GB - FIBL Heppen

Ruime zege tegen FIBL

Na een moeilijke week zoeken naar volk was het een half mirakel dat we zaterdag een ploeg bij elkaar gevonden hadden. Uiteindelijk hadden T3 en T4 zelfs 12 man op de been gekregen. Dikke chapeau gasten!

G.B. schoot als een Komeet uit de startblokken. Al na 1 minuut knalde Robin de 1-0 tegen de touwen. Even later was hij er weer dicht bij maar legde hij het leder net naast de kooi. Geen nood echter want bij de volgende aanval was het wel raak. Cams kopte een vrije trap van Joris aan de tweede paal netjes binnen. Heppen had niet te tijd om te bekomen want enkele minuten later trilden de netten opnieuw. Robin legde zijn 2 de van de namiddag binnen waardoor G.B. binnen het kwartier reeds 3-0 in de plus stond. De jonge garde van Heppen weigerde zich echter gewonnen te geven en probeerde zich in de wedstrijd te knokken. En al snel werden ze hiervoor beloond. In minuut 20 immers moest onze gelegenheidsdoelman Bossie de bal uit het mandje halen. Na een hoekschop viel het leder immers pardoes in de voeten van een Heppense aanvaller die simpel de 3-1 binnen tikte. De bezoekers kregen door deze treffer een boost en zetten G.B. nu zelfs onder druk. Vijf minuten voor de pauze leek de aansluitingstreffer een feit. Bossie pareerde knap een afstandsschot, maar de bal belandde terug in de voeten van een Heppense aanvaller die maar simpel binnen te tikken had. Onze Bossie had echter een superreflex in huis en haalde de bal nog net voor de lijn weg. Ongelukkig belandde het kleinood echter weerom in de voeten van een Heppense aanvaller. Deze vuurde van kortbij een raket af richting G.B. doel. Altijd goal ware het niet dat Bossie zonder dat hij het zich wist in de baan van de bal bevond en knal op zijn knikker kreeg. Zo hield hij op een onwaarschijnlijke manier Heppen van de aansluitingstreffer. De bloedneus moest hij er bij nemen. Toen na inspectie bleek dat zijn neus nog recht stond konden we verder voetballen. G.B. zelf was voor de rust nog keer gevaarlijk via Joris die de bal in 1 tijd op de slof nam. Het leder rolde echter centimeters naast de paal zodat de 3-1 stand hield tot aan de rust.

Na de pauze duwde een oppermachtig G.B. de bezoekers helemaal in het defensief. Robin kreeg meteen 2 goede mogelijkheden om de score verder uit te diepen maar mistte net doel. Ook Cams was er dicht bij maar zag zijn schot vanuit de tweede lijn net naast vliegen. G.B. hield de druk echter hoog en een doelpunt kon niet uit blijven. Op het kwartier was het dan ook zo ver. Cams haalde nog maar eens uit en dit keer paste het leder precies in het hoekje. Hiermee was de wedstrijd helemaal gespeeld. De bezoekers waren niet meer bij machte nog iets terug te doen. Het was vooral G.B. dat nog op zoek ging naar een vijfde treffer. Deze kwam er 10 minuten voor tijd ook. Dit via Joris die na een zeer knappe een/twee met Robin zichzelf alleen voor doel zette en beheerst afwerkte. Doch had Joris niet het laatste woord. Dit was voor Steven Schuyten die diep in de blessuretijd scoorde en zo de 6-1 eindstand vast legde.

- Knappe wedstrijd van G.B. waarbij men verdiend aan het langste eind trok.

- Hierbij hebben we onze 10 de zege op rij geboekt en zijn we reeds 18 wedstrijden na mekaar ongeslagen. Chapeau gasten!!

- Robin die vandaag het derde doelpunt voor zijn rekening nam heeft daarmee de 100 ste G.B. treffer van het seizoen gescoord. Het traditionele daarbij behorend vat staat daarmee op zijn naam. Schol makker.

- Dat ene moment in de eerste helft ontpopte Bossie zich tot de held van de match. De supporters gingen helemaal uit hun dak. Het koste bijna zijn neus maar het leverde hem wel de titel man van de match op. Proficiat Bossie.

- Tenslotte nog een dikke merci aan de gastspelers Michael en Sven om ons uit de nood te helpen.

Beste voetbalkameraden

Morgen spelen we nog eens op onze akker tegen het jonge geweld van FIBL heppen. De laatste confrontatie wonnen we nog vlotjes met 0-9, zeer zware cijfers. Maar toch is het niet vanzelfsprekend dat we morgen ook de 3 punten zullen thuis houden. Weer een hoop afwezigen dus is het zoeken geblazen naar 11man..voorlopig nog met 10 dus hopen dat er morgen nog ergens een Chinese vrijwilliger opduikt om ons team compleet te maken! Deze kanjers zijn allesinds al zeker aanwezig: “trukendoos” Bossie, “kuitenbijter” Schuyten, “Iniesta” Bavo, T4 Marnick, “Radja” Bait, “de tank” Geussens, “all star” Robin, “houthakker” Stef, “KDB” Paletti en “Wilhelmsson” Sven! Komop makkers!!

De Kring is nog dicht dus komen om 14u10 samen op sint baaf

Marnick en Schuyten zijn van dienst

1 min 1-0 Robin
10 min 2-0 Cams
15 min 3-0 Robin
19 min 3-1
51 min 4-1 Cams
65 min 5-1 Paletti
70 min 6-1 Schuyten

35 min Stef door Bavo