PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Eendracht Koersel - G.B.

Wedstrijdverslag

G.B. in extremisch gelijk tegen de Gul.

 

Het had weer heel wat voeten in de aarde gehad om een elftal op de been te krijgen. De G.B. lappen mand zit namelijk overvol , maar na het forfait van vorige week slaagden T1 en T2 er deze week er in uiteindelijk toch 13 spelers aan de aftrap te krijgen. Alvast een dikke chapeau om dit bewerkstelligd te krijgen.

 

Het voorspelde een aarstmoeilijke opdracht te worden. De Gul had immers het tornooi op Ubbersel gewonnen en ook vorige week een makkelijke zege geboekt.

De thuisploeg nam dan ook vol vertrouwen meteen het heft in handen. De Gul liet de bal vlotjes het werk doen en de GB-ers holden er vooral vruchteloos achteraan. Na 5 minuten was het al bijna kassa. Een Gul aanvaller verscheen alleen voor doel en leek te scoren, maar de goed uitegkomen Leeten redde de meubelen. Even later had Leeten geen reactie op een loeier vanuit de tweede lijn maar gelukkig voor G.B. zoefde de bal net langs het doelkader. De Gul bleef echter doordrukken en op het kwartier werd hun overwicht omgezet in een doelpunt.Een strakke voorzet werd aan de tweede paal voorbij de kansloze Leeten tegen de netten geduwd. 1-0 en G.B. op achtervolgen aangewezen. Na deze treffer probeerde G.B. zich in de wedstrijd te knokken. Een tiental minuutjes leek dit ook te lukken en waren ze de evenknie van de thuisploeg. Echt kansen creeëren lukt echter niet. Enkel Pieter was er dicht bij maar zijn raket miste net doel. Daarna nam de Gul het heft weer stevig in handen. G.B. moest de wet van de sterkste ondergaan en had handen en voeten tekort om de thuisploeg af te houden. Eendracht voetbalde nu kans op kans bij elkaar, maar gelukkig voor G.B. was de afwerking bij de Gullers niet nevenant hun dominantie. Bovendien was Leeten in zijn dagje en hield hij met enkele sublieme tussenkomsten G.B. in de wedstrijd. Vijf minuten voor de koffie echter liet hij zich verrassen op een schijnbaar ongevaarlijke vrije trap en stond uiteindelijk toch de de dubbele voorsprong op het bord. Een opdoffer voor G.B. dat weinig kon terug doen en vooral probeerde zonder verdere kleerscheuren de rust te halen. Dit lukte uiteindelijk ook zodat de 2-0 aan het rustsignaal op het bord stond. Hierbij kwam G.B. nog goed weg.

G.B bracht de tweede time met Kurt en MK vers bloed in de ploeg. Dit loonde, want dominantie van de Gul leek weg en een moedig G.B. ging op zoek naar de aansluiting. En die kwam er vrij snel. Geus lanceerde de perfecte assist richting MK. Deze twijfelde niet en knalde zeer knap de 2-1 tegen de touwen. De goal van de hoop was een feit. Lang duurde dit echter niet want 5 minuten later werd Leeten een derde keer geklopt en stond G.B. weer 2 doelpunten in het krijt. Doch liet men het hoofd niet hangen en ging men terug op zoek naar de aansluiting. En die kwam er weerom vrij snel. Robin zette knap 2 man in de wind en legde het leder breed voor doel. Tuncay miste nog maar de goed gevolgde Pieter legde de bal in het mandje. Lang duurde de G.B. vreugde echter weerom niet. Vijf minuten later werd de bal na een foutieve interventie binnen de grote G.B. recht hoek op de stip gelegd. De elfmeter werd droog tegen de netten geknald en de 4-2 stond op het bord. Dit leek de genade klap voor G.B. maar men bleef tegen sputteren en zette nu alles op alles om toch nog terug te komen. Hierdoor kreeg de Gul enkele unieke kansen op de counter om de match helemaal dood te maken. Deze werden echter niet benut waardoor het G.B. waakvlammetje van de hoop niet gedoofd werd. Vijf minuten voor tijd werd dit vlammetje en hele brand toen Robin alert profiteerde van een blunder in de thuisdefensie en de 4-3 op zijn naam zette. Plots was het alle hens aan dek bij de thuisploeg en G.B. rook zijn kans. MK leek de uitieme gelijkmaker op zijn naam te zetten maar zag zijn afgeweken schot tegen de paal belanden. Doch 2 minuten voor tijd gebeurde het dan toch. De sterk ingevallen Kurt werd foutief tegen de zoden gewerkt. De bal ging op de stip , waarbij Robin zonder aarzelen zijn verantwoordelijkheid opnam en de gelijkmaker tegen de netten knalde. De Gul probeerde nog iets terug te doen maar de tijd was op en zo eindigde de derby op een 4-4 gelijk spel.

Nabeschouwing

- Straffe wedstrijd van G.B. dat door een zeer sterk Gul de eerste helft weg gespeeld werd, maar de tweede helft meermaals op karakter een schijnbaar hopeloze situatie helemaal recht zette. Dit voelde als een overwinning aan. Een dikke proficiat aan heel het team!!!!!

- Robin die de laatste 2 teffers voor zijn rekening nam werd tot man van de match verkozen.

- Tenslotte nog een dikke merci aan de gastspelers om ons uit de nood te helpen.

Voorbeschouwing

Makkers van de Geren-bij

Zaterdag, DE match der matchen, de hardst bevochten derby der derby’s, de wedstrijd die bekend staat om veel intensiteit, kwaliteit, goals, emotie en een wedstrijd die voor elke voetballiefhebber een genot is om naar te kijken. Eendracht Koersel (De Gul) - Geren-bij!!! Onze laatste 2 duels hebben we nog gewonnen maar tijdens het toernooi op Ubbersel hebben we gemerkt dat het deze keer weer geen makkelijke opdracht zal worden..Ik verwacht dan ook iedereen in topvorm, met het mes tussen de tanden, “beastmode” en vol overtuiging aan de aftrap!! We hadden onze naam beter veranderd in FC Ziekenboeg dit seizoen maar T1 is er toch in geslaagd om 13 speelklare toppers te vinden: “El Maestro” Leeten tussen de palen! De onverwoestbare muur onder leiding van “Jaap” Jéral, “El Capitano” Marnick en “Red Thunder” Geus. Het hart van onze ploeg, “Ultraloper” Pieter, “Italian Stallion” Seppe, “Modric” Tuncay en “Robin Hood” Caubergs. De lopers van dienst “Brommerke” Brendan, “Lange” Lespoix en “Martinez” Laurens en tot slot ons spitsenduo “All star” Robin en “Targetman” Mk!

Komop makkers!!!!!! Met deze ploeg kunnen we het de Gul zeker moeilijk maken! Voor elkaar vechten en werken is de boodschap voor zaterdag.

Samenkomst om 14u op de Tennis van Heusden of om 14u30 aan de schuttersgilde , gildestraat 9 te Koersel.

Alle supporters op post voor deze klepper van formaat!

Doelpunten

15 min 1-0
35 min 2-0
45 min 2-1 MK
50 min 3-1
55 min 3-2 Pieter
65 min 4-2
72 min 4-3 Robin
77 min 4-4 Robin

Vervangingen

40 min Laurens door Kurt
40 min. Marnick door MK
60 min Tuncay door Marnick

Afbeeldingen