Veteranen Helchteren - GB

Zuinige zege na zeer matige vertoning.

Aan het weer zou het zeker niet liggen. Met 22 graden op de teller en een heerlijk nazomerzonnetje was het ideaal voetbalweer. Het veld bleek echter van mindere kwaliteit te zijn waardoor het enthousiasme al een flink stuk temperde.

De wedstrijd begon nochtans veelbelovend. Al in de eerste minuut stuurde Seeger Robin het straatje in. Deze twijfelde niet en legde meteen de 0-1 in het mandje. Daarna was het tot minuut 10 wachten eer er nog iets te noteren viel. Wel meteen een dot van een kans voor G.B. Robin zette immers zichzelf met enkele knappe dribbels alleen voor doel maar knalde daarna het leder recht op de thuisgoalie. Dit was wel de start van een sterk G.B. kwartiertje waarbij enkele knappe aanvallen in elkaar geknutseld werden. Brendan was hierbij de eerste die aan het kanon stond, maar zijn schot ging net naast. Een minuut later leek Cuppi een voorzet van Robin in doel te leggen , maar een Helchteren veteraan stond nog op de doellijn en werkte in extremisch weg. De G.B.-druk bleef echter aanhouden en pal op minuut 21 scoorde Robin zijn tweede van de namiddag. Assist gever van dienst was Jolan. De hele Helchterense defensie verkeek zich immers op zijn verre uittrap. Robin zette zijn turbo aan, liep iedereen er af en de 0-2 was een feit. G.B. op rozen. Daarna zakte het tempo echter en kwam de thuisploeg enkele keren gevaarlijk opzetten. Gelukkig stond Jolan sterk te keepen en had hij een knappe beenreflex in huis toen hij oog in oog kwam met een thuis spits. Toen hij even later toch geklopt was kon Stef nog voor de lijn een tegendoelpunt voorkomen. Zo haalde G.B. moeizaam maar toch met een mooie dubbele voorsprong de rust.

De rust had G.B. blijkbaar geen goed gedaan. Men begon immers zeer zwak aan de 2de time. De thuisploeg domineerde en ging op zoek naar de aansluiting. Echte kansen creëren lukte de thuisploeg aanvankelijk echter nog niet. G.B. kwam er na 10 minuten eindelijk een eerste keer uit. Robin werd nogmaals het staartje ingestuurd maar werd net het scoren belet door de goed uitgekomen doelman. Een minuut later werd diezelfde Robin binnen de grote rechthoek heel duidelijk foutief tegen de grond gewerkt. Tot ieders verbazing reageerde de scheidsrechter niet en ging het spel gewoon door. Na deze korte G.B. opflakkering was het weer al de thuisploeg wat de klok sloeg. En dit keer moest G.B. wel kansen toestaan. Jolan stond echter gelukkig zeer sterk te keepen en hield 4 tal knappe reddingen zijn netten schoon. Zo bleef de aansluitingstreffer uit en doofde het Helchterense kaarsje langzaam uit. De laatste 10 minuten waren immers terug voor de G.B. Baldelli en Bossie kregen elk nog een unieke kans om een derde G.B. treffer aan te tekenen maar misten beide. Ook Robin ging nog eens op wandel binnnen de grote rechthoek. Opnieuw werd hij duidelijk foutief (dit keer door de goalie) horizontaal gelegd. De scheids die voor de rest wel een degelijke wedstrijd floot was zaterdag echter niet zinnens een elfmeter toe te kennen en weigerde weerom de bal op de stip te leggen. Veel maakte het echter niet meer uit want de G.B. kwam niet meer in de problemen en zo werd deze mindere wedstrijd toch met een zege afgesloten.

1 min. 0-1 Robin

21 min. 0-2 Robin

35 min. Seeger door Bossie

35 min. Brecht door Steven Mertens

- Zeer matige wedstrijd waarbij de slechte staat van het veld wel een rol speelde.

- Jolan die ons bij momenten recht hield werd verdiend tot man van de match verkozen. Trouwens dikke merci  om ons uit de nood te helpen makker.

- Net voor tijd liep onze spits Robin ongelukkig een verrekking op. Hopelijk valt de blessure mee en kunnen we onze topschutter vlug terug op het veld zien.

Voetbalvrienden,

Morgen nemen we het op tegen de veteranen van Helchteren. De laatste wedstrijd van ongeveer een jaar geleden eindigde op een 3 - 3 gelijkspel.  Dit is een zeer moeilijke tegenstander waar de GB het altijd zwaar tegen heeft!!!

De GB kan morgen rekenen op een 14 man sterke kern, enige afwezigen zijn Reet, Cams, Lange, Mk, Ferla en Schuyten.