G.B. - Fc Moderne

G.B. houdt de punten thuis tegen FC Moderne

Zaterdag beloofde het een emotioneel zware wedstrijd te worden voor G.B. FC Moderne - G.B. op 23 april dit jaar was het laatste duel dat onze trouwste suporter, analist en vriend aanwezig was . 2 dagen voor de fatale maandag waarna we hem voor altijd moeten missen. Iedereen was dan ook dubbel gemotiveerd om de zege te pakken en aan Lenz te kunnen opdragen.

Ondanks de motivatie en grote inzet waren het toch de bezoekers die het sterkst aan de wedstrijd begonnen. G.B. wilde wel maar voetbalde overhaast en de precisie ontbrak. Moderne domineerde maar kond die dominantie gelukkig niet omzetten in het creereren van grote kansen.De eerste echte grote mogelijkheid kwam er dan ook verrassend genoeg voor de G.B. Conte stuurde Vogel diep. Deze legde netjes breed op Brecht die in 1 tijd had moeten binnen leggen. Brecht twijfelde echter iets te lang en weg kans. Geen nood want een minuut later was het wel kassa. Steven Mertens toverde uit het niets een knap nummertje uit zijn mouw, zette 2 man in de wind en trapte verrassend in de korte hoek binnen.Een beetje tegen de gang van het spel in G.B. op een 1-0 voorsprong. De bezoekers reageerden echter meteen en zette de thuisploeg onder druk op zoek naar de gelijkmaker. En deze kwam er ook vrij snel. Eerst kwam Leeten nog goed weg toen een schot vanuit de tweede lijn net over de winkelhaak zoefde. Bij de volgende aanval echter was Leeten wel geklopt en stond de verdiende gelijkmaker op het bord. Na deze gelijkmaker herpakte G.B. zich echter en was de dominantie van Moderne weg. De thuisploeg kwam nu meer aan de bal en Geus kreeg gelijk een dot van een kans om G.B. terug op voorsprong te zetten maar kopte van kortbij over doel. Even later zag hij zijn poging door een moderne verdediger op de lijn gered. Ook Steven Mertens kende pech en zag zijn knal op de paal belanden. De bezoekers kreunden nu onder de G.B. druk maar hielden stand en zo werd er met een 1-1 op het bord de koffie opgezocht.

G.B. begon meteen ook sterk aan de 2 de helft. De ingevallen MK haalde meteen uit maar zag zijn schot gepareerd door de bezoekende keeper.Bij de tweede G.B. aanval was het wel raak , Bavo bediende met een perfecte voorzet Steven Mertens die koelbloedig de 2-1 in het mandje legde. Moderne liet echter de kopjes niet hangen en vond plots terug zijn tweede adem. Leeten kwam meteen goed weg toen hij geklopt leek op een schot van de tweede lijn, maar de bal rolde net naast de voor G.B. goede kant van de paal in doeltrap. G.B. loerde nu op de counter en MK glipte door de buitenspel maar zag zijn plaatsballetje naast de Moderne kooi belanden. Op het kwartier moest G.B. een hoekschop toestaan. Men liet zich op deze corner vrij makkelijk ringeloren en een bezoekende aanvaller kopte aan de eerste paal de simpel binnen. 2-2 en alles weer te herdoen.Lang stond deze stand echter niet op het bord. 2 Minuten later kopte MK immers een voorzet van Conte los in de kruising en de 3-2 was een feit. Moderne nog maar eens op achtervolgen aangewezen probeerde terug te vechten maar had het nu moeilijk om nog door te zetten. G.B. hield de rangen netjes gesloten en tien minuten voor tijd leek de wedstrijd beslist. MK bediende Laenen die met een geniaal hakje het Moderne sluitstuk verschalkte en de bordjes op 4-2 zette. Doch gaf Moderne zich nog niet over en Leeten moest zijn beste kunnen tonen om een knal vanuit de tweede lijn onschadelijk te maken. Vijf minuten voor tijd nam Geus de laatste twijfels weg. Hij knalde de bal van net buiten de 16 los in de winkelhaak. Een schittrend doelpunt en boeken helmaal toe. Moderne scoorde in de laatste minuten toch nog een derde treffer maar even later maakte de goed fluitende Brendan een einde aan de wedstrijd.

- Knappe zege voor G.B. tegen een sterk Moderne. Chapeau aan heel het team voor deze prestatie.

- Geus die weer hard werkte en een zeer knap doelpunt voor zijn rekening nam werd tot man van de match gekozen.

- De zege werd uiteraard opgedragen aan Lenz .

Beste voetbalvrienden

Morgen toch wel een belangrijke match op het programma, we spelen thuis tegen onze gasten uit Tessenderlo FC Moderne. De match die we verloren gepaard met de laatste match waar we onze goede vriend Lenz voor het laatst zagen. We hadden wel verloren maar na de match was er wel nog veel plezier, in het lokaal supporterscafé van Moderne tot nog in de Kring waar nog goed gedronken werd en hard gelachen. Momenten die altijd zullen bijblijven..Lenz we missen u enorm hard! Dit wil zeggen, morgen moet er gestreden worden. Voor elkaar, voor Lenz!!! Komop makkers! 13 beesten staan klaar om deze klus te klaren: Leeten, Nick, Bavo, Nils, Bait, Brecht, Mk, Steven, Conte, Vogel, Cau, Geus en Laenen. Een mooie selectie om de 3 punten thuis te houden lijkt me.

14u samenkomst Kring of 14u30 aan het veld

De heren van dienst zijn Bavo en Conte

10 min 1-0 Steven Mertens
15 min 1-1
40 min 2-1 Steven Mertens
43 min 2-2
45 min 3-2 MK
60 min 4-2 Laenen
65 min 5-2 Geus
67 min 5-3

35 min Vogel door MK
50 min Bait door Laenen