Ubbersel - GB

G.B. hangt nu ook de scalp Ubbersel aan zijn gordel

Om stipt 15 uur werd de derby afgetrapt. Om 15 uur en 9 seconden stond G.B. al op voorsprong. Brecht stuurde vanaf de aftrap Pieter diep die met een knappe trap waarschijnlijk het snelste doelpunt uit de G.B. geschiedenis scoorde. Ubbersel was meteen van slag en had veel geluk dat Pieter een paar minuten later alleen voor doel een tweede treffer liet liggen. Daarna echter kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Ze eisten de bal op, maar kansen creëren was er alsnog niet bij. Tot overmaat van ramp voor hen gaven ze na tien minuten wel erg lullig een tweede doelpunt cadeau. De hele defensie verkeek zich immers op een uittrap van Stan. Pieter nam het geschenk in dank aan en klopte met een knappe lob de uitgekomen doelman. De 0-2 stond zo wel erg vroeg op het bord. Een minuut later kreeg Lange op aangeven van Pieter de kans om de boeken helemaal dicht te doen, maar hij miste net doel. Ondanks deze mokerslagen herpakte Ubbersel zich knap. Weer eisten ze de bal op en gingen ze op zoek naar de aansluitingstreffer. De G.B. beperkte zich noodgedwongen tot verdedigen maar kwam desondanks nauwelijks in de problemen. Het grootste gevaar kwam van enkele afstandsschoten. Stan bewees echter nog maar eens dat hij een betrouwbaar sluitstuk is en pareerde telkens knap. Tien minuten voor de pauze liet pieter zich nog eens opmerken. Vanuit een scherpe hoek leek hij een derde maal te scoren. De thuisgoalie voorkwam dit echter met een ultieme reflex. Ook lange kreeg op de counter nog een unieke mogelijkheid maar ook hij slaagde er niet in de netten een derde keer te doen trillen. Net voor de rust slaagde Ubbersel er ook in een eerste keer echt gevaarlijk te zijn. Een thuisaanvaller glipte door de buitenspelval en plaatste de bal buiten het bereik van de uitgekomen stan. Gelukkig voor de G.B. rolde de bal een half metertje naast de kooi in doeltrap. Zo werd er met een 0-2 op het bord de kleedkamers opgezocht. Op basis van balbezit verdiende de thuisploeg beter.

De tweede helft een heel ander spelbeeld. De G.B. nam de wedstrijd nu stevig in handen en Ubbersel moest de wet van de sterkste ondergaan. Stephano kreeg meteen de kans om te scoren , maar de thuisdoelman stond erg sterk te keepen en pareerde knap. Hij deed dit even later nog eens over op een schot van Brendan. De druk bleef echter aanhouden en in de 45ste minuut was de 0-3 dan toch een feit. Pieter reageerde alert op een veel te korte terugspeelbal en legde zijn derde van de namiddag in het mandje. Ubbersel was nu helemaal van slag en had geluk dat de G.B. met de kansen morste. Zowel Pieter als Stephano hadden de 0-4 aan de voet, maar het was uiteindelijk Steve Mertens die in de 55 ste minuut de netten een vierde keer deed trillen. Hierna nam de G.B. gas terug en probeerde Ubbersel op zoek te gaan naar een eerredder. Net voor affluiten leek die er ook te komen. Stan was verslagen op een knap schot maar werd gered door de paal. Zo bleef de 0-4 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.

0-1 Pieter

0-2 Pieter

0-3 Pieter

0-4 Steven Mertens

35 min. Seeger door Steven Schuyten

35 min. Stef door Stephano

35 min. Bossie door Steven Mertens

- Knappe zege van de G.B. die men vooral op basis van de tweede helft verdiend mag noemen.

- Brecht die vooral de tweede helft beresterk speelde werd met maar liefst 19 stemmen tot man van de match verkozen. Dit gevolgd door Steven Mertens die zeer sterk inviel en knap de vierde treffer scoorde.

- Met deze zege blijft de G.B. dit seizoen nog steeds ongeslagen. Met 12 zeges en 2 gelijke spelen kennen we zelfs de beste start ooit.

- Volgende week spelen we thuis tegen de klok. Dit wordt meteen de laatste wedstrijd van 2015. Daarna hebben we twee weekjes rust. Iedereen op post om 2015 in schoonheid af te sluiten!!!

Zaterdag trekt G.B. nog eens naar de buren van Ubbersel. Voor deze derby moet niemand meer gemotiveerd worden. Deze wedstrijd willen we altijd winnen.

Van de laaste 3 duels wonnen we er 2 en deelden we 1 keer de punten.

G.B. zal het dit weekend wel moeten doen zonder onze klassebak Cams. Voor de rest is iedereen aanwezig. Stan neemt nog eens plaats onder de lat.

Iedereen wordt om 14.00h in de kring verwacht.