Vet. Zutendaal - G.B.

BLESSURELEETEN

Als, daar koop je niks mee. Als Robin gisteren niet uitviel tijdens de match, dan maakt ie er minstens vijf. Als we onze kansen benutten? Dan maken we er acht. Als we geen blessureleed hadden misschien wel tien. Stel je voor dat Leeten gisteren niet uitviel, dan hadden we er nog een paar extra binnengekregen. Flauwe mop MK, maar qua humor top. En plus, ik had ineens een titel voor het verslag.

Geren Bij mocht gisteren ad-hoc aantreden tegen de veteranenploeg van Zutendaal. Een nieuwe tegenstander voor ons, ondanks dat deze club blijkbaar frequent aanwezig is rond onze kerktoren. Ze speelden o.a. al tegen de Gul, etc. Een nieuwe potentiële ploeg voor op onze kalender… Over naar de studio!

Beide ploegen beginnen afwachtend aan de wedstrijd. De bal rond spelen primeert op het tempo. Het is de GB dat voor een eerste keer polst hoe solide de verdediging van Zutendaal staat. Vis probeert met een steekbal tussen de achterlinie MK voor de goal te brengen, maar de verdediging zit er nog net op tijd tussen. Een nieuwe poging komt er via Bren, die met een strakke voorzet het spitsenduo probeert te bedienen, doch opnieuw zit de verdediging er goed tussen.

Door het besef van de mogelijkheden in de openingsminuten neemt de nervositeit bij beide ploegen snel toe. Zutendaal heeft moeite met de ervaring en snelheid van zowel MK als Robin voorin, terwijl GB vooral moet wennen aan een driemansverdediging en veel ruimte op de flanken.

In minuut negen is het Bait die robin de hoek in stuurt, en met een strakke voorzet tussen keeper en verdediging is het MK die de 0-1 tegen de netten knalt. GB verdient op voorsprong. Bij het hervatten van het spel is het Zutendaal dat een eerste keer gevaarlijk is. Een bal die centraal vertrekt wordt met een cross net over Nick gedropt. Ook hieruit volgt een voorzet die net tussen Leeten en de verdediging valt. De aanval van de thuisploeg botst in zijn afwerking letterlijk op doelman Leeten: met een doelpunt en blessure als gevolg. 1-1, de bordjes terug in het evenwicht.

Met het uitvallen van Leeten hebben we geluk dat we kunnen terugvallen op tweede keeper MK. De trainer besloot om Vis door te schuiven naar de voorlinie -  omwille van trefzekerheid eerder dit seizoen - en Bavo te brengen op het middenveld.

Na twintig minuten spelen is het Vis die een bal verlengd met het hoofd en zo Brendan diep stuurt via de flank. Brendan die de achterlijn haalt, weet een knappe voorzet tot bij de gevolgde Vis te brengen die de 1-2 tegen de netten knalt. GB terug op voorsprong! T7 kijkt en ziet dat het goed is.

Nu ook Robin uitgevallen is met alweer die vervelende hamstringblessure, moet de Geren Bij aan de bak zonder zijn koningskoppel. De trainer brengt Vos voorin in de punt met Vis als valse negen. Zo de wedstrijd vordert is het de GB dat de bovenhand neemt in de wedstrijd. Zo kregen we op het halfuur een aantal acties van Lespoix die werden gepareerd door de thuisgoalie. Het is uiteindelijk Paletti die net voor de rust de 1-3 op het bord zet met een knap afstandsschot buiten bereik van de doelman. Een verdiende beloning na een sterke eerste helft waarin hij een voet had in zoniet elke gecreëerde kans van de bezoekers. Ook bij de laatste poging is het Joris die Lespoix voor de keeper zet, maar die besluit met het hoofd op de doelman. De Geren Bij gaat met een verdiende 1-3 voorsprong de rust in.

In het begin van de tweede helft is er een hoofdrol weggelegd voor Cau. Na een interceptie door Vos is het Cau die op goal kan trappen. De bal wordt in corner geduwd door de goalie. De corner die erop volgt is het Cau opnieuw die de doelman treft. De GB nog steeds gevaarlijk, maar het doelpunt om de boeken toe te doen blijft voorlopig uit waardoor de thuisploeg blijft strijden.

Na Vijftig minuten spelen is het Zutendaal dat met een individuele actie en een subliem poortje een kogel kan afvuren op doel. MK tikt de bal met de vingertoppen net over het kader van het doel. De thuisploeg voelt dat met een 2-3 alles terug mogelijk wordt en komt terug in de wedstrijd. De kansen van beide ploeg wisselen elkaar af: Kurt geraakt na een individuele actie weer niet voorbij de doelman en ook de thuisploeg probeert het met een aantal afstandsschoten.

Het blijft kansen regenen aan beide kanten. Het is Joris die veelvuldig Lespoix blijft zoeken, waar duidelijk alle ruimte ligt. Vuurwerk op de rechtse flank, maar zowel Doriano, Vos als Vis krijgen de voorzetten van Kurt maar niet op het kader. Vijf minuten voor tijd is de beste mogelijkheid nog voor de thuisploeg. MK moet drie keer na elkaar pareren voordat het gevaar is geweken. Een flankspeler die de bal wil breed leggen botst op een ervaren MK die actie heeft doorzien.  De laatste actie van de wedstrijd is voor de Geren Bij: een corner van Joris, Vis kruist met het hoofd de bal net langs de tweede paal.

Geren Bij haalt zijn eerst punten onder het bewind coach Bosmans. We danken Zutendaal voor ons uit de nood te helpen, voor de accommodatie en de zeer sportieve match. Er mag gezegd worden dat dit een tegenstander is waar we zeker vaker willen tegen spelen. Communicatie volgt.

Geren Bij wint verdiend, maar vergat vandaag zijn kansen om te zetten mede door het wegvallen van ons spitsenduo. Een wedstrijd getekend door blessures. Een hoofdrol voor Lespoix die vandaag het geluk ontbrak om al het gevaar om te zetten in doelpunten waar dat vorige weken wel het geval was. Veel beterschap aan Robin en Leeten vanwegen hun blessures.

Een verdiende matchwinnaar Kristof die eerst de 0-1 op het bord zette, zich dan opofferde om in doel te gaan en geen goal meer toe liet! Zeer sterk van deze legend..

HLN:  Stroobants R. met handen in het haar: "Het is zuur, als je nog zo graag voetbalt en elke week uitvalt".

TVL: Trainer Bosmans ziet spitsen als sneeuw voor de zon verdwijnen, ook Vos sukkelt nu met de bil.

HBVL: Caubergs:  "Veld gaf vertekend beeld, lag niet geweldig."

De morgen: Bait speelt behoorlijke wedstrijd maar conditie blijft werkpunt.

Beste voetbalvrienden

Vandaag maken we de verre verplaatsing naar Zutendaal waar de lokale veteranen ons verwachten voor een leuk potje voetbal. Deze nog onbekende tegenstander voor ons heeft toch een paar straffe uitslagen behaald tegen ploegen waar wij het wel eens moeilijk tegen hebben. We zullen dus scherp moeten zijn als we hier punten willen halen. Er hebben 13 strijders zich gemeld om deze klus te klaren: in de kooi ons “Parkietje” Leeten. De comeback van de enige echte “Radja” Bait met op de backs vaste waardes “Steltenloper” Nick en “El Capitano” Marnick. Het hart van de ploeg met “KDB” Paletti, “Keizer” Cau en “Goud(vet)haantje” Cris. Met als lopers “Golden Oldie” Lespoix en “Brommertje” Bren. Tot slot hebben we nog ons uiterst gevaarlijke spitsenduo “Somelier” Robin en “The Legend” Mk! Onze wissels zijn “Puyol” Bavo en “Kruidenspecialist” Doriano.

C’mon makkers! Gas geven vandaag!!!

Samenkomst om 13u45 Kring of 14u30 aan de plein: Blookbergstraat Zutendaal

12 min 0-1 MK
15 min 1-1
20 min 1-2 Vis
32 min 1-3 Joris

15 min Bavo voor Leeten
20 min Doriano voor Robin