PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

(Tornooi de Gul) Selectie Koersel - G.B.

Wedstrijdverslag

G.B. gelijk tegen Koersel in een zeer aangenaam kijkstuk

De wedstrijd begon aan een hoog tempo. Beide ploegen lieten de bal het werk doen en er werden mooie combinaties op de mat getekend. Doch het was wachten tot de 10 de minuut op het eerste doelgevaar. Dit kwam van de G.B. Gertjan werd alleen het straatje ingestuurd, maar de thuisgoalie kwam ver uit zijn doel en was een fractie sneller op de bal. Nog geen minuut later werd Robby op rechts doorgestuurd. Hij omspeelde de doelman en legde de bal in de voeten van Gertjan. Deze miste echter volledig zijn schot en de bal rolde ver langs het lege doel over de achterlijn. Koersel van zijn kant probeerde het van afstand, maar Fabio hield met een knappe redding zijn netten schoon. Na twintig minuten begon de thuisploeg langzaam maar zeker de overhand te nemen. De G.B. was op zoek naar zijn tweede adem en moest achteruit. De G.B. verdediging onder leiding van een sterk spelende Brecht hield echter makkelijk stand. 1 keer slaagde de thuisploeg er wel in door de G.B. linie te breken, maar Fabio kwam goed uit en belette de doorgebroken aanvaller met een knappe reflex te scoren. Het Koerselse overwicht duurde maar een tien minuutjes en naarmate de pauze naderde kwam de G.B. weer opzetten. Scoren lukte echter niet en met de brilscore nog op het bord werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de G.B. Een goed opzittende Robby ontfutselde een Koerselse verdediger de bal, omspeelde de thuisdoelman en probeerde de bal vanuit een zeer scherpe hoek in doel te leggen. Deze rolde echter tegen de binnenkant van de paal. Gelukkig was Pieter goed gevolgd en knalde de 0-1 droog tegen de netten. Koersel was even aangeslagen en de G.B. drukte door. Vooral onze sterk spelende flanken Senne en Arno deden de tegenstander afzien.  Koersel overleefde echter het G.B. offensief en nam reeds na tien minuten het commando over. Eerst probeerde de thuisploeg het op afstand, maar Fabio tikte met een mooie save de bal over doel. Even later was het wel raak. Met mooi een tijdsvoetbal werd de G.B. defensie voor een keer volledig zoek gespeeld en Fabio werd kansloos te grazen genomen. De 1-1 stond op het bord. Ei zo na kwam de G.B. gelijk weer op voorsprong. De thuisdoelman leek geklopt op een loeier van Pieter, maar de bal zoefde millimeters langs de buitenkant van de paal in doeltrap. Beide ploegen gingen nu met open vizier op zoek naar de winning goal met wisselende kansen aan beide zijdes. Tien minuten voor affluiten kon de Koerselse aanhang plots juichen. De G.B. gaf iets te veel ruimte aan een Koerselse middenvelder die vanop 20 meter aanlegde en met een mooie krul Fabio kansloos liet. Een aangeslagen G.B. ging met de moed ter wanhoop nog op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor moest het risicos nemen en de thuisploeg kon naar hartenlust counteren. Gelukkig misten hun aanvallers de scherpte om de G.B. helemaal af te maken. Vijf minuten voor tijd kwam de G.B. heel goed weg toen Brecht aan de noodrem trok en maar geel kreeg. Diezelfde Brecht rukte in de laatste minuut in een alles of niets poging mee op naar voren. Hij slaagde erin met de bal aan de voet in de Koerselse grote rechthoek door te dringen en het kleinood mooi terug te leggen op Lange. Deze laat zelden zo een kans liggen en legde ook dit maal de bal mooi in het mandje. Zo stond alsnog de 2-2 op het bord. In de blessuretijd ging de G.B. ei zo na nog met de zege lopen. De thuisdoeldoelman redde echter knap op een schot van Arno en Pieter reageerde iets te laat om de rebound in het lege doel te leggen. Zo bleef de 2-2 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.

 

Vervangingen:

35 min.  Brendan door Vis

Gele kaarten:

20 min. Brendan

65 min. Brecht

 

Doelpunten:

38 min. 1-0 Pieter

50 min. 1-1 Koersel

60 min.2-1 Koersel

69 min. 2-2 Lange

 

  • Na de mindere matchen van de voorbije weken is deze prestatie een serieuze opsteker voor de G.B. De G.B. was zeker de evenknie van Koersel en kreeg over gans de match misschien wel de beste mogelijkheden. Dit tegen een selectie van spelers die in onze provinciale competitie uitkomen. Een dikke chapeau G.B.
  • Lange die vorige week zondag nog de marathon van Antwerpen gelopen had, was gelukkig weer van de partij , speelde als vanouds weer een straffe match en werd tot man van de match verkozen.
  • Iedereen zonder uitzondering speelde zaterdag trouwens op een hoog niveau en werkte voor elkaar. Het was dan ook vooral een straffe collectieve prestatie.
  • Het was dit weekend nochtans niet vanzelfsprekend dat de G.B. zou kunnen aantreden. We misten een heel resem spelers en vrijdag avond beschikte T1 nog steeds maar over 8 man. Gelukkig kwamen Senne, Robby en Vis ons nog uit de nood helpen. Ook onze vaste in springers Gertjan en Brecht waren van de partij. Dikke mercie gasten!!!

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag heeft de G.B. zijn jaarlijkse afspraak op het tornooi van de Gul.Net zoals vorig jaar moeten we tegen een selectie van Koersel spelen. Toen ging de G.B. vlot de boot in tegen deze ploeg vooral betaand uit provinciale competitiespelers. Het zal dus een zware dobber worden om niet voor de tweede week op rij met de billen bloot te gaan.

De G.B. mist op de koop toe een hele resem spelers.

Steven Schuyten,Luts en Stef zitten in de lappenmand. Steven Mertens,Kristof,Raf en Reet zijn voor uiteenlopende redenen ook niet beschikbaar. Ook onze spelmaker Pieter is normaal niet beschikbaar wegens blessure, maar T1 kreeg net het bericht door van T2 dat er toch nog een kansje in zit dat hij alsnog kan spelen.

Dat maakt dat we met eventueel Pieter erbij maar 8 spelers van het vaste elftal ter beschikking hebben. Gelukkig zijn Gertjan en Brecht present en neemt ook Brendan nog 2 spelers mee. Zo kunnen we in extremis nog een forfait vermijden.

De Match begint uitzonderlijk vroeg om 13.00h

Afspraak aan het veld van de Gul om 12.30 h

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen