ST2000 - G.B.

De wedstrijd ging meteen stevig van start. Beide ploegen schuwden de duels niet en het beloofde op het gladde en moeilijk bespeelbare veld een fysieke slag te worden. Doch werd het snel duidelijk dat de G.B. de beter voetballende ploeg was. Het balletje ging mooi rond en met knap combinatievoetbal slaagde men er in kansen af te dwingen. Na een kwartier kwam de G.B. dan ook verdiend op voorsprong. Steven Mertens maakte zich knap vrij op de rechter flank. Zijn voorzet kwam met een beetje geluk in de voeten van Raf die beheerst de 0-1 over de doellijn legde. ST2000 had hier aanvallend nog werkelijk niets kunnen tegenover zetten doch nog geen 3 minuten later stonden de bordjes plots gelijk. Een voorzet week af op de voet van Nick en verdween achter de kansloze Kawashima in doel. De G.B. liet het zich echter niet aan het hart komen en bleef de thuisploeg wegdrukken. Vijf minuten voor de pauze werden ze  eindelijk beloond voor hun aanvalslust. Steven Mertens zag zijn prachtig afstandsschot in de winkelhaak belanden en zorgde er zo voor dat de 1-2 ruststand op het bord stond.

De tweede helft ging de G.B. op zijn elan door en bleef stevig doordrukken. Binnen de 10 minuten dwongen ze 5 open kansen af, maar ongelooflijk maar waar ging er geen enkele in het mandje. Tot overmaat van ramp viel het doelpunt aan de overkant. De thuisploeg geraakte immers via een knappe counter voor de tweede keer in de wedstrijd aan het doel van Kawashima en deed waar de G.B. niet in slaagde . Scoren!! In plaats van 1-5 stond er 2-2 op het scorebord. De G.B. liet nog de moed niet zakken en ging op zoek naar de overwinning. Er kwamen terug serieuze mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, maar scoren leek zaterdag een enorm probleem. De laatste 10 minuten ging het lampje van de G.B. spelers die heel veel energie verspeeld hadden stilletjes uit. De fysiek sterke thuisploeg had nog kracht over en probeerde als nog de overwinning te stelen. De G.B. kwam de laatste minuten dan ook nog heel goed weg. Eerst duwde kawashima met een knappe reflex een shot via de binnenkant van de paal terug in het veld. Een minuut voor affluiten legde een thuisaanvaller een volley net naast het open doel. Zo bleef de 2-2 toch op het bord staan in een aangename en spannende wedstrijd.

0-1 Raf

1-2 Steven Mertens

Vervangingen: 50 min. Raf door Brendan

Geel: 60 min. Marnic

- Steven Schuiten en Marnic werden tot man van de match verkozen.

- Het was de eerste keer dit seizoen dat de G.B. niet kon winnen. Men had nochtans kansen genoeg om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Gezien het moeilijke slot mogen we uiteindelijk nog blij zijn dat ST2000 onze onmondigheid voor doel niet afgestraft heeft en een puntendeling uiteindelijk wel terecht kan genoemd worden.

Zaterdag maakt de G.B. de aartsmoeilijke verplaatsing naar Sonnis-Torenhof.

Vorige seizoen werd thuis twee maal tegen hen verloren. De laatste maal ging de G.B. zelfs met 2-6 de boot in. ( zie archief matchverslag  30/03/2013  ). De G.B. heeft dus serieus iets recht te zetten. Toch gaan we na 7 overwinningen op rij met het volle vertrouwen naar Helchteren.  Het belooft dus een spannende confrontatie te worden.

Seeger, Ruben en Reet zijn niet van de partij.

Om aan 11 spelers te geraken komt Steven Mertens ons nog eens uit de nood helpen. Brendan die na zijn knieblessure misschien ook wel klaar is voor wat speelminuten hebben we dan nog achter de hand als supersub.

Wie zaterdag onder de lat gaat plaats nemen ligt nog niet vast.