PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

GB - Fc De Klok

Wedstrijdverslag

G.B. sluit seizoen in schoonheid af!

 

Met 25 graden op het kwik en een prachtig zomerzonnetjes werd er stipt om 14:00h afgetrapt. Zowel spelers en supporters hadden er zin in nog een laatste keer dit seizoen te vlammen.

G.B. zette de Klok meteen onder druk. Al na 1 minuut leek Robin te scoren. Hij zette 2 man in de wind maar de bezoekende doelman te grazen nemen lukte net niet. Even later was diezelfde Robin er weer dichtbij met een knal die maar net over de lat scheerde. Geen nood echter want 5 minuten later knalde onze topschutter na een knappe solo de 1-0 wel tegen de touwen. Amper 1 minuut later ontfutselde diezelfde Robin de Klok defensie de bal en legde hij simpel de 2-0 in het kader. Onze spits was in een begenadigde dag. Op het kwartier was hij immers weer aan het feest. Met een knappe loeier zette hij de 3-0 op het bord. Drie potten binnen het kwartier, veel zuiverder kan een hattrick niet zijn. En nog was zijn honger niet gestild. Pal op minuut twintig schilderde hij immers de 4-0 op het bord. Na dit Robin festival probeerden de ander spelers zich ook in de kijker te voetballen. MK slaagde hier met glans in. Hij waande zich in de finale van de champions league en haalde een Kariusje uit. Hiermee hadden de bezoekers hun eerredder reeds te pakken. Bijna scoorden ze zelfs een tweede treffer. Dit keer was MK echter wel bij de pinken en redde hij knap. Zo werd er met een 4-1 op het bord de koffie opgezocht.

De tweede helft kwam traag op gang. Pas na vijf minuten viel er iets te noteren. Nick VDB kopte een corner van Bossie net naast. Daarna probeerden de bezoekers het met een schotje uit de tweede lijn. MK stond echter pal. Zo kabbelde de wedstrijd een kwartiertje verder totdat Robin plots zijn duivels weer ontbond. Binnen de 10 minuten knalde hij zijn 2 de zuivere hattrick van de namiddag tegen de touwen. Vooral de derde was een beauty met in de hoofdrol Bossie. Hij gaf heel de linkerflank het nakijken om dan vanachter zijn steunbeen de perfecte assist af te leveren. Robin devieerde deze onhoudbaar in de verste hoek. De supporters trakteerden beide heren meteen op een staande ovatie. Ondanks dat de bordjes intussen 7-1 aanwezen bleven de bezoekers sportief op zoek naar een tweede eerredder. De G.B. defensie weigerde echter nog iets weg te geven en het was G.B. zelf die de laatste minuten er nog twee binnen legde. Dit keer was het warempel niet Robin die deze voor zijn rekening nam, maar Bossie en Nick VDB die de laatste doelpunten van het seizoen opeisten.

Nabeschouwing

- Mooie seizoen afsluiter voor de G.B. na een knappe wedstrijd. Hoewel de score zeker overdreven was. De sportieve bezoekers werden niet zo overlopen als de uitslag doet vermoeden. Ze hadden vooral de pech dat bijna elke bal die onze topschutter aanraakte in het mandje rolde.

- Robin lapte er dan ook zeven binnen en werd verdiend tot man van de match verkozen

- Na de match werd er aan het veld nog een feestje gebouwd door  spelers en de talrijk opgekomen supporters. Nadat er 7 bakken van het goudgele vocht en een aantal flessen cava soldaat gemaakt waren ging het feestje verder in de kring waar het seizoen aan de kaarttafel afgesloten werd.

- Hierbij is de laatste match van het seizoen 2017-2018 afgewerkt. We mogen met trots zeggen dat we weer een schitterend jaar beleefd hebben. Er werden 38 wedstrijden gespeeld. Hiervan werden er 32 gewonnen, 2 gelijk en 4 verloren. 213 doelpunten gemaakt en 65 tegen. Er werden dit seizoen ook  enkele records gebroken. Het record van het van het meest gemaakte doelpunten. Namelijk 205 in het seizoen 2007-2008 werd met 213 stuks overtroffen. Ook MK moet zijn titel meest gemaakte doelpunten in 1 seizoen afstaan. Tijdens seizoen 2011-2012 legde hij er 68 in het mandje. Het ogenschijnlijk onbreekbare record leek ook dit jaar stand te houden want Robin stond voor de laatste match nog op 63. Uiteindelijk legde hij er onwaarschijnlijk toch nog 7 binnen en zette hij zich met 70 doelpunten in de hall of fame.

- Bossie werd voor het tweede keer op rij tot man van het seizoen verkozen. Een prestatie die alleen Benji hem kon voordoen. Als hij de Lange wil bijbenen moet hij nog wel een aantal jaartjes top blijven. Lange won de titel immers 5 maal, gevolgd door Baar met 3 titels. Nick en pieter hebben er elk eentje op hun erelijst.

- Hierbij zijn de drie kandidaten voor de volgende gouden schoen meteen ook gekend. Het zal gaan tussen Bossie, Brendan en Robin.

- Nu twee maandjes rust en dan op naar een hopelijk weer een even gezellig, plezant en schitterend seizoen 2018-2019!! Forza G.B.!!!!!!

 

Fijne vakantie iedereen!!!!!

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen alweer de laatste wedstrijd van weer een prachtig GB seizoen, afsluiten doen we thuis tegen de buren uit Viversel, Fc de Klok.  De laatste wedstrijd tegen De Klok in oktober eindigde met een 1 - 6 overwinning in het voor deel van de GB.  Van onderschatting mag zeker geen sprake zijn tegen deze jonge ploeg die ons in het verleden meerdere malen verrast heeft!!!  

GB'ers morgen de laatste wedstrijd van weer een zeer mooi voetbalseizoen, een seizoen van vele ups en heel weinig downs... Morgen nog één keer 70 minuten knallen en dan aan de fles :-) .  We gaan het morgen wel zonder enkele toppers moeten doen, Bait Seeger Cams en Mertens.  Voor deze afscheidsmatch is voor de rest iedereen aanwezig zodat we met een kern van 14 man zijn.   Na de match voorziet T3 voldoende gerstennat voor alle GB'ers, supporters en WAGS. Stroobant zou als topschutter enkele flesjes cava voorzien???  Naart schijnt is da zo... heb ik juist ook maar gehoord eh Robin... Nee nee morgen draait het enkel om plezier en kameraadschap, kortweg Geren Bij...

Mannen we komen samen om 13u10 in de kring of 13u30 op St Baaf.

C'mon GB

Doelpunten

1-0 Robin
2-0 Robin
3-0 Robin
4-0 Robin
5-1 Robin
6-1 Robin
7-1 Robin
8-1 Bossie
9-1 Nick VDB

Vervangingen

35 min Marnick door Nick
35 min Vis door Nick VDB

Afbeeldingen