... and beer ...

FIBL Heppen - GB

Wedstrijdverslag

Doelpuntenkermis aan de Warande

Zaterdag 15:00. Heerlijk weertje in Ham en een prachtige grasmat op de Warande. Ideale omstandigheden om een potje voetbal op de mat te brengen. Beide ploegen hadden er duidelijk zin in. De wedstrijd begon aan een hoog tempo en G.B. knalde na 2 minuten al eentje tegen de touwen. Dit via onze topschutter Robin die met de rug naar doel de bal knap aan nam, zich vrijdraaide en onhoudbaar de 0-1 in doel pegelde. Ondanks dit vroege tegendoelpunt was Heppen niet onder de indruk en probeerden ze iets terug te doen. De volgende tien minuten waren ze dan ook de betere ploeg. Echt grote kansen afdwingen zat er echter niet in. 1 keer was er wel dreiging maar onze goalie Nick greep knap in. Op het kwartier verscheen G.B. ook nog eens eindelijk aan het Heppense doel. Het was wel meteen weer raak. MK profiteerde immers van Balverlies en legde droog de 0-2 in het mandje. Dit was wel een erg streng verdict voor de thuisploeg maar ze bleven er in geloven en en scoorden meteen ei zo na de aansluiting. Geluk voor G.B. rolde het plaatsballetje millimeters naast doel. Aan de andere kant was het een minuut later wel weer raak. Doumkos ronde een knappe G.B. counter netjes af en ondanks hun goede spel stond Heppen droog 0-3 achter. Deze klap was er voor de thuisploeg te veel aan. De kopjes gingen hangen en G.B. nam nu het heft stevig in handen. Het Heppense doel werd nu continu belegerd. Brendan ,Bossie en Doumkos lieten elk een unieke kans op de 0-4 liggen. Doch de druk bleef aan houden en uiteindelijk was het Robin die via een knappe solo de vierde treffer voor zijn rekening nam. Net voor de pauze deed Doumkos hem dit na en zette hij zo de forfaitscore op het bord.

De tweede helft ging G.B. op zijn elan door. Heppen kwam handen en voeten tekort om de aanvalsgolven af te houden. Gelukkig voor de thuisploeg morste G.B. aanvankelijk nog met de kansen maar na tien minuten was nummer zes toch een feit. Dit via Robin die zijn derde van de namiddag in het mandje legde. Een paar tellen later stond het al 0-7. Een beauty van Bait na een knappe een/twee met Joris. De bezoekers probeerden iets terug te doen maar geraakten amper aan het doel van MK die intussen Nick VDB onder de lat vervangen had. Een hongerig G.B. loste het gas niet en ging op zoek naar nog meer doelpunten. Deze kwamen er ook. Nog 2 stuks. De 0-8 via Bossie en de 0-9 via Robin. Tussendoor werden nog wat mogelijkheden de nek omgewrongen zodat de dubbele cijfers net niet op het bord kwamen. Heppen was vooral blij dat het laatste fluitsignaal er kwam en de derde helft kon aangevat worden.

Nabeschouwing

- Knappe zege van G.B. tegen. Tijdens de moeilijke beginfase zat alles wel wat mee. Maar als je uiteindelijk met 0-9 wint is de zege meer dan verdiend.

- Nick die weer een sterke wedstrijd speelde werd tot man van de match verkozen.

- G.B. heeft zich hiermee met 7 overwinningen op rij knap herpakt na de zware nederlaag op Laren. Nu nog twee weken alles geven zodat het seizoen mooi afgesloten kan worden.

Voorbeschouwing

Zaterdag maakt G.B. de verplaatsing naar FIBL Heppen.

Het is reeds van november 2015 geleden dat we de degens met hen gekruist hebben. FiBL beschikte toen over een jong goed voetballend team. G.B. gaat dus zeker geen hapklare blok voorgeschoteld krijgen. Iedereen zal top moeten zijn willen iets rapen in Heppen. Er zijn weer een resem afwezigen doch heeft T3 vlot een kern van 13 spelers bij elkaar gekregen.

Iedereen wordt nuchter om 14:00h in de kring verwacht.

Vervangingen

35 min Doumkos door Steven Mertens
35 min Vis door Bait