Veteranen Hal - GB

Prachtige zege na straffe match!

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de G.B. Pieter probeerde te lokale goalie van ver te verschalken maar zijn lob ging volledig de mist in. Daarna was het voor G.B. zwoegen om een goed en snel combinerend Hal af te houden. De thuisploeg slaagde er echter ondanks het lichte overwicht niet 1 keer in Stan te bedreigen. Op het kwartier Plots open kans voor Pieter. Hij werd alleen voor doel gezet maar knalde recht op de goed uitgekomen doelman. Geen 0-1 maar blijkbaar wel een kantelpunt in de match. De G.B. nam immers het commando resoluut over. Men heerste nu en creëerde doelgevaar. De Halse goalie stond echter straf te keepen en hield met enkele prachtige reddingen alsnog zijn netten schoon. Zo werd met een brilscore de rust in gegaan.

Na de rust legde G.B. meteen een verschroeiend tempo op. Hal kreunde onder de druk en werd met de rug tegen eigen doel geplakt. Al gelijk kreeg Baldelli een mooie kans , maar hij knalde vanuit een schuine hoek naast. Daarna was het de beurt aan Lange om zijn kanon boven te halen, maar weer pareerde het Halse sluitstuk de bal. Ook Pieter en Steven Mertens botsten op de thuisdoelman die onklopbaar leek. Zeker toen hij met een ongelooflijke reflex een gemaakt doelpunt van Kristof in extremis nog uit zijn kooi ranselde. Zo veel kansen maar geen doelpunt. Bij de G.B. begon men te vrezen voor het alom gekende deksel. In de 55 ste minuut echter viel de 0-1 dan toch. Na een prachtige assist van Kristof legde Stephano eindelijk koelbloedig de 0-1 in het mandje. De thuisploeg probeerde hierna iets terug te doen, maar een zeer hard werkend G.B. hield vrij makkelijk stand. Het Halse gevaar kwam enkel van enkele stilstaande fases. De G.B. defensie met in de hoofdrol de overal aanwezige Steven Schuyten gaf echter geen krimp. De tijd tikte in het voordeel van de G.B. en de thuisploeg zette de laatste vijf minuten een alles of niets offensief in. De G.B. profiteerde optimaal van de ruimte die het nu kreeg en scoorde amper een minuut later de 0-2. Dit was een prachtig doelpunt waarbij Seeger met een splijtende pas Baldelli vrij speelde. Deze draaide zich knap vrij en bediende Pieter die genadeloos binnen knalde. Match gespeeld en de thuisploeg moest nog de kelk tot de bodem ledigen. Net voor affluiten scoorde Pieter immers nog zijn tweede van de namiddag en legde zo de 0-3 eindstand vast.

35 min Marnick door Seeger

35 min Brendan door Kristof

0-1 Stephano

0-2 Pieter

0-3 Pieter

- Wat een cup match. Iedereen was het over eens dat dit wel de beste wedstrijd van het seizoen was. De tegenstander had een zeer sterk team opgesteld en zijn zinnen gezet om de G.B. een nederlaag aan te smeren. Dat we zulk team op zulke verdiende manier kloppen, daar kan je alleen maar chapeau op zeggen.

- En of het een zware wedstrijd was. Iedereen zat na de match redelijk dood. Zelfs onze marathon man Lange zijn wijzertje stond in het rood.

- Elke speler verdiende zaterdag een pluim voor zijn prestatie en inzet. Steven Schuyten echter was wel de grote uitblinker. Hij werd met maar liefst 21 stemmen en een straatlengte voorsprong tot man van de match verkozen.

Zaterdag maakt G.B. de verplaatsing naar Berkenbos. Daar treffen we de verteranen van Hal. Ondanks het feit dat we tegen hen al een tijdje niet meer verloren hebben wordt dit een aartsmoeilijke opdracht. Hal heeft tegenwoordig immers een sterk elftal dat zelden verliest. Doch gaan we vol vertrouwen naar ginder en gaan we er alles aan doen om onze ongeslagen status staande te houden.

Brecht,Senne, Reet en Nick zijn niet van de partij.

Zonder last minut afmeldingen beschikt T1 dan nog over 13 spelers.