Veteranen Hal - G.B.

De G.B. boekt 2de forfaitzege op rij.

Net als vorige week weer problemen vlak voor de wedstrijd. Van Arno geen spoor en daardoor moest noodgedwongen de nog niet fitte Brendan ingepast worden om een hele wedstrijd op te draven.

De G.B. moest blijkbaar nog even wennen aan de nieuwe opstelling want het eerste kwartier was niet veel soeps. Er werd slap gevoetbald en vlotte combinaties waren ver zoek. De thuisploeg met enkele technisch begaafde spelers in de linies was de meest dreigende ploeg. Doch de verdediging van de G.B. hield vrij makkelijk stand en Fabio moest nauwelijks in actie komen. Na een kwartier nam de G.B. eindelijk het initiatief over en trok zijn spelniveau op. Niet dat er sprankelend voetbal gebracht werd, maar er was nu wel druk naar voren met gevaarlijke acties voor doel. Een doelpunt zat er dan ook aan te komen. En het was man in vorm steven Mertens die in de 25ste minuut de openingstreffer voor zijn rekening nam. Hij had voor een lege kooi maar binnen te duwen nadat Baar alleen voor doel gestuurd door Pieter het balletje niet egoïstisch simpel breed legde. Even later verdubbelde Steven de score. Dit keer liet hij met een prachtige lob van op 20 meter de thuisdoelman kansloos. De G.B. hield daarna de 0-2 makkelijk vast tot aan de rust.

Na de rust begon de G.B. weer veel te slap. Te veel duels werden verloren en Hal ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Ze creëerden ook enkele kansen, maar gelukkig hield onze verdediging onder leiding van een sterk spelende Stef stand. Net als in de eerste helft werd de G.B. na een kwartier pas wakker. Bij de eerste echte overname werd er ook gelijk gescoord. Steven Mertens gaf met een enig mooi hakje de perfecte assist aan Pieter die koelbloedig de 0-3 in het mandje legde. De thuisploeg hing nu helemaal in de touwen en de wedstrijd was gespeeld. De G.B. deed nu nagenoeg wat ze wilden en dwongen kans op kans af. Aanvankelijk bleef de 4de treffer nog uit nadat Pieter pech kende met een vrije trap op de lat en een inlegger aan de verkeerde kant van de paal plaatste. Maar uiteindelijk scoorden Steven Mertens en Baar nog een keertje en zo stond 10 minuten voor tijd de 0-5 reeds op het bord. Bijna scoorde de thuisploeg nog een eerredder, maar Fabio hield met een prachtige redding zijn doel schoon. Net voor tijd was Seeger nog dicht bij een treffer, maar zijn prachtig vluchtschot werd nog net door de thuisdoelman gepareerd. Zo bleef de toch iet wat overdreven forfaitscore op het bord staan.

0-1 steven Mertens

0-2 Steven Mertens

0-3 Pieter

0-4 Steven Mertens

0-5 Baar

- Steven Mertens met 3 doelpunten en een prachtige assist werd verdiend en met een ruime voorsprong tot man van de match verkozen.

- Het was de tiende wedstrijd van het seizoen. Negen werden er winnend afgesloten en een keer gelijk gespeeld. We kunnen nu wel van een geslaagde seizoensstart spreken. De laatste 5 wedstrijden slaagden we er ook in 4 keer de nul te houden. Dit was in het verleden wel eens een probleem. Dikke pluim voor onze verdediging.

- Alleen onze Arno scoorde zaterdag slechte punten. Hij belde pas dat hij niet kon komen toen de wedstrijd al bezig was. Het is hem deze keer vergeven, maar bij deze nog eens de vraag om tijdig te bellen indien belet. Liefst ten laatste 2 dagen voor de wedstrijd.

Zaterdag maakt de Geren-Bij de verplaatsing naar Berkenbos.Daar wachten de veteranen van Hal sport ons op om een potje te voetballen. Vorig seizoen pakte de G.B. thuis nog de volle buit tegen hen. Naar verluidt zijn ze echter fel verjongd en hebben  enkele technisch sterke voetballers in hun rangen. Het zal dus geen simpele opdracht worden om voor de 10 de wedstrijd op rij ongeslagen te blijven.

Raf is niet van de partij en Reet die donderdag nog zwaar de griep te pakken had naar alle waarschijnlijkheid ook niet.

Stijn die vorige week nog het plan had zijn comback te maken zal helaas ook niet van de partij zijn. Na een week intesieve training had hij terug last van zijn oude blessures. Hij heeft dan ook noodgedwongen beslist zijn voetbalschoenen aan het haakje te laten hangen. Spijtig, maar hij heeft wel beloofd regelmatig te blijven komen om de G.B. te steunen.