Veteranen Helchteren - G.B.

G.B. verspeelt zege in slotseconde

Beide ploegen besloten de studieronde over te slagen en gooiden meteen de beuk er in. De G.B. leek ook al meteen te score. Marnick zag zijn schot echter tegen de paal belanden. Pieter probeerde de rebound nog binnen te duwen maar kwam net te laat. Even later was het aan de overkant bijna raak. Flavio leek geklopt maar werd gelukkig bijgestaan door Joris die de bal op de lijn rustig weg werkte. Daarna was het weer de beurt aan G.B. Steven Mertens kwam echter een haarlengte te kort om een voorzet van Pieter binnen te knikken. Ook dit keer reageerden de thuisploeg meteen met een loeier vanuit de tweede lijn. Flavio pareerde echter knap en hield zijn netten alsnog schoon. Na deze veelbelovende start zakte het spelniveau. Langs beide zijde wel veel inzet en vechtlust, echter ook te veel balverlies en slechte passes. Pas 10 minuten voor rust terug enige opschudding. Steven Mertens zette met een prachtige lange bal Pieter alleen voor doel, die het leder echter pal op de goed uitgekomen thuisgoalie knalde. Een minuut later kreeg Pieter een herkansing. Ditmaal leverde Tom de perfecte assist af. Pieter miste nu niet en legde met een mooie lob de 0-1 in het mandje. Lang kon G.B. echter niet genieten van zijn voorsprong. Een paar minuten later scoorde de thuisploeg na een mooie aanval immers al de gelijkmaker. Zo werd er met een 1-1 op het bord de koffie opgezocht.

Helchteren begon het sterkst na de rust. De G.B. defensie werd onder druk gezet en Flavio moest een paar keer knap ingrijpen om de G.B. van een achterstand te behoeden. Pas na 10 minuten stak de G.B. terug zijn kop aan het venster. Seeger haalde knap uit maar zag zijn schot de lat scheren. Ook Bram en Bossie waren even later gevaarlijk maar de thuisgoalie weigerde zich gewonnen te geven. De G.B. leek wel opnieuw de wedstrijd naar zich toe te trekken maar net op dat moment scoorde de thuisploeg plots de 2-1. De rechterflank van de G.B. werd hierbij iets te simpel opgerold en Flavio werd kansloos geklopt. Binnen de minuut stelde G.B. echter orde op zaken. Pieter werd na de aftrap meteen door Senne alleen voor doel gezet en knalde koelbloedig de 2-2 tegen de touwen. De thuisploeg leek aangeslagen van deze opdoffer want G.B. nam het heft stevig in handen en was nu de gevaarlijkste ploeg. Seeger had 10 minuten voor tijd de 3-2 aan de voet maar knalde oog in oog met de thuisgoalie de bal ongelukkig tegen de dwarsligger. Niet getreurd echter want een minuut later haalde Pieter onverwacht uit en poeierde de 2-3 tegen de touwen. G.B. op rozen en de thuisploeg moest nu risico’s nemen op zoek naar de gelijkmaker. Zo kon G.B. naar hartenlust counteren en kreeg men nog 2 unieke mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Seeger en Bram lieten echter de open kansen liggen en zo bleef het spannend tot de laatste seconde. Deze laatste seconde was er te veel aan voor de G.B. Op een heel ongelukkige wijze liet men zich in de luren leggen en scoorden de bezoekers alsnog de 3-3.

35 min Steven Mertens door Seeger

0-1 Pieter

2-2 Pieter

2-3 Pieter

- Het was een aangename wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar waard waren. Natuurlijk spijtig dat G.B. in de allerlaatste seconde de gelijkmaker moest slikken maar uiteindelijk was dit over de gehele wedstrijd bekeken misschien wel de juiste uitslag. Uiteindelijk had het ook 4-4 of 5-5 kunnen worden, maar de twee ploegen konden rekenen op een sterke doelman die beide op niveau stonden te keepen.

- Pieter die als vanouds weer de weg naar het doel gevonden heeft en er 3 binnen lapte werd tot man van de match verkozen.

- Ondertussen heeft onze gouden schoen van het eerste uur Schuyten wel de leiding overgenomen van Lange in de tussenstand man van het seizoen. Hoewel volgens mij hij dit weekend stemmen gekregen heeft van Lenz en Bossie omdat hij hen op vrijdag leren vissen heeft. 

Voetbalvrienden,

​Morgen maakt de GB de verplaatsing naar Helchteren waar we de degens kruisen met de plaatselijke veteranen.
​Bij de laatste 2 ontmoetingen werd het telkens 3-1 & 1-3 in het voordeel van de GB maar dit zegt echter niets!!!
De uitslagen op de site van de veteranen liegen er niet om!!! 5 winst matchen op een rij!!!

​De GB is reeds 9 matchen ongeslagen is van plan hier een einde aan te maken en voor hun 10de ongeslagen match te gaan!!!
​Dit moeten we wel doen zonder onze man in form Lange, Nick ( vakantie ), Baldelli ( werk ) en Stef en Cams ( ziekte ).
​Toch kan T1 morgen rekenen op 12 fitte spelers. Met Flavio in doel, Thoelen Marnick en Schuyten in de verdediging, Bram Brendan Senne Joris en beest Mertens in het middenveld. Bossie Seeg en gouden schoen Pieter in de spits kan T1 een lekker ploegje op de mat zetten.

Als we 10 matchen ongeslagen blijven trakteert T2 naart schijnt?! :-)

​C'mon GB !!!!

We komen samen om 14u in de kring.

​Voor wie rechtstreeks gaat:

Lakerheiweg
3530 Houthalen-Helchteren
(Langs de terreinen van RS Laak)

​PS: Voor de klassements mannen van man v h seizoen deze kunnen dit weekend bonuspunten pakken door de afwezigheid van Lange en Nick!!