Veteranen Heusden - G.B.

Wedstrijdverslag

G.B. klopt veteranen Heusden na spannende derby.

Op het weer konden we het niet steken. Een aangenaam herfst zonnetje met een 20 graden op het metertje. Ideaal om een partijtje te ballen. Ook de 4 velden van Heusden sk lagen er prachtig verzorgd bij. Veel betere grasmatten gaan we dit seizoen niet meer ondere onze schoenzolen voelen. Met een goed gevoel en vol vertrouwen stapten we dan ook met bijna onze voltallige kern het veld op. Bijna , want alleen Seeger (hoogtestage Frankrijk) en Cams (avondmatch) waren niet van de partij. Cams was natuurlijk wel alom aanwezig tijden de opwarming en naast het veld.

Met enkele minuten vertraging werd de wedstrijd om 15:05 op gang getrapt. Het is heel moeilijk iets te schrijven over de eerste helft. Niet dat het slecht was , maar beide ploegen hielden elkaar perfect in evenwicht. Veel inzet en duels maar over 35 minuten slaagde men er niet in een volwaardige doelkans af te dwingen. Bossie kreeg in het wedstrijd begin wel een halve kans toen de thuis goalie iets te vlug uit zijn doel kwam. Deze zette dit echter recht door het schot van Bossie knap te pareren. Van Heusden kant konden we eventueel 2 schoten vanuit de tweede lijn noteren, waar onze doelman Flavio echter weinig moeite mee had. Zo werd er met een logische brilscore de rust ingegaan, met Heusden misschien wel lichtjes de winnaar op punten.

De tweede helft leek dezelfde kant op te gaan. Een G.B. doelpunt dat in de vijfde minuut uit de lucht viel veranderde echter alles. Senne was de doelpuntenmaker van dienst die na een assist van Steven Mertens met een gelukje de 0-1 op het bord zette. Dit doelpunt gaf G.B. vleugels want plots was men heer en meester. Een aangeslagen thuisploeg liep nu achter de feiten aan. G.B. dwong kans op kans af. Steven Mertens en Pieter kregen beide binnen de minuut een goede mogelijkheid, maar de thuis doelman redde knap. Ook Senne had even later de 0-2 op de voet maar miste eveneens. Daarna was het weer de beurt aan Steven Mertens die met het hoofd de hoek maar uit te kiezen had maar pal op de keeper kopte. Diezelfde Mertens klopte even later de keeper dan toch, maar nu haalde een Heusdense verdediger in extremisch de bal van de lijn. Na twintig minuten toch eens een eerste keer Heusden maar een poging tot lob dwarrelde een metertje over doel ging. Verder was het al de G.B. dat de klok sloeg. Het bleef echter spannend want naar tegenwoordig wekelijkse gewoonte slaagde G.B. er wel in een karrenvracht open kansen af te dwingen maar ze even goed allemaal professioneel om zeep te helpen. MK kreeg nog de grootset mogelijkheid maar ook hij schoot een open kans onbegrijpelijk over een leeg doel. Tien minuten voor tijd dan toch eindelijk de verlossing. De sterk ingevallen Golden Boy Schuyten kwam via een prachtige assist van MK oog in oog met de thuisdoelman. Hij bleef kalm en de bevrijdende 0-2 stond eindelijk op het bord. Amper een minuut later lag nummer drie bijna in het mandje. Lange zijn kanon stond echter ook niet op scherp na nochtans weer een mooie assist van MK. Niet erg want de buit leek toch binnen dacht men bij de G.B., tot 4 minuten voor tijd Heusden vanuit het niets de aansluitingstreffer scoorde. Plots was alle spanning weer terug. Net voor affluiten scheelde het dan ook niet veel of de bordjes stonden alsnog gelijk. Gelukkig werd dit keer het missen van al die kansen niet cash betaald en was de zege een feit toen het bevrijdende laatste fluitsignaal het einde van de wedstrijd aan gaf.

Vervangingen:

35min. Tom door Joris

50 min Bossie door Kristof

55 min . Senne door Steven Schuyten

Doelpunten:

0-1 Senne

0-2 Steven Schuyten

- Het treffen tussen de buren werd dit keer een sportieve aangename wedstrijd waarin vooral gevoetbald werd en weinig gediscuteerd. Dit mede ook dank zij de scheidsrechter die de touwtjes stevig in handen hield en een hele correcte en secure wedstrijd floot.

- G.B. speelde een straffe tweede helft. Op basis hiervan kan gesteld worden dat de zege verdiend was.

- Brecht die een beresterke wedstrijd speelde als laatste man werd verdiend tot man van de match verkozen. Hoewel iedereen een dikke pluim verdient voor hun inzet en prestaties.

- De tol van de overwinning is wel redelijk zwaar. Ondanks de sportieve wedstrijd en er zeker geen zware overtredingen te noteren waren vielen er maar liefst 3 GB-ers uit. Zowel Senne,Tom als Bossie moesten geblesseerd de arena verlaten. Hopelijk vallen de blessures mee en kunnen we weer snel op hen rekenen.

- Tenslotte weerom dank aan onze supporters om weer talrijk voor, tijdens en na de match aanwezig te zijn!!!!!!!

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen maakt de G.B. de korte verplaatsing naar onze buren van Heusden Sk. De veteranen van Heusden hebben een zeer sterk elftal waartegen de G.B. het altijd moeilijk heeft.  Vorig seizoen wonnen we thuis wel met 2-1 na een duel op het scherp van de snee...

Na een moeizame start van het seizoen staat de G.B. bijna op punt en kunnen we morgen op bijna alle spelers rekenen. Stef die al enkele weken sukkelt met een dijblessure is er morgen niet bij.  Wel komt Thoelen terug de verdediging met Cams Nick Marnick en versterken en maakt Flavio zijn debut in doel.  In het midden is Lange terug met Joris, Brecht, MK, Brendan en Senne aan zijn zijde.  Vooraan kan Witte rekenen op zijn gouden driehoek Steven, Pieter en Bossie.  Zo kan T1 morgen rekenen op 14 spelers.  T3 die niet fit genoeg is voor deze topper valt buiten de kern en komt supporteren!!

We verwachten morgen 14 frisse en nuchtere GB-ers aan de aftrap!!