Veteranen Helchteren - G.B.

Sterk G.B. gaat ook winnen op Helchteren.

De eerste tien minuten hielden beide ploegen elkaar volledig in evenwicht. Ze schilderden mooie combinaties op de mat, maar slaagden er niet in doelgevaar te creëren. Tot plots in de tiende minuut Lange met een perfecte pas van 40 meter Brendan het straatje instuurde. Deze zette het leder mooi voor doel waar Seeger met het hoofd de 0-1 binnen knikte. Dit was voor de G.B. meteen het signaal om de wedstrijd stevig in handen te nemen. De thuisploeg geraakte nauwelijks nog over de middenlijn en G.B. creëerde plots wel een hele resem kansen. Eerst via Arno diep gestuurd door Bosman. Maar zijn schot ging net voorlangs. Daarna was het Pieter die 2 keer recht op de doelman besloot. Nog geen minuut later zag Lange zijn afstandsschot via de lat over doel vliegen. Ook Bosman en Seeger lieten nog 2 zeer goede mogelijkheden liggen en zo bleef de kloof maar 1 doelpunt. Pas in de 25ste minuut slaagde Helchteren er in voor het eerst iets terug te doen. Fabio leek geklopt, maar gelukkig voor de G.B. bracht de dwarslat redding. Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg de G.B. eindelijk loon naar werken. Pieter kwam na een prachtige assist van Bossie alleen voor doel, bleef kalm en legde de 0-2 tegen de netten. Nauwelijks een minuut later scoorde G.B. bijna een derde maal. Een prachtige loeier van Brecht ging echter millimeters over doel en zo bleef de 0-2 tot aan de rust op het bord.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor de G.B. Al na 1 minuut slaagde Helchteren er immers in de aansluitingstreffer te scoren. Te slap verdedigen na een vrije trap zorgden ervoor dat Fabio geklopt was en de thuisploeg er plots weer in geloofde. De G.B. liet het echter niet aan zijn hart komen en nam gelijk weer de teugels sterk in handen. Er werden echter weer een hele resem kansen de nek omgewrongen. Zowel Seeger, Pieter als Bosman scoorden bijna, maar de bal weigerde alsnog het mandje in te rollen. Zo bleef de thuisploeg in de wedstrijd, maar ze slaagden de hele tweede helft er niet meer in Fabio nog te bedreigen. Het was wachten op de genadeslag en 10 minuten voor tijd was het eindelijk zo ver. Lange op assist van Pieter knalde de bal enig mooi in de kruising en zette zo de 1-3 eindstand op het bord. De laatste 10 minuten hoefde het voor de G.B. niet meer en de thuisploeg was niet meer bij machte iets terug te doen. Zo bracht de G.B. een aartsmoeilijke verplaatsing tot een goed einde en de 3 punten mee terug naar Eversel.

0-1 Seeger

0-2 Pieter

1-3 Lange

35 min.  Brendan door Reet

• Weerom knappe wedstrijd van de G.B. tegen een sterke tegenstander. Het grote deel van de wedstrijd gedomineerd en de meeste kansen afgedwongen. Uiteindelijk ook de meeste doelpunten gemaakt en dan ook meer dan verdiend met een zege teruggekeerd uit Helchteren.
  • De Lange was weer als vanouds sterk op dreef en werd verdiend tot man van de match verkozen. Hij vond ook voor het eerst dit seizoen de weg naar de netten. Een prachtig doelpunt waarmee hij de thuisploeg definitief uittelde.

Zaterdag gaat de G.B. op bezoek bij de Veteranen van Helchteren. Dit  belooft zoals steeds een moeillijke wedstrijd op het scherp van de snee te worden. Vorig seizoen klopten we hen wel 2 keer. Maar vooral in Helchteren moest de G.B. alles uit de kast halen om de zege naar zich toe te trekken. Makkelijk zal het dus zeker niet worden, maar als we het niveau van vorige week kunnen benaderen is een zege zeker mogelijk.

T.o.v. vorige week recupereren we Pieter,Raf en Reet.  Steven Schuyten (lies) en Steven Mertens (1 weekend uitgeleend) ontbreken echter.

Zonder verdere afzeggingen beschikken we dan ook over een kern van 12 spelers.