Wrakken - G.B.

Makkelijke 2-9 zege tegen de Wrakken.

Vanaf de aftrap was het meteen duidelijk dat de Wrakken een maat te klein waren voor de G.B. Na 1 minuut keken ze dan ook al tegen een achterstand aan. Steven Mertens werd bediend door Schuiten. Hij miste half zijn schot, maar de thuisdoelman verkeek zich op de bal en het kleinood rolde tergend traag over de doellijn. Nog geen 5 minuten later was de score al verdubbeld. Raf alleen voor doel gebracht door Mertens omspeelde de doelman en vulde beheerst het mandje. Even later was het weer raak. Met prachtig 1 tijdsvoetbal werd het hele middenveld van de thuisploeg opgerold, waarbij Steven Mertens als laatste station de bal maar tegen de touwen te duwen had. En het doelpuntenfestival bleef duren, want even later kreeg de G.B. een licht toegekende strafschop na een fout op Schuiten. Raf trapte de elfmeter koelbloedig voorbij de thuisgoalie. Nog was de G.B. honger niet gestild want in de 20ste minuut plakte Raf met zijn 3de treffer van de middag de 0-5 op het scorebord. Hierna liet de G.B. het tempo zakken. De thuisploeg ging nu op zoek naar een eerredder en werd daarbij geholpen door de G.B. defensie. Door een slechte communicatie dus Reet en Brendan kwam een thuisaanvaller alleen voor doel, maar hij trapte overhaast naast. Even later devieerde Brendan een voorzet ongelukkig op eigen doel, maar tot zijn opluchting zag hij de bal via de binnenkant van de paal terug in het veld rollen. Toen vond Seeger het welletjes en hij trapte een bal die via de staak in zijn voeten rolde onhoudbaar in doel. Mooi doelpunt, koelbloedig afgewerkt, spijtig genoeg in eigen doel. De 1-5 stond op de bordjes. De Wrakken drongen nog wat aan, maar het was de G.B. die net voor het rustsignaal nog scoorde. Nu was Mertens die na een hoekschop de bal plots in de voeten kreeg en de netten deed trillen.

De tweede helft was er ondanks er nog 4 doelpunten vielen te veel aan. De match was immers al lang gespeeld en niemand had er nog echt zin in. Schuiten maakte na 5 minuten de supporters terug wakker met een mooi schot dat net onder de lat in doel belandde. De wrakken prikten echter meteen tegen en zo stond het al vlug 2-7. Hierna was het vat bij de Wrakken volledig af en kreeg de G.B. nog een 10-tal open kansen om de score verder op te drijven. De concentratie was echter volledig weg en alleen Seeger en Mertens slaagden er nog in eentje tegen de touwen te prikken. Net voor affluiten had Marnick nog een unieke kans om voor de G.B. de dubbele cijfers op het bord te zetten. Vanuit een moeilijke positie schoot hij krachtig richting goal. De thuisdoelman hield echter met een knappe reflex zijn genomen strafschop uit het doel. Zo bleef de 2-9 eindstand op het bord staan.

2-9 Kristof

- Steven Mertens werd voor de tweede week op rij tot man van de match verkozen. Een echte wedstrijd is het echter nooit geweest. Daarvoor kwamen de Wrakken dit keer te zwak voor de dag.

- Minder nieuws was wel dat Steven Schuiten terug gekwetst is. Zijn blessure was blijkbaar nog niet genezen en hij ligt terug uit.

Zaterdag maakt de G.B. de verplaatsing naar de Wrakken van Lummen.

De derde match van dit seizoen won de G.B.  thuis nog vrij makkelijk met 6-1. Ginder hebben we het echter altijd moeilijker. Het zal dan ook geen eenvoudige opdracht worden. Zeker omdat de G.B. nog steeds met een resem gekwetsten zit. Zowel Baar,Lange,Ruben en Stef zijn nog steeds onbeschikbaar. Daardoor hebben we maar net 11 man ter beschikking. Dit is een serieus risico, want zowel Brendan,Marnic als Steven Schuiten zijn niet volledig fit.

Iedereen wordt om 14.00h in de Kring verwacht.

Tegenwoordig werken de Wrakken hun thuismatchen af op het veld van Blauw-wit Genenbos. Deze ploeg is gestopt zodat ze steeds dat veld ter beschikking hebben. Na de match wordt er ook niet meer in Doozies Pub verzameld om een pintje te drinken, maar gewoon in de kantine van Blauw-wit Genenbos zelf.