Veteranen Helchteren - G.B.

G.B. sluit 2019 af met klinkende zege.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor G.B. Al na 1 minuut lag de bal in het mandje. Vogel kreeg het leder cadeau van de thuisdefensie, nam dit beleefd aan en de 1-0 was een feit. Een supergemotiveerd G.B. drukte door en voor Helchteren het goed en wel besefte lag de tweede treffer al tegen de touwen. Het was Robin die deze voorzijn rekening nam. 5 minuten later stond Robin weer aan het kanon en knalde hij droog de 0-3 binnen. Kan ik ook dacht Joris en binnen de minuut tekende hij de 0-4 aan. En jawel nog eens 2 minuten later was weer de beurt aan Robin om na een prachtige combinatie met Caubergs de 0-5 binnen te duwen. Er waren je leest het goed nog maar amper 14 minuten gespeeld en de forfaitscore stond al op het bord. Na een kwartier kwam Helchteren ook een eerste keer opzetten. En meteen was het ook raak. Eerst werd onze gelegenheidsdoelman Doumkos nog gered door de lat maar 30 seconden later lag de bal na een terecht toegewezen strafschop op de stip. Doumkos koos nog de goede hoek maar was toch verslagen en de 1-5 was een feit. Geen nood echter want een paar minuten later was het aan de andere kant weer kassa. Conte toverde op een verre bal van Doriano een prachtige controle uit zijn schoenen. Hij gaf dan nog eens de perfecte assist aan Vogel die met zijn tweede van de namiddag de 1-6 aantekende. G.B. gunde Helchteren geen moment van rust en een paar tellen later was het weer van dat. Eerst miste Brecht nog een strafschop maar de bal werd slecht weggewerkt en Conte zette nummer 7 op het bord. Het laatste woord van de eerste time was echter aan onze topschutter Robin die in minuut 30 ogenschijnlijk simpel de onwaarschijnlijke 1-8 ruststand op het bord zette.

De tweede helft was een pak minder spectaculair. Helchteren had besloten dat de open deur dag voorbij was en stond nu wel goed georganiseerd te verdedigen. Bij G.B. was de scherpte van de eerste time ook zoek. Terwijl de supporters de eerste helft niet durfden omhoog kijken omdat ze anders een doelpunt zouden missen was er nu een pak minder te beleven. Pas na een kwartier viel er een eerste gevaar te noteren. Baldelli haalde uit maar de thuisdoelman redde knap. Het Helchteren sluitstuk onderscheidde zich even later nog eens op een schot van Robin. Dat kan ik ook dacht onze Doumkos en ook hij weerhield met enkele knappe tussenkomsten de thuisploeg van een doelpunt. Verder gebeurde er echter nog maar weinig en heel de tweede time leek een maat voor niets te worden. Doch in de 25 ste minuut kopte Robin een strakke voorzet van Joris prachtig tegen de touwen en was de 1-9 alsnog een feit. G.B. wou hierna nog op zoek gaan naar de dubbele cijfers maar de scheids vond het welletjes en maakte 5 minuten te vroeg een einde aan de wedstrijd.

- Schitterende reactie van G.B. op de nederlaag van vorige week. Vooral de eerste helft waar G.B. hoog druk bleef zetten wat leidde tot een ongeziene doelpuntenkermis was er eentje om te onthouden.

- Robin die maar liefst 5 treffers voor zijn rekening nam werd tot man van de match verkozen.

- Zo wordt het jaar 2019 in schoonheid afgesloten. Het werd dan ook weer een schitterend onvergetelijk jaar voor de GB-ers. De eerste helft van 2019 werd met 23 overwinningen op een rij afgesloten. Dit seizoen begin september werd dan de eerste nederlaag tegen een competitieploeg uit Mol geslikt. Hierna draaide de motor echter terug op volle toeren en volgden zeges elkaar op. Enkel OC76 en vorige week Ubbersel slaagden er nog in G.B. in het zand te doen bijten. Zo werd 2019 afgesloten met 35 overwinningen en 3 nederlagen. Opmerkelijk geen enkel gelijk spel. Chapeau aan heel het team.

- Op naar 2020 om er weer een topjaar van te maken. We krijgen 4 januari al gelijk de moeilijke topper tegen ODT Bascule voor de kiezen. Na de feestdagen dan ook iedereen op post om het nieuwe jaar goed in te zetten!

Voetbalvrienden,

​Morgen maakt de GB de verplaatsing naar Helchteren, laatste confrontatie nog een ruime zege 8-1. Dit wil absoluut niks zeggen want tegen deze ploeg hebben we het altijd zeer moeilijk. Na het pijnlijke derbyverlies van vorige week verwacht T4 vanaf nu geen enkel puntenverlies meer tot het einde van het seizoen!!! Er moet gevochten worden voor elke bal en voor elkaar gewerkt worden zoals een echte Gb’er! Voor zaterdag een kern van maar liefst 13 machines: in doel kunnen we weer rekenen op “armyboy” Doumkos, de achterlinie onder leiding van “houthakker” Stef. “Italian stallion” Baldelli, “uitschuifbare benen” Nick en “T4” Marnick. Het hart van de ploeg: “Bulldozer” Cauwbergs, “King” Cuppie en “KDB” Paletti. Met onze lopers “sloddervos” Doriano, “daretozlatan” Conte en “Iniesta” Bavo. En dan hebben we nog de Kryptonite van elke verdediging: spitsenduo “all star” Robin en “werkpaard” Vogel! Met deze ploeg moeten we elke tegenstander van de kaart vegen..

​C'mon GB !!!!

We komen samen om 14u in de kring.

​Voor wie rechtstreeks gaat:

Lakerheiweg
3530 Houthalen-Helchteren
(Langs de terreinen van RS Laak)

1 min 0-1 Vogel
5 min 0-2 Robin
10 min 0-3 Robin
11 min 0-4 Joris
14 min 0-5 Robin
16 min 1-5
20 min 1-6 Vogel
23 min 1-7 Conte
31 min 1-8 Robin
60 min 1-9 Robin

35 min Bavo door Baldelli