Eendracht Koersel - G.B.

G.B. kansloos onderuit tegen de Gul

Al in de eerste minuut kwam G.B. goed weg. De Gul scoorde maar het doelpunt werd al dan niet terecht afgekeurd weg buitenspel. De thuisspelers lieten het echter niet aan hun hard komen en drukten door. G.B. kwam amper aan de bal en had handen en voeten tekort om Koersel van het doel weg te houden. Gul creëerde kans op kans maar een sterke Conte hield alsnog zijn netten schoon. Op het kwartier was toch de onvermijdelijke 1-0 een feit. Een vrije trap van net buiten de zestien werd netjes in het mandje geschilderd en de kansloze Conte kon alleen maar de bal uit het net vissen. G.B. had geen antwoord op deze treffer. Het was integendeel de Gul dat doordrukte en vijf minuten later was het weer prijs. Knappe aanval met dito afwerking en de 2-0 was een feit. G.B. deed wat het kon maar bleef vooral achter een ongrijpbare bal aanhollen. Gelukkig hield de G.B. defensie nu wel stand en 10 minuten voor de rust scoorde Geus plotseling vanuit het niets de aansluitingstreffer. De thuisploeg leek even geschrokken en G.B. putte hier moed uit. G.B. ging op zoek naar de gelijkmaker en Koersel had het even iets moeilijker. Maar echt kansen afdwingen lukte de G.B. niet en zo trok de Gul vrij makkelijk de 2-1 voorsprong naar de rust.

De tweede de time kon niet slechter beginnen voor de G.B. De bal werd na handspel binnen de grote rechthoek, op de stip gelegd. De elfmeter werd feilloos omgezet en de 3-1 was een feit. De wedstrijd leek meteen beslist, doch vijf minuten later lag de bal aan de andere kant (ook na handspel) op de stip. Brecht kreeg een unieke kans om G.B. toch nog in de wedstrijd te knallen. Hij trapte de elfmeter echter te slap in de handen van de doelman. Deze opdoffer kwam G.B. niet meer te boven. De gul voetbalde weerom dominant en G.B. probeerde wel maar moest de wet van de sterkste ondergaan. In de 60 minuut viel dan ook de logische 4-1. Weerom op penalty na weerom handspel binnen de 16. Match gespeeld en gelukkig voor G.B. liet de thuisploeg hierna nog een resem kansen onbenut om de score verder op te drijven. Zo bleef de 4-1 op het bord staan tot het laatste fluitsignaal en beet G.B. voor de eerste keer in vijf jaar nog eens in het zand tegen de Gul.

- Terechte nederlaag tegen een team dat sterker was.

- Zonder een sterke Conte had de score nog hoger kunnen oplopen. Hij werd dan ook tot man van de match verkozen.

- Volgende week iedereen op post om deze nederlaag recht te zetten en weerom aan te knopen met de zege.

Makkers van de Geren-bij

Zaterdag, DE match der matchen, de hardst aangevochten derby der derby’s, de wedstrijd die bekend staat om veel intensiteit, kwaliteit, goals, emotie en een wedstrijd die voor elke voetballiefhebber een genot is om naar te kijken. Eendracht Koersel (De Gul) - Geren-bij!!! Ons laatste duel hebben we nog wel overtuigend gewonnen met 1-3 maar is inmiddels al weer even geleden, T4 verwacht dan ook iedereen in topvorm, met het mes tussen de tanden, “beastmode” en vol overtuiging aan de aftrap!! Deze 14 toppers zullen het moeten gaan waarmaken: uit het zwerk plukkend, in de voeten klauwend, door zijn universum zwevend “el maestro” Conte tussen de palen! De onverwoestbare muur onder leiding van “beenveeg” Stef, “steltenloper” Nick, “fitnessgoeroe” Marnick en “Bonucci” Stefano. Het hart van onze ploeg, “marathonman” Lange, “grasmatfluisteraar” Cuppie, “penningmeester” Paletti en “Robin Hood” Cauwbergs. De lopers “brommerke” Brendan, “frietkoning” Rogiers en “Mr fouteparty” Bavo tot slot ons spitsenduo “showbeest”’Bossy en “pletwals” Geus!

Komop makkers!!!!!! Met deze ploeg kunnen we het de Gul zeker moeilijk maken! Voor elkaar vechten en werken is de boodschap voor zaterdag.

Samenkomst om 14u in de Kring.
Alle supporters op post voor deze klepper van formaat!

15 min 1-0
20 min 2-0
30 min 2-1 Geus
45 min 3-1
60 min 4-1

35 min Bossie door Stephano