G.B. - Exelsior Heppen

Zwoegend G.B. proeft nog eens van de zege.

Na een tien minuten studieronde waren het de bezoekers die het eerst aan het venster kwamen piepen. Ferla had echter weinig moeite met een shot uit de 2de lijn. De G.B. reageerde meteen via Bosman die 2 man in de wind zette en het leder mooi terug legde op Lange. Deze schoot echter hoog over. Net op het moment dat de G.B. de wedstrijd in handen leek te nemen kreeg men op het kwartier een koude douche te verwerken. De bezoekers rolden immers op de counter veel te gemakkelijk heel de G.B.-defensie op en de 0-1 was een feit. G.B. probeerde te reageren maar mede door de slechte staat van het veld was het moeilijk om vlotte combinaties op de mat te leggen. De bezoekende defensie hield dan ook makkelijk stand en verder dan een vrije trap van lange kwam de G.B. de eerste helft niet meer. Ook de bezoekers waren nauwelijks nog gevaarlijk en zo ging men na een ontiegelijk slappe eerste helft met een 0-1 de kleedkamers opzoeken.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de G.B.  Al in de 1ste minuut kreeg de volledig vrijstaande Pieter het leder plots cadeau van de bezoekende defensie. Pieter twijfelde niet en knalde onhoudbaar de gelijkmaker tegen de netten. Heppen was het noorden kwijt en zonder goed te spelen nam de thuisploeg de bovenhand. Na 10 minuten werd dit overwicht omgezet in een tweede treffer. Steven Mertens rolde met een knappe actie de linkerflank op, legde mooi af op Bosman die niet zonder enige moeite de bal in het mandje legde. Zo had G.B. op 10 minuten een scheve situatie helemaal omgekeerd. Een ruime zege leek nu in de maak, maar niets was minder waar. Op het kwartier immers timmerde Heppen een enige mooie aanval in elkaar. Deze werd dan ook nog prachtig afgewerkt en plots stonden de bordjes weer in evenwicht. Alles was weer te herdoen en beide ploegen gingen nu voluit op zoek naar de winnende treffer. De defensie hielden nu echter makkelijk stand en de wedstrijd leek op een draw te gaan eindigen. Tien minuten voor tijd echter nam Kristof een corner van Brendan in 1 tijd op de slof en knalde onhoudbaar de 3-2 tegen de netten. Heppen was niet meer in staat te reageren en G.B. speelde de wedstrijd vrij makkelijk uit.

1-1 Pieter

2-1 Raf

3-2 Kristof

35 min Seeger door Kristof

35 min Stef door Reet

35 min Lange door Brecht

• Moeizame zege voor de G.B. Het goede voetbal is nog steeds ver zoek, maar toch trok men aan het langste eind tegen deze sterke tegenstander. Laat dit vertrouwen geven en  het begin zijn van een mooie reeks.
  • Kristof die sterk inviel en een knap doelpunt scoorde werd tot man van de match verkozen.
  • S avonds op het jaarlijkse Clubfeest was hij ook weer een van de blikvangers, maar man van de avond was toch Marnick. Hij werd namelijk de opvolger van Steven Schuyten en mocht dit jaar de gouden schoen ontvangen. Fotos van het feest vind je terug op de site.

Zaterdag ontvangt G.B. Exelsior Heppen.  Vorig seizoen (oktober 2013) wonnen we nog tegen hen in een fel bevochten wedstrijd  met 3-1. Lange besliste toen de match met een prachtige lob vanop 50 meter. De laatste weken is de G.B. echter in mindere doen. Met 2 nederlagen en een gelijkspel (tegen de Wrakken) zijn we niet aan een geweldige reeks bezig. Het zal dan ook een pak beter moeten als we morgen iets willen rapen. T1 verwacht dan ook een gemotiveerd G.B. op zoek naar eerherstel.

Brecht en Fabio zijn afwezig. Arno is zoals steeds afwachten.

Ferla vervangt Fabio in doel.

Voor de rest is iedereen aanwezig.

ODT speelt om 14h thuis. Onze wedstrijd begint daardoor een half uurtje later dan normaal. 15.30h dus.

Iedereen wordt om14.15 in de Kring verwacht.

Reet en Stef zijn van dienst.

S Avonds heeft ons jaarlijks Clubfeest plaats. Lekker eten, veel drinken en fun gegarandeerd. Iedereen ten laatste om 19.15 op post!!!