PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Tuinwijk Zonhoven - GB

Wedstrijdverslag

Vlotte zege op Tuinwijk.

 

Zonhoven had zaterdag zijn naam niet gestolen. Het leek wel lente en het veld van tuinwijk lag er netjes bij. Ideale omstandigheden om er een aangename pot voetbal van te maken.

G.B. zette Tuinwijk meteen onder druk en werd hier vrij snel voor beloond. Al in de derde minuut immers legde Robin na slecht uitverdedigen van de thuisdefensie koelbloedig de 0-1 in het mandje. G.B. dat duidelijk een maatje te sterk was voor dit Tuinwijk drukte door en wou de wedstrijd snel beslissen. Brendan haalde uit vanuit de tweede lijn maar zag zijn schot door de thuisgoalie in hoekschop verwerkt worden. Op die Corner had Robin de 0-2 op het hoofd maar hij kopte het leder net naast het lege doel. Even later kopte Robin de bal wel netjes binnen het kader , maar nu redde het Zonhovense sluitstuk knap. Dit gebeurde allemaal binnen de eerste tien minuten. Hierna liet G.B. echter het tempo zakken en begon men slordig te voetballen. Tuinwijk kwam hierdoor meer in de match maar ons sluitstuk Doumkos bedreigen zat er niet in. Pas 10 minuten voor de koffie schoot G.B. terug wakker. De druk werd weer opgevoerd en de thuisdefensie begaf het onder het G.B. geweld. G.B. scoorde dan ook binnen de 5 minuten nog 3 keer. Steven Mertens zorgde voor Treffers twee en drie terwijl Robin de 0-4 voor zijn rekening nam. Zo was de wedstrijd nog voor de rust gespeeld.

De tweede helft was dan ook een maat voor niets. Tuinwijk was niet bij machte nog iets terug te doen en bij G.B. was de scherpte weg. Robin liet binnen de 5 minuten een 3 tal grote kansen liggen om de score verder op te voeren. Ook bij hem was de concentratie weg want normaal mist hij deze niet. Doch bij de vierde mogelijkheid op assist van Joris scoorde hij uiteindelijk toch zijn derde van de namiddag en zette hij zo de forfaitscore op het bord. Daarna zakte het tempo helemaal weg en was er nog weinig te zien. Hoewel G.B. toch nog enkele keer het Tuinwijk doel bestookte. Dit via Conte en Bait die knap uithaalden maar hun poging gepareerd zagen door de sterk keepende thuisgoalie. Vijf minuten voor tijd was Tuinwijk een eerste keer gevaarlijk. Een Zonhovenaar stormde alleen op doel af maar de goed uitgekomen Doumkos pareerde knap. Uiteindelijk kreeg Tuinwijk in de slotminuut nog een treffer om de oren. Dit via Brecht die vanop de stip de 0-6 eindstand vast legde.

Nabeschouwing

- Vrij makkelijke zege voor G.B. dat zo de 9 de overwinning op rij boekte.

- Brecht en Steven Mertens werden tot man van de match verkozen.

Voorbeschouwing

Beste vrienden sportliefhebbers

Zaterdag maken we de verplaatsing naar tuinwijk Zonhoven, de laatste ontmoeting trokken wij nog aan het langste eind. Maar dit was allesbehalve een slechte ploeg dus verwacht T4 weer iedereen op zijn sterkst aan de aftrap morgen! Ze geven alvast een zalig lenteweertje, nog eens een mogelijkheid voor een talrijke opkomst van onze supporters misschien? T1 beschikt over 12 geboren geren-bijers! Thomas “el greco” Doumkos tussen de palen, de menselijke muur onder leiding van Bavo “Iniesta”, links “steltenloper” Nick en rechts T4 Marnick. Op het middenveld weer een zee van talent! “KDB” Paletti, King Cuppie en Steven “big fella” Mertens als gevarendriehoek. Met links en rechts onze lopers Brendan de witte Ethiopiër en “daretozlatan” Conte. Aan het kanon “all star” Robin en Kris “de tank” Geussens!!! En onze Fabio “Radja” Bait komt ook voor als het echt nodig zou zijn maar heeft een beetje last aan de knieën dus wilt liever een weekske rusten en dat is hem ook gegund na al zijn glansprestaties de afgelopen weken! Aan kleppers geen gebrek is mijn eerste gedacht als ik deze opstelling lees! Komop makkers!!!

De Kring is dicht dus komen gewoon samen aan de plein in Zonhoven!

Adres: ingang via muizenstraat - Zonhoven

 

Doelpunten

3 min 0-1 Robin
25 min 0-2 Steven Mertens
29 min 0-3 Steven Mertens
31 min 0-4 Robin
40 min 0-5 Robin
70 min 0-6 Brecht (strafschop)

Vervangingen

25 min Brendan door Bait

Afbeeldingen