PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Veteranen Stal Sport - G.B.

Wedstrijdverslag

De G.B. geeft de overwinning weg in de slotminuut

 

. De zoektocht naar een elfde speler liep dit keer maar net goed af. In laatste instantie kwam William (maat van Raf) ons elftal compleet maken. Ironisch genoeg bleken we plots over 12 spelers te beschikken. Steven Schuiten was tegen alle verwachting in reeds wedstrijdfit na zijn spierscheur in de kuit van enkele weken terug.

 

De wedstrijd kwam traag op gang. Veel balverlies en slordige passes aan beide kanten. De eerste halve kans was voor Stal. Een Stalse aanvaller kwam net een voetje te kort om een te stil getrapte terugspeelbal om te zetten in een doelpunt. Na een kwartier kwam de G.B. voor de eerste maal aan het venster piepen. Raf rolde de Stalse rechterflank op en legde de bal terug op Schuiten. Deze had vanop 5 meter de hoek maar uit te kiezen. De bal maakte echter net voordat Steven het leder raakte een rare capriool en hij zag zijn doelpoging ver de Stalse velden invliegen. De G.B. probeerde hierna door te drukken, maar op het kleine hobbelige veld was het moeilijk vloeiende acties tot een goed einde te brengen. Verder dan enkele halve kansjes kwamen ze dan ook niet. Tot plots een Stalse verdediger een voorzet van Steven Mertens keihard op eigen doel kopte. De G.B.-aanhang zag de netten reeds trillen, maar de thuisgoalie hield met een ultieme reflex zijn doel nog schoon. Dichter bij een doelpunt zou de G.B. de eerste helft niet meer komen. Het was integendeel Stal dat in de slotminuten nog het gevaarlijkst was. Eerst was Arno nog net op tijd terug om een dreigende voorzet in corner te trappen. Op deze hoekschop was het weer bijna prijs. Gelukkig stond Nick in een bos van spelers op de juiste plaats om net voor de doellijn de bal weg te werken. Zo werd met een brilscore de kleedkamers opgezocht.

Ook het eerste gevaar na de rust was voor Stal. De pas ingevallen Reet liet zich in zijn eerste spurtduel verrassen. Gelukkig trapte de Stalse aanvaller de bal overhaast naast de kooi. Daarna was het vooral de G.B. dat op zoek ging naar een doelpunt. Stal speelde echter met veel volk achter de bal en de G.B. had het zeer moeilijk om hun defensieve blok te ontwrichten. Vooral met de buitenspelval konden de G.B.-ers moeilijk overweg. Veel te dikwijls werden ze terecht door de scheidsrechter teruggefloten. Arno slaagde er toch 1 keer in de opgezette val te omzeilen, maar hij schoot alleen voor doel pal op de goed uitgekomen doelman. Even later kende Steven Schuiten opnieuw brute pech, toen hij een voorzet van Mertens weer zag misbotsen op het moment dat hij wou afdrukken. Doch in de twintigste minuut kreeg de G.B. loon naar werken. De doorgedrongen Raf werd nog net door een Stalse verdediger afgehouden. Steven Mertens haalde de weggewerkte bal echter nog op en bracht deze voor doel waar de volledig vrijstaande William het leder ongenadig tegen de netten trapte. Even later was de score bijna verdubbeld, maar Steven Mertens door onze draaischijf Pieter alleen voor doel gebracht besloot op de doelman die met een knappe reflex Stal in de wedstrijd hield. De G.B. verkwanselde nog enkele halve kansjes, maar was niet ongerust want Stal leek niet bij machte nog iets terug te doen. De buit leek binnen! Tot in de blessuretijd de G.B. defensie blunderde. Stal kreeg tot hun eigen verbazing een doelpunt in geschenkverpakking cadeau. De scheidsrechter floot hierna meteen af en de G.B. zocht ontgoocheld de kleedkamers op.

 

Doelpunten:

55 min. 0-1 William

70 min. 1-1 Stal

 

Vervangingen: 35 min. Marnick door Reet

 

- Steven Mertens werd na een knappe match weerom tot man van de wedstrijd verkozen

. - Dit gelijkspel voelde na de late treffer aan als een nederlaag. Toch zat de sfeer er weer vlug in na de match en werd de ontgoocheling met het welgekende vocht vlug doorgespoeld.

- Positieve noot is dat Steven Schuiten de wedstrijd heeft kunnen uitspelen zonder last te ondervinden van zijn blessure. Als we nu het trio Baar,Lange en Ruben binnenkort terug kunnen recupereren is de acute spelersnood verleden tijd. Dit zal nodig zijn met het zware programma in het vooruitzicht. Beginnend met de derby tegen Onder de toren Bascule volgende week.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag maakt de G.B. de verplaatsing naar Stal. Het laatste duel tussen beide ploegen dateert van september 2012. Toen won de G.B. moeizaam op een diefje met 2-1. T1 verwacht dan ook een moeilijke wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Vooral omdat de G.B. nog steeds een resem basisspelers moet missen wegens blessures. Baar,Lange,Ruben en Schuiten zijn nog steeds onbeschikbaar. Ook Stef moeten we zaterdag missen wegens familiale verplichtingen. Hierdoor hebben we momenteel maar 10 spelers ter beschikking. T2 is nog naarstig op zoek naar een 11de man, maar dat blijkt dit keer niet zo simpel te zijn.

Iedereen wordt om 14.00h in de Kring verwacht.

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen