Eendracht Koersel - G.B.

G.B. onderuit op de Gul.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd. De G.B. defensie werd meteen onder druk gezet en al na 5 minuten lag de 1-0 in het mandje. G.B. probeerde wanhopig te bakens te vezetten maar een ontketend Gul was te sterk en drukte door. Gelukkig voor G.B. vergat de thuisploeg zijn kansen af te werken. Na 20 minuten Koersels overwicht knokte G.B. zich eindelijk in de wedstrijd. Het spel ging nu goed op en af. Aan beide zijden hing nu een doelpunt in de lucht. Maar het was G.B. dat eerst scoorde en zo via Doumkos met een beetje hulp van de Gul defensie de gelijkmaker op het bord zette. De Thuisploeg leek even van slag en even later kreeg Kurt een unieke kans om G.B. op voorsprong te zetten. Doumkos leverde de perfecte voorzet af richting tweede paal waar Kurt wel op de juiste plaats stond maar helaas het leder naast de kooi legde. De Gul was meteen terug wakker geschud en zette de G.B. defensie terug onder druk. 10 minuten voor de pauze was Leeten geklopt maar Geus kon nog net op de lijn de bal wegwerken. De thuisploeg claimde dat de bal achter de lijn was maar de scheids gaf geen krimp en het spel ging verder. Hier kwam G.B goed weg maar dit was echter uitstel want 5 minuten later was het wel van dat. Geklungel in de G.B. defensie waardoor Leeten foutief binnen de grote rechthoek moest ingrijpen. De bal terecht op de stip. Leeten koos nog de goede hoek maar kon het kleinood net niet voldoende doen afwijken en de thuisploeg terug op voorsprong. Dit was meteen het laatste wapenfeit van onze doelman, want hij moest met een schouderblessure het veld verlaten. Conte nam plaats onder de lat en keizer Caubergs werd het veld in gestuurd.

Na de pauze probeerde G.B. op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Dit lukte echter moeizaam. Een sterk Gul hield de bezoekers vrij makkelijk af en creëerde zelf de beste mogelijkheden. Gelukkig voor G.B. stond onze gelegenheidsdoelman Conte zeer sterk te keepen en pakte hij alles wat richting doel afgevuurd werd. Op het kwartier dan plotseling toch binnen de 5 minuten 3 unieke kansen voor G.B. om de gelijkmaker te scoren. Telkens via MK. Eerst kopte hij 2 keer van kort bij over een leeg doel en even later werd hij diep gestuurd maar legde het leder net naast de goal. Daarna was het echter weer de Gul dat op de counter het meeste gevaar creëerde. Conte kloppen leek echter niet te lukken voor de thuisploeg. Uiteindelijk was dit niet echt nodig want de Gul leek de krappe voorsprong over de streep te trekken. 5 minuten voor tijd echter scoorde G.B. dan toch de gelijkmaker. MK besloot op de doelman maar de goedgevolgde Doumkos legde beheerst de 2-2 tegen de touwen. G.B. in volle euforie was hierna iets te overmoedig. Men wou meer en de deur werd vanachter wagenwijd open gezet. De Gul kreeg in de laatste minuten kans op kans maar Conte leek onklopbaar en hield zijn netten schoon. Tot de laatste minuut G.B. een discutabele strafschop tegen kreeg. Een lichte haakfout van Kurt. Kan zeker gefloten worden, maar hier zou een handspel van een Guller aan vooraf gegaan zijn. Alle hoop was nog gericht op Conte maar dit keer werd hij kansloos de verkeerde hoek ingestuurd. De tijd was te kort om nog iets terug te doen en zo moest G.B. sinds lang nog eens het onderspit delven tegen Eendracht Koersel.

- Het werd weer een  spannende derby met veel duelkracht en inzet aan beide zijden. Spijtig dat de match beslist werd met een penalty wat een wrang gevoel gaf aan de G.B aanhang. Maar uiteindelijk was de Gul over de ganse wedstrijd bekeken wel de betere ploeg en was de zege verdiend.

- Toch chapeau aan heel het G.B. team voor de inzet en vechtlus. Op een haar na werd nog een gelijkpel uit de brand gesleept.

- Conte die onverwachts de geblesseerde Leeten onder de lat moest vervangen speelde een dijk van een wedstrijd. Hij hield G.B. lang recht en kon uiteindelijk pas op een strafschop geklopt worden. Hij werd dan ook verdiend tot man van de match verkozen.

Beste liefhebbers van het recreatievoetbal

Morgen is het zover, DE match waar elke supporter, sympathisant, speler of voetballiefhebber naar uitkijkt: El Classico!!! De Gul vs Gerenbij.. Eerder dit seizoen konden we na een zware thriller in extremis nog 1 punt mee naar huis nemen tijdens deze topper. De twee wedstrijden ervoor konden we wel winnen. Onze tegenstander gaat er dus alles aan willen doen om het ons weer heel moeilijk te maken en proberen de 3 punten bij hun te houden dit keer! Dit is een match die absoluut moet/wilt gewonnen worden door beide ploegen, een match op het scherpste van de snee, een knokmatch, een match die bloed zweet en tranen zal kosten, een absolute topper onder het cafévoetbal, een klassieker, zo kunnen we natuurlijk nog even doorgaan maar nu iets belangrijker. Met welke Spartanen kunnen we deze derby gaan bevechten? Er hebben 12 beesten zich aangemeld voor deze missie: “Mc Lovin” Leeten, “Witte Ethiopiër” Brendan, “Gogogadget” Nick, “Maestro Fabulous” Fabio,“Daretozlatan” Conte, “Keizer” Cau, “King” Cuppie, “KDB” Paletti, “Trukendoos” Bossy, “GoudenOude” Lespoix, “Dribbelkoning” Doumkos en “El Fenomeno” Mk! Nu de pionnen nog juist zetten! Komop makkers, iedereen beastmode morgen en 100% inzet en dan pakken we die mannen!!!

Samenkomst De Kring: 14u

5 min 1-0
25 min 1-1 Doumkos
30 min 2-1 (penalty)
75 min 2-2 Doumkos
80 min 3-2 (penalty)

30 min Leeten door Keizer