PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Berkenbos - GB

Wedstrijdverslag

Moeizame overwinning op Berkenbos.

 

De wedstrijd kwam traag op gang. G.B. probeerde het initiatief te nemen en eiste de bal op maar de vlotte combinaties kwamen er niet uit. Berkenbos ving G.B. makkelijk op en probeerde af en toe een counter in mekaar te steken. Maar onze gelegenheidsdoelman Bossie echt bedreigen zat er niet in. Pas na twintig minuten slaagde G.B. er in de druk wat op te voeren en kreeg Robin een drietal mooie kansen voorgeschoteld om de score te openen. Het kanon van onze topschutter stond echter nog niet op scherp en zo bleef de nul alsnog op het bord. Ook Geus haalde twee keer knap uit, maar de thuisgoalie stond sterk te keepen en pareerde telkens gevat. In minuut 25 was het dan toch raak. Een hoekschop van Conte werd maar half weg gewerkt. Robin reageerde alert en knalde met een spectaculaire halve omhaal de 0-1 tegen de touwen. G.B. nu echt gelanceerd dachten de supporters. Niets was echter minder waar. Het tempo zakte terug en de slordigheden stapelden zich op. Berkenbos zag het graag gebeuren en probeerde met lange ballen de G.B. defensie te verschalken. Een tegentreffer hing in de lucht en na een paar verwittigingen was het vijf minuten voor de pauze van dat. De G.B. defensie werd wel heel simpel in de luren gelegd en Berkenbos kwam verdiend langs zij. Een paar minuten later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Bossie pareerde nog knap een schot maar in de rebound was hij geklopt. 2-1 voor de thuisploeg. G.B. stond er bij en keek er naar.

G.B. ging na de rust dadelijk op zoek naar de gelijkmaker. Berekenbos plooide al meteen massaal terug en het was breien om een gaatje te vinden. Dit lukte zeer moeizaam zodat Brecht besloot het maar eens van ver te proberen. De bal leek er in te gaan maar belandde uiteindelijk tegen de dwarsligger. G.B. bleef zwoegen en na 10 minuten viel de gelijkmaker dan toch. Na zeer duidelijk handspel binnen de grote rechthoek werd de bal terecht op de stip gelegd. Bossie klaarde de klus en G.B. terug langszij. Doorduwen was nu de opdracht. Doch ondanks het overwicht liep het zeer stroef. Een derde G.B. treffer leek ver af totdat Brecht plots zijn duivels ontbond. Van af de middenlijn trok hij zich op gang, zette een Berkenbosser in de wind om dan via een knappe een/twee met Geus zichzelf alleen voor doel te zetten. De thuisgoalie probeerde nog zijn hoek te verkleinen maar Brecht knalde onhoudbaar de 2-3 tegen de netten. G.B dan toch terug op voorsprong. Relaxer voetballen zat er echter niet in. Integendeel, het tempo stokte weer en op 1 schot van Geus na (dat met de voet door de thuisdoelman gered werd) was er geen G.B. gevaar meer te noteren. Berkenbos besefte eindelijk dat G.B. te pakken was en ging op zoek naar de gelijkmaker. Echt gevaar creëren zat er voor hen echter ook niet meer in. De G.B. defensie moest een vijftal hoekschoppen toestaan maar hield verder wel vrij makkelijk stand. Zo bleef de 2-3 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan en werd deze moeilijke namiddag alsnog winnend afgesloten.

Nabeschouwing

- Een mindere wedstijd van G.B. Doch op karakter de zege nog naar zich toegetrokken. Chapeau gasten. De mindere wedstrijd van G.B. was trouwens ook de verdienste van Berkenbos dat sterk speelde en gelukkig veel te laat besefte dat G.B. zaterdag te pakken was.

- Brecht die met een prachtige actie de overwinning over de streep trok werd met ruime voorsprong tot man van de match verkozen.

- Bedankt aan de gastspelers Senne en Mitch om ons uit de spelersnood te helpen. Voor Senne duurde het wel maar 15 minuten maar de intentie was er. :-)

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen is het weer tijd voor een echte derby tegen de Mireille. De laatste wedstrijd wonnen we nog overtuigend met 1-8 cijfers maar speelden we tegen 10 man. Morgen zullen we hoogstwaarschijnlijk een ploeg moeten bekampen die uit is op eerherstel en er alles aan zal doen die 3 punten in Berkenbos te houden. T4 verwacht iedereen dus weer op zijn scherpst aan de aftrap! We beschikken morgen over 12 die hard geren-bijers. Tussen de palen kunnen we weer rekenen op “Robocop” VDB, op de achterlinie onder leiding van Bavo “Iniesta” de twin towers “gogogadget” Nick en T4 Marnick. Het middenveld bestaat uit onze gevarendriehoek “KDB” Paletti, “King” Cuppie en “Radja” Bait met op de flanken “daretozlatan” Conte en “el Diablo” Senne. Aan het kanon “all star” Robin, “de tank” Geussens en “trukendoos” Bossie! Aan talenten weer geen gebrek! C’mon Geren-bij!!!! De proefdruk van onze nieuwe truitjes is er trouwens morgen ook! En kaarten voor de tonnen van Jeanke, mk, Steven en Marnick morgen ook te verkrijgen, 20euro per stuk! 

Samenkomst: 14u10 in de Kring of 14u30 op Mireille zelf

Doelpunten

25 min 0-1 Robin
30 min 1-1
35 min 2-1
40 min 2-2 Bossie
50 min 2-3 Brecht

Vervangingen

35 min Robin door Senne
35 min Joris door Mitchel
50 min Senne door Joris

Afbeeldingen