Ubbersel - G.B.

G.B. de boot in op Ubbersel.

G.B. begon sterk aan de wedstrijd en eiste meteen de bal op. Echt open doelkansen creëren lukte echter niet. Een gemotiveerd Ubbersel stond goed georganiseerd en hield alles netjes dicht. Doch G.B. bleef geduldig combineren met in het achterhoofd dat de kansen wel zouden komen. Op het kwartier echter leed men plots heel dom balverlies in de defensie waardoor een Ubbersel aanvaller uit het niets alleen voor onze gelegenheidsdoelman Rogiers verscheen. De thuisspits nam dit cadeau maar al te graag aan en knalde droog de 1-0 tegen de touwen. G.B. was duidelijk aangeslagen na deze treffer, terwijl bij de thuisploeg het vertrouwen groeide. G.B. probeerde wel iets terug te doen maar verder dan enkele halve kansjes kwam men de eerste time niet meer. Ubbersel trok dan ook vrij makkelijk de 1-0 ruststand over de streep.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. G.B. probeerde wel maar een gretig Ubbersel hield vlotjes stand. Tot op het kwartier Brecht foutief gestopt werd in de grote rechthoek. De bal werd op de stip gelegd en Robin kreeg een unieke kans om G.B. langszij te trappen. Hij knalde de 11 meter echter tegen de lat. Doch 2 minuten later trok hij dit recht. Hij zetten 2 man in de wind om dan beheerst de 1-1 in het mandje te leggen. Deze gelijkmaker leek de match te doen kantelen. G.B. kon nu wel druk zetten. Doumkos kwam enkele keren dicht bij een treffer maar zag zijn schoten telkens knap gered door de thuisgoalie. Een G.B. doelpunt hing in de lucht maar 10 minuten voor tijd was het plots aan de andere kant raak. Weerom dom balverlies in de G.B. defensie zetten een Ubbersel aanvaller alleen voor doel. Deze probeerde de uitgekomen Rogiers te lobben. Dit lukte maar half en de bal hobbelde traag naar het lege G.B. doel. Caubergs en Rogiers haalden nog alles uit de kast om het leder voor de lijn weg te werken maar botsten tegen mekaar en werkten zo de bal in eigen doel. Een mokerslag voor G.B. die ze niet meer te boven kwamen. Men probeerde nog wel maar het lukte niet meer. Ubbersel loerde nu op de counter en 5 minuten voor affluiten maakten ze het met een knap kopbaldoelpunt helemaal af. De laatste 5 minuten lieten de thuisploeg nog enkele mooie kansen liggen om de score nog verder op te drijven. G.B. zelf kon niks meer terug doen en zo was de 3-1 overwinning voor Ubbersel een feit.

- Aangenaam spannende wedstrijd waarbij de ploeg die het meest wou winnen aan het langste eind trok. G.B. was zeker niet de mindere in het spel maar gaf de doelpunten wel zeer makkelijk weg. Een scherper Ubbersel liet dit niet liggen en was uiteindelijk de verdiende winnaar van deze derby.

- Brecht en Joris werden tot man van de match verkozen.

- Dit was de derde nederlaag van het seizoen voor G.B. Na de vorige nederlaag tegen OC76 hebben we ons zeer stevig herpakt tegen Bolderberg. T1 verwacht dezelfde reactie volgende week tegen Helchteren. Dit is meteen de laatste wedstrijd van 2019. Iedereen op post om er nog eens een toffe namiddag van te maken!

Beste Gladiatoren van de Geren-bij

Zaterdag op de affiche nog eens een echte stadsderby! Een wedstrijd op het scherpst van de snee. Een match die door beide ploegen absoluut gewonnen moet/wilt worden, Ubbersel - Geren-bij!!! Deze ploeg moet ik aan niemand meer voorstellen neem ik aan, de laatste 2 confrontaties trokken wij nog aan het langste eind. Als we met dezelfde mentaliteit en vechtlust als onze match van vorig weekend tegen Bos spelen ben ik zeker dat we opnieuw Victorie zullen kraaien! Maar we gaan nog niet te hard van stapel lopen. Deze 12 krijgers zullen het moeten waarmaken: Tussen de palen kunnen we beroep doen op “Mr Cervela” Rogiers, “houthakker” Stef zal de achterlinie weer aansturen met rechts Marnick “Wahlberg” en links Bavo “Iniesta. De perfect geoliede motor van ons team met uitblinkers “King” Cuppie, “Keizer” Cauwbergs, onze eigen “KDB” Paletti en “Italian stallion” Baldelli! Op de flanken “El Greco” Doumkos en “daretozlatan” Conte. Dan ons spitsenduo de blanke Mpenza’s, “All star” Robin en “gouden linker” Cris. En misschien komt er ook nog een clublegende die zijn schoenen nog eens gaat aandoen als geheim wapen. Komop Makkers!!! Supporters op post om onze jongens te komen aanmoedigen! En iedereen scherp en nuchter aan de aftrap!