PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Exelsior Heppen - GB

Wedstrijdverslag

G.B. boekt ruime zege tegen Heppen.

 

De moeilijkste opdracht voor G.B. zaterdag was het speelveld te vinden. Door omstandigheden was Exelsior Heppen immers uitgeweken naar het militaire domein van Leopoldsburg. Na veel Vijven en zessen werd uiteindelijk toch de juiste toegang gevonden en konden spelers en supporters mits afgeven van hun paspoorten Kamp binnen.

Het immense veld lag er prachtig bij en om 15:15 werd er afgetrapt. G.B. nam meteen de wedstrijd in handen met ook gelijk een kansje voor Bossie. Zijn kopballetje was echter iets te zwak om de thuis goalie het nakijken te geven. Na 3 minuten echter was het al wel raak. Bait onderschepte de bal om dan een knappe assist af te leveren richting Robin. Deze bleef kalm en de 0-1 was een feit. Amper afgetrapt en Robin was weer aan het kanon maar het Heppense sluitstuk redde dit keer knap. Ook een poging van Brendan maakte hij vakkundig onschadelijk. Na 10 minuten geraakte de thuisploeg een eerste keer over de middenlijn. Het was wel meteen raak. De G.B. defensie miskeek zich immers op een verre bal en uit het niets stond het plots 1-1. G.B. was echter verre van aangeslagen en schakelde meteen een versnelling hoger. Twee minuten na de gelijkmaker knalde G.B. zich dan ook weer op voorsprong. Weer Robin op assist van MK was de afwerker van dienst. Nu ging het plots zeer snel. Amper afgetrapt of Bossie legde een knappe assist van Doumkos in het mandje. 1-3 en match gespeeld. Het was immers duidelijk dat G.B. dit keer 2 maatjes te sterk was voor Heppen. Het Heppense doel werd dan ook continu belegerd door een hongerig G.B. op zoek naar treffers. Die kwamen er ook. De 1-4 en 1-5 werden aangetekend door El Greco Doumkos. De 1-6 door Bossie na een perfecte voorzet van MK. Net voor het rustsignaal knalde Robin ook nog nummer 7 tegen de touwen. Zo werd er met een 1-7 op het bord de koffie opgezocht. Deze stand was zelfs niet overdreven want G.B. had tussendoor nog een aantal open kansen laten liggen.

De tweede helft begon aan een slakkentempo. Voor G.B. waar een aantal figuranten toch last begonnen te krijgen van de warmte hoefde het niet meer en de thuisploeg was niet sterk genoeg om iets terug te doen. Na 10 minuten wandelvoetbal kwam er uiteindelijk toch terug wat actie. G.B. kreeg na handspel een penalty toegekend die Bossie droog binnen knalde. 1-8 en meteen leek G.B. er terug zin in te hebben. Het Heppense doel werd nu constant bestookt en nog meerder G.B. doelpunten hingen in de lucht. Die kwamen er ook. Nog vier stuks, allemaal vakkundig binnen gelegd door onze topschutter Robin die zo zaterdag maar liefst 7 keer raak trof. De laatste 10 minuten creëerde Heppen ook enkele goede mogelijkheden. Ons sluitstuk Nick VDB toonde echter zijn klasse en hield met enkele prachtige reddingen de thuisploeg van een tweede eerredder. Zo bleef de 1-12 tot het laatste fluitsignaal op het bord.

Nabeschouwing

-Weerom knappe zege voor G.B. Met 4 zeges op rij een knap antwoord na het debacle in Laren. Deze laatste 4 wedstrijden werd er maar liefst 37 keer gescoord!!

- Bait en Bossie weren tot man van de match verkozen. Voor Bait is het stilaan een wekelijkse gewoonte aan het worden.

-Volgende week wacht ons een klepper. Gilde geneiken uit Lummen. Iedreen op post!!!!

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Allereerst willen we Joris en Sanne een heel dikke proficiat wensen met de geboorte van hun dochter Manon!!  Paletti das volgende match weeral trakteren maat!!!

Morgen ontmoeten voor de 1ste maal dit seizoen Exelsior Heppen, een altijd sterke ploeg waar we in het verleden meerdere keren het deksel op ons neus hebben van gekregen!!  Dit maal spelen niet in Heppen maar op de militaire basis van Leopoldsburg, Doumkos zijn thuisbasis.  Naar horen zeggen een prachtig speelveld, we kijken er naar uit!! 

Na de ruime overwinning tegen de Mireille zitten we vol vertrouwen voor de laatste matchen van het seizoen!! De ploeg draait weer op kruissnelheid op en langst het veld, we missen dit weekend wel weer enkele kleppers.  Joris ( geboorte ) , Bait ( moest ergens een vrouwen wielrennersploeg gaan masseren ) , Mertens ( werk ), Brecht en Nick ( fiets / zuip weekend ) zijn er niet.  Wel terug van hoogstestage is topschuter Stroobants, Stef, Thoelen, VDB en Luts. 

De opstelling voor morgen laat ik over aan T1 Witte.

Ik verwacht morgen terug 12 GB'ers die er voor 200% voor gaan!!

We komen samen in de kring om 14u.
Adres:  Koning Albertlaan te Leopoldsburg

Doelpunten

0-1 Robin
1-2 Robin
1-3 Bossie
1-4 Doumkos
1-5 Doumkos
1-6 Bossie
1-7 Robin
1-8 Bossie
1-9 Robin
1-10 Robin
1-11 Robin
1-12 Robin

Vervangingen

35 min Bait door Luts

Afbeeldingen