en bracht de G.B. even langszij.

- Ook een pluim voor Maurice die weer een foutloze wedstrijd floot

Zaterdag moet de G.B. nog eens de wei in tegen Herk Fc.

De laatste wedtsrijd tegen hen dateert  van 20 april dit jaar. Dit was een vrij spectaculaire wedstrijd die na een 3-1 achterstand uiteindelijk met 3-4 gewonnen werd. Het match verslag hiervan kan je nog terugvinden op de site. (huidig seizoen/archief)

Arno ontbreekt zaterdag. Hij had jawel hoor maandag reeds afgemeld.

Voor de rest is iedereen aanwezig. Met Fabio erbij die plaats neemt onder de lat, beschikt T1 (als er niemand laattijdig meer afmeldt) dan ook over 14 spelers.

Iedreen wordt om 14:15 in de Kring verwacht.