G.B. - FIBL Heppen

Spektakelmatch in Eversel!!!!
Zaterdag dag stond de thuiswedstrijd tegen FIBL Heppen op de kalender.  Dit kondigde zich aan als een zware dobber, want de G.B. blaakte de laatste tijd niet van vertrouwen en FIBL staat bekend als een sterke jonge ploeg waartegen we trouwens de laatste keer de boot in gingen. Positief nieuws kwam er voor de match wel van T1. Hij had namelijk voor de eerste keer dit seizoen geen selectieproblemen en kon maar liefst over 14 spelers beschikken. Een ongekende luxe!! T1 nam ook gelijk van de gelegenheid gebruik om de traditionele ploegopstelling te veranderen met onder andere Baar in de spits te gooien in de hoop terug met winst aan te knopen.
De wedstrijd begon met een half uur vertraging. FIBL was immers vergeten dat ze de laatste match omgedraaid hadden en stond tevergeefs in Heppen op hun tegenstander te wachten terwijl de G.B. zich in Eversel aan het opwarmen was. Na wat heen en weer gebel kwamen de mannen van FIBL uiteindelijk toch rond 15.30 op het veld van de G.B. neergestreken en kon de wedstrijd van start gaan.
Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide ploegen met open vizier in de aanval. Het was FIBL echter die het gevaarlijkst was. Al vlug stond het dan ook 0-1. Na mistasten in de thuisdefensie was Steven kansloos op een lob van 20 meter. De G.B. probeerde de bakens te verzetten maar werd nog geen 5 minuten later weer koud gepakt. Onze thuisgoalie was kansloos op een prachtige knal vanop 30 meter. De 0 – 2 stond zo al zeer snel op het bord. De G.B. was even aangeslagen maar slaagde toch FIBL stilletjes aan op eigen helft terug te dringen.  Toch had het na 20 minuten al 0-4 kunnen staan want de bezoekers lieten op de counter onbegrijpelijk 2 reuze kansen liggen. Dit zou hen nog zuur opbreken want in een dol laatste kwartier van de eerste helft sloeg de match plots volledig om in het voordeel van de G.B. Eerst scoorde Baar na een mooie voorzet van Seeger de aansluitingstreffer. N og geen 5 minuten later maakte Lange de gelijkmaker op de stip na een haakfout op Baar binnen de 16. En net voor de rust zette Brecht na een prachtige aanval de G.B. zowaar op voorsprong. Ongelofelijk maar waar, het stond plots 3-2 aan de rust.
De G.B. had zijn vertrouwen terug gevonden en ging na de pauze op zijn elan verder. Baar maakte er al snel op aangeven van de ingevallen Kristof 4-2 van.  De bezoekers die zo een sterke eerste helft speelden waren het noorden kwijt en werden nu bij momenten overlopen door een knap combinerend G.B. Kristof en nog eens 2X Baar diepten dan ook de score uit tot 7-2. Net voor affluiten redden de bezoekers nog min of meer de eer door met weer een mooi doelpunt de 7-3 tegen de netten te duwen.