PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Wit-Zwart - G.B.

Wedstrijdverslag

Al vanaf de aftrap had de G.B. tegen een verjongd Wit-zwart het moeilijk de wedstrijd in handen te nemen. Op het kleine veld zat de gemotiveerde tegenstander kort op de bal waardoor het combineren moeilijk lukte. Toch leek de wedstrijd na een kwartier al gespeeld. De G.B. scoorde namelijk 3 keer op 3 kansen. Twee keer via Arno en 1 keer de Lange. De 0-3 bleef echter niet lang op het bord staan. Fabio verkeek zich op een verre vrije trap en de 1-3 was een feit. De thuisploeg geloofde er terug in en probeerde zich op enthousiasme terug in de wedstrijd te knokken. De G.B. hield echter het hoofd koel en haalde de rust met een marge van twee doelpunten.

Direct na de rust dacht de G.B. helemaal op rozen te zitten. Arno scoorde namelijk via een knappe rush langs de flank zijn derde van de namiddag. Binnen de vijf minuten sloeg de thuisploeg echter al terug. Ze profiteerden van een foutje van Reet in het uitverdedigen en de 2-4 was een feit. De spanning was gelijk terug in de wedstrijd en de duels werden wat harder. Even leek het te ontsporen met enkele duels waarbij onze Ruben betrokken was, maar de brandjes werden al gauw geblust en beide ploegen gingen op een sportieve manier verder met de wedstrijd. In het laatste kwartier ging de thuisploeg resoluut op zoek naar de aansluitingstreffer en begon risicos te nemen. Daardoor kon de G.B. naar hartenlust counteren. Op een van die counters maakte Steven Mertens er op aangeven van Baar 2-5 van. Dit was de genadeslag voor Wit-zwart en de wedstrijd was gespeeld. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam er echter nog aan. De lange onderschepte de bal op eigen helft. In zijn ooghoek zag hij de thuisgoalie ver uit doel staan. En vanuit stand trapte hij schijnbaar moeiteloos de bal van op 60 meter tegen de netten. (We zijn dit ondertussen al gewend dat de Lange af en toe zoiets prachtigs uit zijn sloffen tovert dat er na de wedstrijd nog weinig over gesproken werd. Maar als zulke doelpunt in eerste klasse valt, laten ze dit het hele weekend zien en komt deze in aanmerking voor goal van het jaar). Daarna bloeide de wedstrijd dood en was het wachten op het eindsignaal. Doch kon de thuisploeg net voor affluiten nog scoren en zo stond de 3-6 eindstand op het bord.

Doelpunten:

0-1 Arno

0-2 Benji

0-3 Arno

1-4 Arno

2-5 Steven Mertens

2-6 Benji

Vervangingen: 35 Seeger door Steven Mertens

- Arno die een straffe wedstrijd speelde werd verdiend tot man van de match verkozen. Hij werkte hard en was op de flank een gesel voor de tegenstander. Bovendien scoorde hij nog 3 keer. De stage die hij vorige week is gaan volgen in Barcelona heeft duidelijk opgebracht.

- Steven Schuiten werd verdienstelijk tweede in het referendum, maar werd wel uitgeroepen tot man van de foto!

- T1 nam een gokje door de Reet op zijn 43 ste voor het eerst in zijn carrière op de laatste man te zetten. Dit pakte goed uit en hij speelde buiten een schoonheidsfoutje in de tweede helft een beresterke wedstrijd.

- Mercie aan Steven Mertens en Fabio om de G.B. in spelersnood te komen versterken. Fabio maakte wel een klein foutje bij het eerste doelpunt, maar stond daarna zoals steeds weer secuur te keepen. Steven werd voor een keertje in de voorlijn uitgespeeld en slaagde erin te scoren. Dit is zijn broer Kristof dit seizoen nog niet gelukt bij de G.B.

 

S Avonds vond er weer de jaarlijkse ondertussen legendarische kwis bij de Gul plaats. De vorige jaren was de G.B. telkens het 21 ste van de 25 ploegen geëindigd. Dit jaar wouden we beter doen en binnen de 20 eersten eindigen. We hadden er dan ook weken over nagedacht om een evenwichtig team samen te stellen. Uiteindelijk werd de G.B. vertegenwoordigd door Lenz-Witte-Baar-Brendan en ons nieuwe geheime wapen Marlies. De kwis werd serieus voorbereid en op een paar pintjes na onthield iedereen zich van alcohol. Na 4 rondes stonden we op een legendarische 8ste plaats. Toen werd het spannend want de erotische ronde waar we steeds slecht op scoren kwam er aan. Maar het geluk was aan onze zijde want net op dat moment kwam steven schuyten binnen en bijna al de vragen van de erotische ronde werden correct ingevuld. De top 10 zat er even in, maar half weg waren we toch naar de 11de plaats gezakt. Het tweede gedeelte echter begon onze ploeg het fysiek wat zwaar te krijgen en zakten we nog wat verder weg. Een groot voordeel hadden we wel. Lawaaimaker Mertens was er dit jaar niet bij en we konden tot de laatste vraag alles horen. De Lange kwam ons nog versterken en ondanks de fysieke vermoeidheid bleven we vechten als leeuwen. uiteindelijk strandden we op de 14de plaats. Een onverhoopt legendarische prachtige score. Een dikke proficiat aan het hele team. Benieuwd of deze score ooit nog verbeterd zal worden.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag moet de G.B. aantreden tegen de buren van Wit-zwart Zolder.

Eind vorig seizoen hebben we hen nog geklopt met 6-2. Maar naar verluid zijn die gasten dit seizoen wel verjongd en vooral versterkt. Het belooft dus een zware wedstrijd te worden.

Voor de tweede week op rij heeft de G.B. selectieproblemen. Brendan vorige week door knie gezakt zal waarschijnlijk lange tijd afwezig zijn.  Ook Stef en onze scoringsmachine Raf zijn niet van de partij. Gelukkig is Pieter net op tijd terug van vakantie en is Ruben ook present.Fabio komt plaats nemen onder de lat.

Wit-Zwart speelt op het veld van Jochem. Centrum Zolder.

Hun Clublokaal situeert zich tegenwoordig langs de oude Kring. De naam hiervan is ondergetekende vergeten.

 

Iedereen wordt omstreeks 14:00h in de Kring verwacht.

 

savonds is er ook de jaarlijkse Kwis op de Gul. We moeten minstens met vijf man aanwezig zijn.Wie zich geroepen voelt, hou de avond vrij.

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen